Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19Haziran 2010, 00:36   Mesaj No:30

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Kadın Erkek Fiziki Yapısı ve Fıtratı Bir Değildir

Haluk Abi.
Günümüz dünyasında Kadın hususunun İslam’da yanlış anlaşılması ile karşı karşıya kalmaktayız. Bizler İslam dinine bir bütün olarak bakmadığımız zaman, Kadına ikinci sınıf insan muamelesi uygulanıyormuş gibi görmek isteyen hemen Kadınlar neden İmamlık yapamaz mevzuunu delil olarak sunabilmekteler:


Ama Kadının insandan dahi sayılmadığı bir asırda İlahi vahyin rehberliğinde Peygamberlerin iletmesi ve uygulamaları ile yaradılış maksadına uygun bir hale getirilmiştir. Dikkat edeceğimiz mevzu günümüzde kadınların nedense cazibesi ön plana çıkarılarak sözde özgürlük naraları atılıyor. İnsana en büyük değeri veren Rabbimiz kadın-erkek eşitliğini her alanda fıtratına göre fizikine göre gücüne göre vermiştir. Allah kimseye kaldıramayacağı bir yükü yüklememiştir. Bir kadına çocukluğundan tutun annelik dönemine hala, teyze, abla, nene, öğretmen, eş vb tüm durumlarda gereken tüm hürriyetleri İlahi emirler çerçevesinde vermiştir.


(Bunun üzerine İblis): "Mademki, benim yoldan çıkmamı istedin" dedi, " ben de, gidip senin doğru yolunun üzerinde onlar için pusuya yatacağım ve hem açıktan açığa, hem de akılların ermediği yol ve yöntemlerle, sağlarından sollarından sokulacağım onlara: Ve sen onlardan çoğunu nankör kimseler olarak bulacaksın."(A’raf 16-17)


Şöyle düşünelim: Bir kadının erkeklerin önünde imam olması şeytanın arayıpta bulamayacağı bir fırsat olur çünkü Ayeti kerimede özellikle doğru yolun üzerinde duracağını sokulacağını belirtiyor. Namaz ise dosdoğru Rabbimiz ile iletişime geçtiğimiz an olduğu için ister istemez fıtrat gereği vesveseler oluşur kimse demesin bende oluşmuyor çok zor bir durum kimi satış yapar kimi borcuna odaklanır kimi çocuğunun hastalığına dalar vb tam bir huşu içinde kılabilmemiz için çok çaba sarf etmemiz lazım.Bu tür bir vesvese ve düşünce bulunan insanoğlunun önünde bir bayanın imam olarak namaz kıldırması bir çok fitneye sebep olur…Kadın fıtratı gereği fiziki yapısının hassasiyetine göre hareket eder.Kadınlığın vermiş olduğu fiziki yapı ve fıtrata ters davranamaz.Kadının ayrı, erkeğin ayrı donanımda yaratılması ve her ikisinin de bu farklı yapıları esas alınarak ele alınması eksiklik değil adalettir, Allah’ın el Adl isminin gereğidir.


Nisa Suresi 32 ayeti hatırlayalım: O zaman şöyle bir durum söz konusu olmazmı Kuranda kadınlar anlamına gelen Nisa suresi var iken neden erkekler anlamına gelen bir sure yok o zaman bu ayrımmı oluyor… Bizler İlahi vahyi eğip bükmeden anlamaya çalışalım ve devam edelim ayete bakalım:


O halde Allahın kimilerinize diğerlerinden daha fazla bağışladığı nimetlere imrenmeyin . Erkekler kendi kazançlarından bir fayda sağlarlar, kadınlar da kendi kazançlarından... Bu nedenle lütfu(ndan size bahşetmesini) Allahtan dileyin; şüphesiz Allah, her şeyin tam bilgisine maliktir.(Nisa-32)


Ayeti kerimede Allah’ın kimilerine diğerlerinden fazla bağışladığı nimetler devamında erkek ve kadın ayrı ayrı belirtilerek kendi kazançlarının ayrı olduğu bu durumda Allahtan lütuf dilemeyi ve her şeyin tam bilgisinin Rabbimize ait olduğu izah ediliyor.Kadın ve Erkeğe verilen nimetler hususunda kadının yapabileceği fiile erkeğin özenmemesi erkeğin yapabileceği fiilede kadının özenmemesi açıkça ifade ediliyor.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla