Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22Haziran 2010, 07:48   Mesaj No:60

kawakeb31

Medineweb Acemi Üyesi
kawakeb31 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kawakeb31 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12645
Üyelik T.: 19Haziran 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:urdun
Mesaj: 47
Konular: 4
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

haluk bey
din, kadin ve erkege iliskin gorevler verirken burda ikisi de insan o zaman ayrim yapmamaliyim diye bakmaz. burada toplumsal ve orfi rollere de bakar. o zaman allahin analik gibi kutsal bir seyi kadinlara bagislamasiyla, erkekler degersiz demek mi oluyor? siz konuyu fikhi bir sualden cikarip, kadindan su oluyor bu oluyor da neden imam olmuyor, kadin insan degil mi sorusuna kadar getirdiniz. peki o halde, erkek zevce almakla kadin da zevc'ine varmakla insanlik disi muamelede mi bulunuluyor kadina karsi? tam tersi neden olmasin, kadin erkegi alsin, erkek de kadina varsin. haydi nikah akdinde bu sigayi degistirelim bakalim ne olacak o zaman?
veya, soy neden anadan degil de babadan devam eder, nesebin dayanaginin baba olmasi allahin erkeklere bir torpili mi oluyor bu durumda?

hepsinden de ayricasi, burada konuyu yirtinircasina ille de kabul etmeniz lazim demeye getirir gibi niye yaziyorsunuz, inanmayanlar var. siz inaniyorsaniz gidin bir kadin imam arkasinda namazinizi kilin kimse sizi tutmuyor.
Alıntı ile Cevapla