Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Temmuz 2010, 21:30   Mesaj No:5

Araz

Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Araz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12658
Üyelik T.: 01 Temmuz 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 10
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Yaralı_Sine Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Tarih Boyunca semavi dinleri,çağdaşlık adına,menfaat adına, dejenere için her imkan kulanılmıştır.Bu planlar Tevrat,Zebur ve İncil için uygulanmış ve maalesef başarıya ulaşılmıştır.
Şimdilerde,Bilinçli Yada Bilinçsiz bir şekilde Kurana girişilmektedir.
Bilinçli olanlar Musteşrik dediğimiz,Müslüman gibi görünüp,kaleyı içten yıkmaya çalışanlar..
Bilinçsiz olanlar ise,bu rüzgara Allah rızası için kapılanlardır.
Kuranın Sahibi tarafından Koruma altına alındığı,vahyin aslı sigortalandığı gerçeğini bilenler,tevrat incile yaptıklarını yapamıyacaklarının bilincinde..
Kuranı yok edemiyeceklerine göre,müslümanların kurana bakışını,berak yaklaşımını,çeşitli hile ve desislerle bulandırmaya çalışmaktadırlar..
"Ey Müslümanlar şeytan sizi Allahın rahmetiyle aldatmasın " ilahi ikazın bir benzeriyle karşı karşıyayız."ey müslümanlar bu guruh sizi kuranla aldatmasın diyoruz.."
Kurandan cımbızla çektikleri ayetleri,sıfır arapça ile,meallerden faydalanarak,her tarafa lastikleştirerek,sıyak sıbakına bakılmaksızın,sebebi nuzulunu köşeye atarak,İlk ve Tartışılmaz kuran Mufessiri Hz Muhammed sav'i görmezden gelerek,Başta ashabı kiram ve 1400 yıllık islam alimlerini rafa kaldırarak,biz anlarız,biz biliriz hezeyanlarıyla,Kurana değil(hadleri değildir) ama müslümanların berrak imanlarına,teslimiyetlerine büyük darbe indirmekteler..
Tarihte mezhepler,meşrepler,siyasi olsun fıkhi olsun,farklı düşünmeleri asla temelde değil,furuuda idi.iman ve islam esaslarında bir tartışma konusu olmamıştır.Hz Resulullahın Sünnetini tartışmaya açan olmamıştır.
onlarda abdestin şartı 4 mü 5 mi...?
rüyetullah nasıl olacak?
miracın şekli fiziki mi ruhani mi ?
vs gibi teferuatta görüş ayrılıklarıyla,islamın temeliyle barışık düşünmüşlerdir...
ama günümüzde bazı guruhlarda bu çok farklıdır ;
1-Sünnet ve hadisi şeriflere inanırız ama ,içlerinde mevzu,uydurma olasılığı ile müslümanları tüm hadislerden soğutma çabası güdülmektedir.bu çok sinsi ve ustaca bir plan.tepklileri yok etmek için,sizden biriyim,bende müslümanım gibi süslü ve iknacı olurlar.
2-sık sık ayet servis ederler.müslümanların ekserisi kuran ilimlerine,ayetlere,hadislere,sünnete vakıf olmadığından,bu sinsi düşüncelere kapılırlar..
3-bilinçli olarak bu işi üstlenenleri bi tarafa bırakalım,bilinçsizce bu işe girişen saf ve samimi müslümanların piyonlaşması,bu ihanetlere alet olması gerçekten üzücüdür..
4-başörtüsü,kadınların imamlık yapması,kadının tesettürü,çalışması,kurana abdestsiz dokunulabilmesi,taadüdü zevcad,cuma namazının farziyeti,darul harb konusu,muta nikahı,zikrin gereksiz olduğu,tasavufun hurafe olduğu,alimlerin yanıldığı,mufessirlerin,mucedidlerin,kerametlerin hafife alındığı vs gibi yumuşak karınları tesbit edip,ağırtmaya ,mideleri bulandırmaya devam etmektedir..
5-imam azamların,gazalilerin,kutupların,bediüzzamanların, elbennaların,ibni abbasların,hedef tahtasına oturtulduğu,ruhaniyetlerine acımasızca vicdansızca saldırıldığı bir ortam oldu sanal alem..
6-edilei şeriye icmai ümmet ile sabit olan,Kuran,Sahih sünnet,İcma,Kiyas bu guruh dördü bire indirilmiştir.Sloğanları Yalnız Kuran.
7-en önemlisi müslümanların hidayetine zerre katkıları yoktur bu guruhun.herşeyı her mukadesatı hafife ala ala,insanların mukadesat hassasiyetlerini yok etmektedirler.
8-bu guruh,ashabı kirama hz demeyı fetişizm olarak algılamaktadır.tasavuf alimlerinin çoğunu tekfir etmekten çekinmemektedir.bazıları kuranca sabit olan mubarek gün ve geceleri hurafe olarak görmektedirler.
Allahım İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizi helak etme...

Muhsin Arslan
12.07.2010
malazgirt


Alıntı ile Cevapla