Konu Başlıkları: Vel Asr İnsan Hüsran’dadır
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06Haziran 2010, 19:11   Mesaj No:4

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

1- Asra andolsun ki.

2- İnsan mutlak hüsrandadır.

3- Ancak iman edenler, iyi işler yapanlar, birbirlerine hakkı ve sabrı öğütleyenler bunun dışındadır.

Asr suresi 3 ayetlik suredir. Anlamı ve yorumu çok açık ve geniştir. Kuranın kısa özetidir.

Bu sürede rabbim inamayanlara çok muazzam bir tehdit, inanan ve salih amel işleyen kullarına da ayrıca müjde vermektedir.

Neden inanmayanlara muazam tehdit var? Çünkü rabbim ayete yeminle başlıyor ?

Rabbimiz neden ayete yeminle başlıyor. Çünkü, ALLAHın yeminlerinde büyük sırlar ve büyük hikmetler ve büyük olaylar vardır.

Neye yemin ediyor ? Yüzyıla, akan giden zamana ki, o zaman artık bir daha yaşanmayacaktır. Akıp, gitmiştir, hata, günah ve sevaplarımızla.

Yemin olsunla der ki. İnsanlık, ve insanlar büyük bir tehlikenin, büyük bir felaketin eşiğindedir.

İnsanlar her geçen gün , her saat, her geçen dakika hatta her geçen saniye büyük bir zarar içindedir.(Yani burada biz müslümanlar ve tüm insanlara hitap vardır) Bizlerden her geçen zaman bir kayıptır ki artık telafisi mümkün değildir.

Ancak ALLAHa iman edip, salih ameller işleyenler ve birbirine hakkı ve sabrı tavsiye edenler varya işte onlar hariç, onlar müstesna (işte bunlar zarar ve tehlike içinde olmayanlar ve olmayacak olanlardır. )

Ne demek hakkı tavsiye edenler. (Birbirine kuran yolunu tavsiye edenlerdir, ALLAHın emirlerini tavsiye edenlerdir, ALLAHın emri olan cihadı tavsiye edenlerdir.

ALLAHın yasakladığı eylemleri yapmayıp ve yapanlara engel olanlar ve yapanları hakla ( kuranla )uyaranlar sadece hakkı ve doğruyu tavsiye edenler, kısacası ALLAHın ipine, kurana sarılın diyenler hakkı tavsiye edenlerdir. Zorluk anında , müsbet ve sıkıntı anında da yılmayıp, sabrı tavsiye edenlerdir. Yani nefs ile şeytan ile mücadeleye devam diyenlerdir

İşte ,Ali imran104- Sizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülükten sakındıran bir ümmet olsun. İşte kurtuluşa erenler bunlardır.

Der. Asr süresi ile bağlantılı süredir
Alıntı ile Cevapla