Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03Haziran 2010, 00:02   Mesaj No:3

Emekdar Üye

Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart

Soru 1 : Bir şeyin daha sonradan icat edilmesi ; Peygamberin hayatında olmaması o şeyi hayattan dışlamayı gerektirir mi ?

Bidat" kelimesinin anlamı: geçmişte örneği olmaksızın bir şeyi bulup çıkarmak demektir.

Bidat Peygamber efendimizin Bizlere emrettiği İbadet şekillerine benzerlik adı altında Sonradan icat edilmiş olan ve Dini vecibe olarak sunulan hal ve hareketlerdir.Yani kısaca açıkliyim Peygamber efendimizin bizlere emrettiği şeyler yetmiyormuş gibi sonradan dine eklemeler Kanımca kendini peygamber üstü görmedir.Kuran ve Peygamber efendimizin bizlere bildirdikleri zaten hakkı ile yapılacak olursa Sonradan icat edilmiş olan Bidat'ler hiçte gerek yoktur Dışlanması daha evladır.

"Ey iman edenler! Allah'ın size helâl kıldığı iyi ve temiz şeyleri (Siz kendinize) haram kılmayın ve sınırı aşmayın. Allah sınırı aşanları sevmez
(Maide: 87)

Peygamber efendimiz Şöyle buyurmaktadır:

"Kim benim sünnetimden yüz çevirirse benden değildir."

Bu emirler var iken Allah'ın helal kıldığı bir şeyi yapmaktan kendisini alıkoyan Peygamber efendimizin sünneti dışına çıkmaktadır.Sünnet dışı bir şeyi sırf dindarlık adı altında yapmak Bidatçiliğin ta kendisidir.Böyle bir şeye müracaat etmek Kuran'ı ve Peygamberi yetersiz görmek olur.

Peygamber ve ashabı döneminde olmayan topluca tek bir ağızdan zikir yapmak ve Resulullahın doğduğu günü bayram yapmak gibi sonradan eklemeler.

Örnek olarak Peygamber ve ashabı döneminde olmayıp sonradan icat edilen Şaban ayının 15. günü devamlı oruç tutmak ve o geceyi ibadetle geçirmek gibi.

Zikir adı altında Allah'ın İslamında Resulullahın sünnetinde olmayan uygulamalar Bidattir Hurafedir....
Alıntı ile Cevapla