Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08Haziran 2010, 03:23   Mesaj No:4

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart

Çünkü, eğer onlar Allaha, kendilerine gönderilen Peygambere ve ona indirilen her şeye (gerçekten) inansalardı, bu (hakikat inkarcı)larını dost edinmezlerdi: Ama onların çoğu sapkındır. (Maide-81)


Bütün insanlar içinde (bu ilahi kelama) inananlara en çok düşmanlık yapanların Yahudiler ve Allahtan başkasına ilahlık yakıştırmaya şartlanmış olanlar olduğunu kesinlikle göreceksin ve bütün insanlar içinde (bu ilahi kelama) inananlara en çok şefkat gösterenlerin ise "Biz Hıristiyan’ız" diyenler olduğunu göreceksin: böyledir, çünkü onlar arasında öyle keşişler ve rahipler var ki bunlar kibre kapılmamışlardır. (Maide-82)

Allah resulü YAHUDİ ve HIRİSTİYANLARI İslama davet ederken, Davete uymayanları Allah’ın azabının hakk olduğunu söyleyerek korkutmuştur. Yalnız bunu duyan iki kesimde Allah Resulüne hitaben şu sözleri ’’ Biz Allahın çocuklarıyız ve Onun sevgili kulları!"derler. Bu sözler üzere Allah azze ve celle şu ayeti kerimeyi indirir…

(Hem) Yahudiler ve (hem de) Hıristiyanlar, "Biz Allahın çocuklarıyız ve Onun sevgili kulları!" derler. De ki: "Öyleyse, Allah, neden günahlarınızdan dolayı size azap çektirsin? Hayır, siz Onun yarattığı (ölümlü) insanlardan başka bir şey değilsiniz! O, dilediğini bağışlar ve dilediğine azap çektirir: Zira göklerde ve yerde ve ikisi arasında bulunan her şey üzerindeki hükümranlık Allaha aittir ve bütün yolculuklar Onda nihayet bulur."
(Maide-18)

Yahudilerin Yeryüzünde Bozgunluk Yapmalarından ötürü Lanetlenmiş olduğunu ispat eden ayetlerden biride şu:

Yahudiler, "Allahın eli sıkıdır" derler. Sıkı olan onların elidir:Ve bu iddialarından dolayı (Allah tarafından) lanetlenmişlerdir. Tersine, Onun elleri sonuna kadar açıktır: O, (lütfunu) dilediği gibi dağıtır. Ama (ey Peygamber,) Rabbin tarafından sana indirilen her şey, onların çoğunun kibirli küstahlıklarında ve hakikati inkârda daha inatçı yapacaktır. Böylece biz, Kitab-ı Mukaddesin takipçileri arasına Mahşer Gününe kadar (sürecek) kin ve nefret tohumları saçtık: ne zaman savaş ateşi yaksalar Allah onu söndürür ve onlar yeryüzünde yozlaşmayı ve çürümeyi arttırmak için ellerinden geleni yaparlar: Allah ise yozlaşmaya ve çürümeye yol açanları sevmez.(Maide-64)


Ve ne zaman Allah katından onlara, halen sahip oldukları hakikati tasdik eden bir (yeni) vahiy geldiyse, daha önce, hakikati inkara şartlanmış olanlara karşı üstün gelmek için yalvarıp yakardı(klarını çarçabuk unutarak) daha önce tanıdıkları (hakikati) bu defa inkara kalkıştılar. Ve Allah'ın laneti, hakikati inkâr eden herkesin üzerindedir. (Bakara-89)

Kuran’i Kerimde Yahudilerin Karakteristik yapıları üzerinde durulurken şu özellikleri açıkça izah edilmekte ve bunlara karşı her daim uyanık olunması hususunda Ehli Kitap uyarılmaktadır. Ehli Kitap kavramı tüm İlahi, kitaplara inanan Resulleri tasdik eden Allah’ın emir ve yasaklarına uyan kişilerdir. Klasik anlayışlara göre Yahudi ve Hıristiyanlara mal edilen Ehli Kitap kavramı Müslümanlarıda içine almaktadır. Kimse kendini sıyırmaya çalışmasın çünkü Kur’anın hitabı evrenseldir belli bir zümreye değil tüm insanlığadır. Ehli Kitap kavramını dar kalıp içinde sunanlar kendi üzerlerine o uyarıları almak istemedikleri için darlaştırmayı daha uygun görmüşlerdir. Kısaca Yahudi Karakteri üzerinde bir analiz yapalım:

Kibirli Ve Gururlu Olmaları, Tevrat Yazarlarının İftiraları Ve Peygamberler, Müslümanlara Şiddetli Düşman Olmaları ,Kibirli Ve Gururlu Olmaları ,Yeryüzünde Bozgunluk Yapmaları ,İnkarcı Olmaları ,Kendi Şeriatlarına Muhalefetleri Peygambere Karşı Olan Tutumları, Mala Olan Düşkünlükleri Ve Müslümanlara Cimriliği Emretmeleri, Allah Hakkındaki Uygunsuz Konuşmaları vb tüm tavır ve davranışlarını Kur’an bazında baktığımızda 293 ayeti kerimede anlatılmaktadır. İnşaallah bu ayetleri vermiş olduğum maddeler ve daha bir çok şekilde anlatımları bir bütün olarak Kuran çalışması şeklinde sunmaya çalışacağım Teşekkürler Abdülhamit Abi inşallah konuya katkılar ile devam edeceğiz.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla