Konu Başlıkları: Fatiha Suresi-GİRİŞ/Medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Temmuz 2010, 20:11   Mesaj No:24

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Alıntı
HAMD NEDEN ALEMLERİN RABBINE AİTTİR ? YARATILMIŞ OLUPTA HAMD ETMEYEN BİR VARLIK VAR MIDIR ? CANSIZLAR NASIL OLUYORDA ALLAHA HAMD EDEBİLİYOR .

HAMD NEDEN ALEMLERİN RABBINE AİTTİR ?

Hamd, nimetleri sınırsız ve sonsuz KUDRET' SAHİBİ olan alemlerin sahibi ALLAH olduğu için elbette ve muhakkak ki ona ait olacaktır . Ki, zaten ondan başkası yoktur veya bir başkası düşünelemez. O halde hamd, ALLAH'ın İLAHLIK vasfının sayısız hikmetlerini düşünerek İLAHLIK sıfatı ve kudretini övdüğümüzde kesinlikle ona ait olacaktır.

YARATILMIŞ OLUPTA HAMD ETMEYEN BİR VARLIK VAR MIDIR ?

Bu soruyu en güzel şekliyle Kuran şöyle cevaplar .

“Yedi semavat, yeryüzü ve içindekiler Allah’ı tesbih etmektedirler. Hiçbir varlık yoktur ki Allah’ı hamd ile tesbih etmesin. Lakin siz onların tesbihlerini anlayamazsınız." (İsra Suresi, 17/44)

O HALDE CANLI CANSIZ HERBİR VARLIK ALLAHI HAMD İLE TESPİH EDİYOR VE ETMEKTE

“Biz dağları Davud’un emrine itaatkâr kıldık ki, o dağlar ve toplu halde kuşlar sabah akşam onunla beraber tesbih ederler. Her biri Allah’a yönelir.” (Sad Suresi, 38/18 ve 19)

“Görmedin mi göklerde ve yerde olanlar ve kuşlar saf saf Allah’ı tesbih etmektedirler. Her biri tesbihini bilmiştir. Allah onların yaptıklarından haberdardır.” (Nur Suresi, 24/41)

Demek kuşlardan tutun, çiçeklere kadar ve balıklardan tutun semanın yıldızlarına kadar her şey hatta taş, kaya, dağ gibi cansızlar dahi Allah’ı hamd ile tesbih etmektedirler.

YERYÜZÜNDEKİ EN KÜÇÜK BİR ZERRE BİLE ( Atom ) BU HAMD VE TESPİHTEN MAHRUM DEĞİLDİR.

Çekirdeğin etrafında dönen elelktronlarıyla bu hamd ve tespihe katılır.
Alıntı ile Cevapla