Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Mayıs 2010, 12:45   Mesaj No:6

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: KURANA GÖRE HANGİSİ DOĞRU CEVAPTIR ?

Gerçekten, “Allah Meryem oğlu Mesih’dir” diyenler hakikati inkar etmiş olurlar; [bizzat] Mesih'in, “Ey İsrail oğulları! [Yalnızca] hem benim Rabbim, hem de sizin Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin!” dediğini gördükleri halde. Unutmayın, kim Allah'tan başka bir varlığa ilahlık yakıştırırsa, Allah onu cennetten mahrum edecek ve böylelerinin varış yeri cehennem olacaktır: ve böyle zalimler kendilerine bir yardımcı bulamayacaklardır.
(Maide-72)

Bu ayeti kerimeye göre ŞİRK koşan ister Müslüman ister başka din mensubu olsun Cennetten mahrum bırakılacağı izah edilmektedir.

SİZ EY imana ermiş olanlar! Allah'a karşı sorumluluğunuzun bilincinde olun, O'na daha yakın olmaya çalışın ve Allah yolunda gayret gösterin ki mutluluğa erişebilesiniz. Şüphe yok ki, hakikati inkara şartlanmış olanlar, Kıyamet Günü'ndeki azaptan kurtulmak için yeryüzündeki her şeyi ve hatta iki kat fazlasını fidye olarak teklif etseler de kabul ettiremezler; çünkü şiddetli bir azap bekler onları.Onlar ateşten kurtulmak isterler, ama kurtulamazlar; uzun sürecek bir azap bekler onları.
(Maide-35-36-37)


Bu ayetti kerimede ise hakikati inkara şartlanmış olanlar için uzun bir azabın olduğu ve kurtulmak isteseler de hiçbir şeyin fayda vermeyeceği izah ediliyor.

Gerçek şu ki, Allah hakikati inkar edenleri rahmetinden kovmuş ve onlar için yakıcı bir ateş hazırlamıştır; onlar orada sonsuza kadar kalacaklar: ne bir dost, ne de bir yardımcı bulamayacaklardır.(Ahzab 64-65)

Bu ayeti kerimede yine hakikati inkara şartlanmış olanlara yakıcı bir azabın hazırlandığı ve sonsuza kadar orada kalacakları anlatılmaktadır yalnız bu ayeti kerimede geçen ‘’Fiha Ebeda’’ ayeti kerimesi hususunda bir çok alim sonsuz olduğu görüşünü savunuyor ama bunun belli bir zaman dilimi için geçerli olduğunu da belirten alimler vardır Allah’u Alem diyelim….
Alıntı ile Cevapla