Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03Haziran 2010, 00:06   Mesaj No:9

Emekdar Üye

Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart

Rabbini, sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret. Gaflete kapılanlardan olma.
(A'RAF 205)

Bunlar, iman edenler ve kalpleri Allah'ın zikriyle mutmain olanlardır. Haberiniz olsun; kalbler yalnızca Allah'ın zikriyle mutmain olur.
(RA'D 28)

(Onları) Apaçık deliller ve kitaplarla (gönderdik). Sana da zikri (Kur'an'ı) indirdik ki, insanlara kendileri için indirileni açıklayasın ve onlar da iyice düşünsünler, diye.
(NAHL 44)

Ayeti kerimelerin çoğunluğunda ZİKR olarak Kuran geçmektedir ve Onu okuyarak düşünerek anlamamız emredilmektedir.

Asa kardeşim benim orda değindiğim Hatalar sapıklık demiyorum Cehalet diyorum Urfada Rufai Tarikatının bire bir uygulamalarıdır Yani Allah'a ulaşma adına yapılıyor Belki gerçekten Niyetleri halis olabilir Yalnız ALLAH'IN bizden istemiş olduğu ZİKİR İBADET'İ böyle olmamalıdır.


Asa kardeşim senin bakış acına saygı duyarım ,Öyle kabul etmek istersen senin görüşüne uygundur eleştirmem. Yalnız benim bu konudaki görüşüm Hadislerden Ziyade Kuran'i bir bakış açısıdır.Günümüz İslam aleminde hangi konuda olursa olsun kendini haklı gösterebilmek için Bir hadis bulmak o kadarda zor değildir. Şimdi senin vermiş olduğun Rivayetlerin aksine olanları buraya aktarabilirim lakin ne sana nede bana fayda vermez İkimize de fayda verecek Olan İlahi Kaynak KURAN ile bakalım:

Kuran'ın bir zikir olduğu Zikrinde en büyük ibadetlerden olmasının önemi KALPLERİN ALLAH'I ANMA ile Mutmain olmasıdır,Bunu da KURAN'I anlayarak okumak ve Emir ve Yasaklarını hayatımıza aktarmak olduğudur.Yoksa saatler boyunca Allah'ın Yüce İsimlerinin bizlerden ne istediğini İDRAK edemeden tekrarlamanın Tek başına bir faydası olmaz Bizler İslama parçacı olarak değil bir bütün olarak bakabilmeliyiz:Tevhid derken Zühtü bir kenara bırakamayız Takva Derken Cihadı bir kenara bırakamayız bu şekil parçacı yaklaşımlar ile İSLAMI anlayamayız Bir bütüt olarak bakmalıyız.Önemli olan AKLEDEREK manasını bizden ne istediğini Kavrayarak ALLAH'I her durumda ZİKRETMEKTİR.

Asa kardeşim Müslümanlar bir birleri ile uğraşmaktan ziyade ne sunabiliyorlar buna bakmalıyız Ameli salih hususunda neler yapıyoruz İnsanlığa faydalı olacak bir şeyler ortaya koyabiliyormuyuz Bir birimiz ile uğraşmaktan vakit bulamıyoruz ..
Alıntı ile Cevapla