Konu Başlıkları: islam'da NİKAH AKDİ
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Temmuz 2010, 07:14   Mesaj No:27

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
hİCRET EVET AMA MÜCADELEDEN ÖNCE HİCRET ETMEK BALIK SAHİBİ YUNUS GİBİ OLMA
Abdulhamit abi sabır çaresizlik sinmişlik değil mücadeleyi devam ederken gücünü ortaya koymak değil mi,
hicret ise kaçış değil zamanı ve şartları oluşturup geri dönüp hesap sorma eylemi değil mi.
Müslümanlardan kardeşim, hiçbir zaman için mücadele edilmeden hicret edilmez ki, Ben zaten yazımın bütününde bu konuyu ayetler ışığında işlemiştim. Hicret daima cihatta en son çaredir demiştim, ve nebiden de örnek vermiştim. Elbette sabır , çaresizlik ve sinmişlik değildir.

Alıntı:
eğer bu nikah akdi yapılınca beni müşrik yapacaksa ya sevdiğimden,ya dinimden geçmem lazım
Şimdi beni daha çok meraklandırdınız dininizden vazgeçmeyeceğine göre resmi nikahla müşrik olacağına inancın hala var mı ?. İlk yazdığım mesajda size ne demiştim ?

peki belediye nikahını neden yapsın bi muvahhid ve buna ihtiyaç duysun ki....
Sorunuza karşılık
Yapmasa da olur. Yapsa da olur. Eğer ihtiyacı yoksa yapmasa da olur, DEMİŞTİM.

Muvahhid kulun Eğer ihtiyacı yoksa ve hiç olmayacaksa resmi nikah neden yaptırsın ki ? Ben de yapmasın derim,

Ancak bu ihtiyacı olmak durumu bir zaruret ise işte o zaman , mecburiyyeten resmi nikah kıydırması gerekir.

Tagut sistemiyle baş edebilmek için, onun içinde yaşayan bizler olarak, onu kendi silahı ile vurmak için bize sağlanan imkanlardan faydalanmak zorundayız . Resmi nikah kıymak ta bunlardan birisidir. Bu hiç bir zaman şirk değildir ve sayılmaz da.

Hiç şöyle düşündünüz mü ? Bir çarpıcı örnek vermek gerekirse, Resmi nikah kıymadan yaptığınız evlilikte, doğacak çocuklarınızı devlet hangi kimlikle tanıyıp kabul edecek ? Verilecek kimlikte babası ve anasının kim olduğu nasıl yazılacak ? Devleti nasıl ikna edeceksin bu çocukların babası benim anasıda eşimdir diye ? Kimlik olsa da olmasa da olur mu diyeceksiniz ?

Ve yine şöyle düşünün ve bu soruya cevap verin. Bu laik ( Tagut )sistemde yaşayan tüm müslümanlar sizin gibi düşünse yani resmi nikah madem ki şirktir o halde islami nikah yanında resmi nikah yapmayalım deseler ? Milyonlarca ifade edilen bu islami topluluğu devlet nasıl bir kimlikle tanınacak, kim kimin babası ya da kim kimin anası, kim kimden baba ya da kim kimden ana diye ?

Tagut devlet bu topluluğu tanımaz, tanımadığı topluluğa da hiçbir hizmet götürmez. Eğer biz bu ülke içinde kalmak ve sabırla bu düzenle mücadele etmek istiyorsak, onların bize verdiği her hizmetten zaruriyetimiz ölçüsünde faydalanmalıyız. Meğer ki, bu hizmet şartı bireyin resmi nikahından da geçiyor olsa da ! neden olmasın ?

Unutmayalım ki Musa peygamber tagutun ( Firavunun ) sarayında büyüdü ve onun her imkanından faydalandı. Kendisine yapılan Hizmetleri reddetmedi . Ne zamana kadar ? Vakti gelinceye kadar değil mi ?

Kasas 9 - Firavun'un karısı (sepetin içinden çocuk çıkınca kocasına), "İkimizin de gözü aydın! Onu öldürmeyin, belki bize faydası dokunur, ya da onu evlad ediniriz" dedi. Halbuki onlar işin sonunu sezemiyorlardı.

Şuara-18: (Gittiler ve Firavun Dedi ki: "Biz seni içimizde daha çocukken yetiştirip büyütmedik mi? Sen ömrünün nice yıllarını aramızda geçirmedin mi?"

Resmi nikah kıymak günah olsa bile , eğer ki bu pek büyük ihtiyaç veya zaruretten kaynaklanmış ise veya en önemlisi muhammed 7 ayetiyle ifade edilen bir durum için söz konusu ise neden olmasın ?

Muhammed 7:
- Ey inananlar! Siz Allah'ın dinine yardım ederseniz, O da size yardım eder, ayaklarınızı savaşta sabit kılar.

( Pek büyük zaruretler karşında ,mecburen işlenen günahlara karşı dinimiz ruhsat vermiştir. Çünkü Allah hiçbir zaman kullarının kapasitelerinin üzerinde sorumluluk yüklemez, Güçlerinin üstünde de hiç birşey teklif etmez. Bakara 286)






Alıntı ile Cevapla