Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03Haziran 2010, 00:01   Mesaj No:1

Mevlüt HÖNÜL

Medineweb Aktif Üyesi
Mevlüt HÖNÜL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mevlüt HÖNÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 18779
Üyelik T.: 20 Mayıs 2012
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Memleket:Malazgirt
Yaş:47
Mesaj: 151
Konular: 93
Beğenildi:17
Beğendi:0
Takdirleri:32
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Günümüz İSLAM aleminde içi Boşaltılmış ZİKR kavramını ele alalım/Mevlüt Hönül

Günümüz İSLAM aleminde içi Boşaltılmış ZİKR kavramını ele alalım/Mevlüt Hönül

O(Aklını kullanan) kişilerdir ki ayakta otururken yan yatarken Allah'ı anarlar ve göklerin ve yerin yaratılışı hakkında tefekkür ederler:Ey Rabbimiz! Sen bunu boşu boşuna yaratmadın!Senin şanın yücedir. Bizi ateşin azabından koruyuver!
(Ali İmran 191)

Sonra da namazı tamamlayınca artık Allah'ı ayakta oturarak yan yatmışken anın Sonra sükunet bulduğunuzda da namazı tam bir biçimde yerine getirin Namaz müminler üzerine vakitlenmiş bir farz olmuştur(Nisa 103)

Ey inananlar! Toplantı günü namaz için çağrı yapıldığı zaman Allah'ı anmaya koşun,alış verişi de bırakın.Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır.(Cuma 9)

Ve Allah'ın mescitlerini, içlerinde Allah'ın adı anılmasın diye engelleyen ve onların yıkımı için uğraşan kişiden daha zalim kim olabilir!Böyleler inin, o mescitlere girmeleri ancak korka korka olacaktır.Onlar için dünyada bir rezillik vardır.Bunlar için ahirette de büyük bir azap vardır.(Bakara 114)

Kitaptan sana vahy edileni oku ve namazı da kıl. Şüphesiz ki namaz, çirkinliklerden ve kötülüklerden alıkoyar. Elbette ki Allah'ı anmak daha büyüktür. Allah yaptığınız şeyleri bilir.(Ankebut 45)

ZİKR sözcüğü genelde Türkçeleştirilmeden Arapça ismi ile aktarıla gelmiştir. Bunun böyle gelmesi sonucu Dini tahrif eden kesimler tarafından istedikleri şekilde yorumlanarak kullanılmıştır.Bu kullanıma uygun cahil halk arasında ZİKİR HALKALARI ZİKİR ŞEKİLLERİ ZİKİR ALETLERİ ,Bazı tarikat şeyhlerinin müritlerin vücutlarına ŞİŞ Müritlerine FLORESAN yedirme,Müritlerin kafasına ŞİŞ çakmalar,Küçük çocukların dillerine ŞİŞ batırmalar vs Hurafeler.

Sözde ZİKR yapıyorlar! İSLAM adına bürünerek yapılan Hurafeler, İSLAM’A en büyük zararları vermektedir.Peygamber ve Ashabının yaşam şekillerinde olmayan yalan yanlış bilgiler sunarak,Cahil toplum üzerinden rantlarını sağlamaktadırlar.ZİKR kavramının yanlış algılandığının farkında olan İSLAM düşmanı güçler binlerce senedir sürdürdükleri faaliyetleri ile Müslümanların daha fazla uyuşturulmalarını,daha çok perişan edilmelerini, daha derin bir sapkınlığa düşürülmelerini sağlamaya çalışmışlardır.Bilerek ya da bilmeyerek bu istismara alet olanlar,bu Hurafelerin faziletlerini anlatan kitaplar yazarak bunları Müslümanlara satmışlardır.KURAN'ın birçok ayetinde ZİKRULLAH (Allah'ın anılması) olgusundan bahsederken bu tür Ayinler İSLAM’A ters uygulamalardır.

Allah kuluna yetmez mi? Seni ondan başkasıyla korkutuyorlar.

39- Zümer Suresi 36

Gelenek,Hurafe ve Bidatları Putlaştıranlar taklidi daima üstün tutup Taklidi İmanı benimseyenler gibidirler.
"Şüphesiz bu, benim dosdoğru yolumdur. Buna uyun. (Başka) yollara uymayın. Zira o yollar sizi Allah'ın yolundan ayırır."
(Enam 153)

İbn Abbas'tan şöyle dediği rivayet edilmiştir:
"İnsanların başına öyle bir zaman gelecek ki bid'ati icad edecekler, sünneti öldürecekler. Hatta o kadar ki bidatler dirilecek, sünnetler ölecek."
(el-Meârif, 123; Takrîb, 1/425; Tezkiratu'l-Huffâz, 1/40; el-Cerhu ve-t-Tadîl, 5/116; Siyeru A'lâmin-Nubelâ, 3/331)

Şimdi sorayım Zikr adı altında yapılan bu bidatler Sünneti öldürmemişmidir?

İslam dinini en iyi anlayıp bizlere aktaran Peygamber efendimiz ve sahabeleri Ayeti kerimlerde verilen mesajları günümüz Tarikat,Cemaat tekke vs oluşumlar gibi algılamayıp o tür uygulamalarda bulunmamışlardır.Zikri belirli bir sayı gibi görüp tekrarlama işini yapmamışlardır.Yani tarihi kaynaklara baktığımızda Günümüzde ZİKR adı altında yapılan uygulamalar onların hayatlarında yoktur daha sonradan icat edilmişlerdir.Peygamber efendimiz ve yarenlerinin hayat tarzları ve ömürleri İlim öğrenerek Allah için mücadele ile geçirmişlerdir.Zikrullah günümüzdeki anlaşılan tarzda değil yani dil ile Belirlenen sayılar adedince kelimeleri tekrar etmek değildir.

Tam aksine ALLAH’IN bizlere bahşetmiş olduğu nimetleri düşünüp ALLAH’A karşı olan sorumluluklarımızı hakkıyla yerine getirmektir,eksiklerimizi
bilerek verdiği nimetlere nankörlük etmiyerek Daima ALLAH’A şükrederek Bizden istemiş olduğu İlayı kelimetullahı Yeryüzüne hakim kılmaktır.
Peygamber ve Sahabe hayatına baktığımızda Hiçbiri yerinde oturup tesbihler çekerek dinin yayılmasını beklememişlerdir.Kendileri bizzat ALLAH’IN dininin yayılması için Mücadele etmişlerdir.Günümüzde ise yerinde oturarak Suya sabuna dokunmayan zihniyetler Allah’ın dininin hakim olmasını bekliyorlar bu Bekleyişleri ancak bir kuruntudur,Kendilerini kandırmaktır.
__________________
“...Kendinizi satmayınız. Hür, özgür insanlar olunuz, kendini satan satıcılardan olmayınız”
İmam HÜSEYİN (a.s)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mevlüt HÖNÜL 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Seküler Cemaat-Tarikatlar ve Modern Kölelik Makale ve Köşe Yazıları AlimOğlu 47 18226 15 Eylül 2016 23:11
Akletmez misiniz? Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Mevlüt HÖNÜL 0 2468 18Haziran 2016 01:59
İRTİCA’YA KARŞI İSLAM / Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 4 2080 22 Şubat 2016 22:34
Mü’min Kime Derler? /Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Mevlüt HÖNÜL 0 1752 26 Ocak 2016 22:38
Allah’ın Hükmüne Meydan Okuyanlar/ Mevlüt Hönül Makale ve Köşe Yazıları 'Yolcu' 3 2145 10 Mayıs 2015 22:35