Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05Haziran 2010, 22:23   Mesaj No:4

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Abdulhamit.
Cuma Namazı'nın bir insana farz olması için onun “hür” olması gerekir. Küfrü temsil eden Fransız bayrağı o kaleden indirilmediği ve İslam bayrağı tekrar o kalede dalgalanmadığı müddetçe, bu beldede Cuma Namazı kılınmaz” diye haykırmıştır. Günümüzde işgal altında olmasak bile İslam ve İslamın kutsallarına saldırı had safhadadır.
MADEM Kİ KONU AÇILMIŞ ben de fikrimi beyan edeyim.

İşgal altında olsak bile, zulum ve baskı altında tağut rejiminde olsak bile Cuma namazını kılmak Allahın bir emridir. Cuma namazı ile müslümanlar cemaatleşir. Her türlü dert, sıkıntı, hal çareleri ile konuşulur, tartışılır. Böyle bir imkanımız yok ve bulamıyoruz diyenlere , Müslüman aciz midir ? ki bu mekanda işte müslümanlar...............

Müslüman şuuru ile hareket eder, etrafını da bu şuur ile nurlandırır. Toplantı yerinin ( Cuma namazı kılma yerinin ) Cami olması şart mı ? Müslümanların Bir araya gelecek Allahın başka mekanı mı kalmadı ?

Ki işte bu mekanda müslümanlar toplumsal, siyasi ve tebliğ adına Cumanın ruhuna çözümler üretirler.

CUM'A'daki Hutbenin de Devletin sesi, tebeasının duyması gereken ses olması şart mı ?

Toplantı yerinin de devletin belirlemesi şartı var mı ? Toplantı yerinin Cami olması şart olmadığı gibi Hutbe sesinin de devletten onay alması şart değil.

Müslümanların Bir araya gelecek Allahın mekanı mı kalmadı ? Müslümanların Bir araya gelecek liderleri mi kalmadı ? Müslümanları bir araya getirtecek ve Hutbeyi okutacak liderleri yok mu ? Yoksa eyvah bize.

«... Ey inananlar! Toplantı günü (Yevm'ül Cum'a) namaz için çağırıldığınızda Allah'ı anmaya koşun; Alım - satımı bırakın, bilseniz bu sizin için daha hayırlıdır...»

Hayırlı olduğunu ne kadar bildik ve halen de ne kadarını kavrayabiliyoruz.

Alıntı:Bugün Kur’an’a rağmen hakları ellerinden alınan Müslümanlar Cum’a namazını eda etmeyi düşünmekten ziyade Cuma’yı oluşturan şartları hazırlamak ile mükelleftirler. Cuma’da alınması gereken hususlar ele alınmıyor ve insanlar bir konuda birleşemiyor iseler Cuma’yı hafife almaktır anlayamamaktır

Alıntı:Kur'an, Cuma namazını emretmekte ve müslüman, Kur'anın hükümlerini uygulamak zorundadır. Allah, insanlara "niye falan müctehidi, filan fetvâyı uygulamadın?" diye sormayacak, ama mutlaka Kur'an'ın emrini uygulayıp uygulamadığından soracaktır. Kur'an Cuma namazını çok net bir şekilde emretmekte, bu konuda herhangi bir şart ileri sürmemekte, herhangi bir durum sözkonusu olduğunda Cuma namazının kılınmayacağından, işaret yönüyle bile olsa bahsetmemektedir. Müslümanların, Kur'an'ın herhangi bir hükmüne karşı nasıl davranmaları gerektiği de Kur'an'da çok net şekilde açıklanır.

EVET KATILIRIM

KARAKÖSE
cuma günü öğlene doğru camiye çağrıldığımızda, gerçekten cuma namazınamı çağrılıyoruz, islamamı çağrılıyoruz,bundan emin değilim.

Abdulhamit
KARAKÖSE Yazılan: cuma günü öğlene doğru camiye çağrıldığımızda, gerçekten cuma namazınamı çağrılıyoruz, islamamı çağrılıyoruz, bundan emin değilim.
MADEM Kİ TEREDÜDÜNÜZ VAR

Alıntı:Abdulhamit
İşgal altında olsak bile, zulum ve baskı altında tağut rejiminde olsak bile Cuma namazını kılmak Allahın bir emridir. Cuma namazı ile müslümanlar cemaatleşir. Her türlü dert, sıkıntı, hal çareleri ile konuşulur, tartışılır. Böyle bir imkanımız yok ve bulamıyoruz diyenlere , Müslüman aciz midir ? ki bu mekanda işte müslümanlar...............

CAMİYE GİTMEK İSTEMEYENLER BAŞKA NEREDE KILABİLİR ?

1-Akabe (istanbul) ve ilkav(ankara) kendi vakıflarının mescidinde kılarlar başka yerde kılmazlar.
2- Vahdet vakfı. bir camiyi (mezarlık camisi) üss edinmişler.kendi imamları arkasında kendileri ve bilenler kılarlar
3- İktibas dergisi ASLA kılmazlar.zira kılınması için islam devleti şartını ararlar.
4- Hizbin ne yaptığı hakkında bilgi alamadım (ihmalkarlık)

Sonuç= Vahdet vakfının cuması vasat.

İlkav güzeldir ama Akabede kılınan cumaya mutlaka gitmenizi öneririm. yalnız 1 saat sürüyor haberiniz olsun. mustaf islamoğlu hutbeye çıkınca susturabilene aşkosun.Allah razı olsun ama çok güzel bir hutbe ve cuma namazıydı.

Ankaradakilere ilkavın cumasına istanbuldakilere akabenin cumasına gitmesini ısrarla öneririm. Bayanlara da duyurulur (zira yer mevcut )

İSLAMİ DÜŞÜNCE SİTESİNDEN ALINTIDIR
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla