Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20Haziran 2010, 18:16   Mesaj No:5

kawakeb31

Medineweb Acemi Üyesi
kawakeb31 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kawakeb31 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12645
Üyelik T.: 19Haziran 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:urdun
Mesaj: 47
Konular: 4
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

nebevi siyasete baktigimizda, ifsad olan bir toplumu once notr duruma yonelecek sekilde kendi sartlari icinde islah eder, (- konumundan 0'a getirir) sonrasinda ise sifir yani notr konumundan pozitif iyilestirmeye, salih olmaya yonlendirir, islam toplumu bu sekilde insa eder: yani surec su sekildedir; - 0 +
kelimei tevhidin zihin insasi da ayni sekildedir zaten. once red cumlesi gelir, red ile kendisi bir sifir konumuna atarsin, sonrasinda kabul gelir ve sulhe adim atmis ve girmis olursun. islam tarihinde, tam tersi ile muamele eden hicbir nebi, rasul goremeyiz zaten.

icinde bulundugumuz statukoyuda bu sekilde degerlendirip, once statukonun kendi icindeki celiskilerini duz bir zemine indirgemek, daha sonrasi islah hareketine baslamak gerekecektir.

eger statuko icinde, statukoyu notr duruma getirme cabasi statukoya teslim olmak anlamina geliyorsa, islam disi olan statukonun hakimiyetini kabul anlamina geliyorsa, efendimiz mekke sirk toplumunun statukosu icinde neden bircok konuda onlara HAKEM olarak muaelede bulundu? bunu nasil aciklayacagiz? efendimiz diyebilirdi ki, ben sizin statukonuza dahil olmam, sizin benden hakemlik istediginiz konular sirk toplumu yasantisi ile ilgili seylerdir vs. ama asla boyle birsey demedigini goruyoruz. neden? cunku davanin seyri degistiginde, ortada hakemligi, yasantisi, ornekligi ile guvenilir bir MUHAMMED (as) olmaliydi ki, yatak degistiren davaya gogus verecek insanlar bulabilsindi.

sirk toplumunun statukosu da o gunlerde soyle cikiyordu toplum karsisina:
bu muhammed varya, aman ona destek vermeyin, goruyorsunuz iste allah diyor, rab diyor, salih amel diyor, islam ve tevhid diyor, kardesi kardese dusuruyor, kariyi kocaya, evladi babaya, kardesi kardese dusman ediyor. aileyi birbirine kirdiran bir insan sizce nasil guvenilir olabilir?

mantik bugun de ayni degil mi peki? birbiri ile sorunu olmayan insanlari ayristiriyorsunuz, kurdu turke kirdiriyorsunuz, acilim adi altinda milleti boluyorsunzu demiyorlar mi?
bu ulkede kurt kokenli oldugu icin pkk ile bir tutuldu insanlar. ama nedense kimse kumarhane isleten, kadin ticareti yapan herhangi bir turku referans alip turkler de kadin saticisidir dememesine ragmen, bilincli bir politika olarak kurt=pkk, kurt=bolucu fikri empoze edildi insanlara. ama bu fikir, statukonun dayatmasi oldugundan hicbirzaman bolucu fikir gibi algilanmadigi icin, oncelikle bu fikri noturalize edecek olan demokratik acilim fikrine hemen boluculuk diye saldirildi.
dagdan inen insanlar goruldukce, efendim bunlar terore kucak acti denilmeye baslandi. iste bunun denilmemesi icin oncelikle statukonun fikrinin 0 pozisyonuna getirilmesi gerekiyor. nebevi siyaset de bunu basarabildigi icin, halid bin velid musluman olmak uzere efendimiz huzuruna geldiginde kendisine kucak acilmisti. siz hic daha bir kac gun oncesina kadar kanli bicakli olundugu halde islami kabul etmek uzere islam toplumuna, rasulun huzuruna gelen birilerine, sahabeden soyle bir tepki geldigini duydunuz mu:
ya rasulallah, bunlar musluman kardeslerimizi katlettiler, bizim islam toplumumuzu bolmeye ugrastilar, simdi bu kisileri bizmle ayni degeremi koyacaksin? bunlari bizim kabullenmemizi nasil istersin?

hic duydunuz mu bunu?
Alıntı ile Cevapla