Konu Başlıkları: Görünen yerler müstesna
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Mayıs 2010, 18:03   Mesaj No:40

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Re: Görünen yerler müstesna

Alıntı:
Abdulhamit 1 Üyemizden Alıntı
Son cevabı yazıp artık yazamayacağım.

Yeter yahu illlallah yahu !

Anlamak istemeyene ,kitabı kendi kitabına uyduranlarla ancak buraya kadar...
Alıntı:
Haluk:
Ayette Rabbim süslerini göstermesinler diyor acaba bu süs neresidir? Bu sözlerin devamında süsün örtülmesini bakın nasıl açıklıyor, buradan sizce çok net olarak anlaşılmıyor mu süsler sözünden göğüs olduğu? (Örtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine vursunlar.)
HAYIR ÇOK NET ANLAŞILMIYOR VE ANCAK SİZ BUNU BÖYLE KENDİNİZ YORUMLAYIP KENDİNİZ ANLIYORSUNUZ.

Nur 31: Ve mü'min kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Görünen kısımlar müstena ( Hariç ) ziynetlerini açmasınlar. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler).

SÜSLER SÖZÜNDEN YALNIZCA GÖĞÜS MÜ ANLAŞILIYOR ?

Sizin yönteminizle ayete bakalım. Hani siz her defasında hani detay ? detay ayrıntı nerede sormaz mısınız ? Allah göğüslerin süs olduğunu ayette yazıyor mu Yani açıkça kadının göğsü süstür. diyor mu ?

Alıntı:
Haluk:
Şimdide sizin bana yazdığınız cevaptan çok önemli bir alıntı yapalım. (İşte kadınların göğüsleri de böyledir. Yani bu kısımlar süsten ziyade avrettir.) Değerli arkadaşım eğer Nur suresi 31. ayette geçen süslerini kelimesinden Rabbin ne kast ettiğini doğru anlamadığımızda Kur’anda hiç bahsedilmeyen bir hükmü kendimiz vermiş oluruz. Allah bu ayette kadının göğsünü açıkca süsü olduğunu söylediği halde, siz başka anlamlar verdiğinizden kadının göğsü süs değil avrettir diyerek, kapatsa dahi iriliğinin görünmesi yanlıştır
diyorsunuz

İşte kadınların göğüsleri de böyledir. Yani bu kısımlar süsten ziyade avrettir

EVET AYNEN ÖYLE DEDİM VE HALA DİYORUM.

GÖĞÜS HATLARINI FARK ETTİRECEK BİR ÖRTÜNME KURANA GÖRE ÖRTÜNME DEĞİLDİR. SADECE GÖĞÜS HATLARINI DEĞİL, CİNSEL CAZİBELERİNİ SERGİLEYEN VUCUT HATLARINI BELİRGENLEŞTİREN HER ÖRTÜNME ÖRTÜNME DEĞİLDİR.

ZATEN SİZ BENİ DOĞRULAMIŞSINIZ NEDEN KAFANIZI KADININ GÖĞSÜNE TAKTINIZ SÜS MÜ AVRET Mİ DİYE ?

Alıntı:
HALUK:
(Eğer ayetin muhatabı dar ve ince elbise giyerse ( avret hatlarını sergileyen elbise giyerse ) elbette örtünmüş olmayacaktır. Örtünmenin bir önemi, bir amaç ve bir anlamı kalmayacaktır değil mi?)

Bu sözlerinize yüzlerce, binlerce kez evet. ?
KADININ GÖĞSÜ HEM KENDİ SÜSÜ HEM DE AVRETTİR. SÜSTEN ZİYADE AVRETTİR.DEMİŞTİM. ZATEN KURAN BUNA DA AÇIKLIK GETİRİYOR. AVRETTİR, AVRET BÖLGELERİNDEN BİRİDİR DİYE . AYETİN DEVAMINA BAKIN.

....Erkeklerden, kadına ihtiyaç duymayan hizmetliler veya kadının avret yerlerinin farkına varmayan çocuklar hariç, açmasınlar....

Alıntı:
Haluk:
Fakat siz burada geçen süsleri sözünden ayetin asla bahsetmediği anlamları çıkarıyor ve süsü kadının yüzü, eli ve ayaklarıdır diyerek Rabbin söylemediği bir hükme inanıyorsunuz
SÖYLEMEDİĞİM SÖZÜ BANA MI YAMALIYORSUNUZ. YANİ İLLALLAH DEMEKTE HAKLIYIM GALİBA

NEREDE BENİM BÖYLE BİR İFADEM ? İLETİLERİMİ TARAYIN BULABİLECEK MİSİNİZ BAKALIM.
__________________
Ne mutlu müslümanım diyene, En büyük Allah başka büyük yok.
Alıntı ile Cevapla