Konu Başlıkları: 72.Haftanın Misafiri LeyL!
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13Haziran 2010, 22:41   Mesaj No:10

LeyL!

Avatar Otomotik
Durumu:LeyL! isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 9071
Üyelik T.: 09 Temmuz 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Almanya
Yaş:37
Mesaj: 8
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

YilitSevda:

İman, amel ve ahlak dengesini iyi ayarlamasi, bu birlikteligi asla zaafa ugratmamasi gerekiyor. Ahlaksizligin, ameli iptal ettigi, amelsizligin de imani günden güne yok olmaya dogru götürdügü, imansizligin ise hem ameli hem de ahlaki hükümsüz kildigi iyice idrak edilmelidir.

Amelsiz İman Meyvesiz Agac Gibidir.

“Körle gören, inanıp iyi amellerde bulunanla kötülük yapan bir olmaz. Ne kadar az düşünüyorsunuz!” (Mü’min, 40/58)

İman en büyük nimet ve servettir fakat kurtuluş için amelin gerekiyor.

Mü’minun suresi:

“Gerçekten mü’minler kurtuluşa ermiştir; onlar ki, namazlarında huşu içindedirler; onlar ki boş ve yararsız şeylerden yüz çevirirler; onlar ki zekatı verirler; ve onlar ki iffetlerini korurlar…”

Allah’ım, imanlarımızı kemâle erdir; ta ki imanın halâvetini tadalım! Allah’ım, amellerimizi ziyadeleştir; ta ki sana yakınlık bulalım! Allah’ım, ahlâklarımızı Muhammedî ahlâka tebdil eyle; ta ki Sen’in rızanı bulalım!



Ecrin:


sagolasin ecrinim,

1- Almanya cok kültü arasinda iki dil ile büyüyor yasiyorsun, komsunuz türk degil italyan, arnavut, rus, alman veya diyer ülkelerden gelen insanlar olabiliyor. Cok kültür icinde yasamak kayb midir hayir iki ana dilin olmasi bir zararmidir degildir elbet, bir zenginliktir, fakat zorun olan kendi kültürünü cocuklariniza vermek onlari dini boyutta yetistirmek cok zor. Kendi cocugunu yetistirebilirsin evde dini egitimi terbiyesini verirsin vs fakat hemen kresde veya birinci siniftan basliyor yabancilarla bi araya gelmek ona terbiye veriyorsun fakat yanindaki 15 cocukta bu suur verilmemisse bizlerin cocuklarida bi o kadar zor kendi kimliklerini ortaya koyabiliyorlar. Ezansiz ve maneviyatsiz bir yasam, monoton bir hayat icerisinde ailemizden gelen dini iman olmazsa gercekden nesiller kayb olcak durumda. Almanlarin iyileri oldugu kadar kötüleride olmustur. Yasamim boyu bir kac kez bazi insanlara cevap vermek zorunda kaldim ama sevyeli bir sekilde.

Bizler almanyada bi cesit cihad icindeyiz, tesettürümüz tebligi icin yeterli oluyor.

Almanyadan tamamen ayrilamam burda dogdum büyüdüm yetistim ikinci ülken gibi oluyor. Söyle düsünüyorum eger burda dogmus isem demekki burda yapmam gereken cok sey var hic birsey tesadüf degil tevafuk! Allah yar ve yardimcimiz olsun.

2- Birseyler degistirmek icin belirli bir yere gelmeli ki yanlisi düzeltebilelim. Dinimizden taviz vermeden egerki egitimimizi tamamliyabileceksek tamamlayip basa gecmeliyiz. Hakkin sessini anca öyle duyurabiliriz.

3- Milli Gazete, netten takip ettigim Haber5 ve gazeteboyut. Bir kactane sevdigim yazar var Ismet Özel, Mevdudi, Seyyid Kutup, M. Ali Hasimi, Hasan El Benna, Iskender Pala, Kadir Misiroglu, Sezai Karakoc, Cemil Meric aklima gelen bunlar… En son okudugum kitap: Müslümanlarin Gerilmesiyle Dünya Neler Kaybetti – Ali El-Haseni/ El- Nevi (henüz bitirmedim)