Konu Başlıkları: islam'da NİKAH AKDİ
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Temmuz 2010, 22:02   Mesaj No:30

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart

Değerli kardeşim Nikah sözleşmedir öncelikle bunu belirtelim ama nasıl bir sözleşme bunun üzerinde duralım:

Nikah Allah ile yapılan bir akittir:

Allah’a zinaya yanaşmayacağımıza, adaletle davranacağımıza, hak ve hukuk çerçevesinde davranacağımıza, onların iffetlerini koruyacağımıza, temiz bir nesil için gayret edeceğimize, komşu haklarını gözeteceğimize dair iki kişinin yapmış olduğu karşılıklı sözleşmeden ibarettir.


Allah ile yapılacak olan anlaşma esnasında ister resmi olsun ister imam nikahı olsun çok önemli değildir önemli olan husus Allah’a karşı verilen sözlerin tutulup tutulmayacağı mevzuudur asla ŞİRK olmaz. Çünkü sözleşmenin ana gayesi İnsan hak ve hukukunu gözetme adalet vb kavramlar ile aile ortamında verilen sözlerin devamlılığını sağlamaktır. İmam Nikahı kıyıpta zina, fuhuş, adaletsizlik, hakkı gasp etme vb bir çok Münker fiilleri işleyenler çok fazla hani imam nikahı olunca ne değişti ya da resmi nikah olaya bu pencereden bakmak lazım. Kısacası mesele Allah’ın hoşnut olacağı aile hak ve hukuk ilkelerini hayata aktarıp aktarmamaktan ibarettir.


Hz Ömer döneminde cereyan eden şu olay bunu göstermektedir Hz Ömer zamanında bir kadının komşusu, yabancı bir şahsın sürekli kadının evine gidip geldiğini görünce adamın zina ettiğini düşünerek Ömer’e şikayette bulunur Hz Ömer bu şahsı çağırıp durumu sorarŞahıs, kadınla az bir mehir karşılığında evlendiğini ve bu evliliği gizlediğini söyleyince, Hz Ömer şahidin kimler olduğunu sorarAdam şahitlerini gösterince Hz Ömer şahısa herhangi bir ceza uygulamaz, ancak bu nikahın ilan edilmesini emreder.


Bu olay o dönemde yetkili mercinin iki şahidin beyanına itibar ettiğini ve şahitlik müessesesinin gerekli fonksiyonu icra ettiğini göstermektedir Amaç şahitler huzurunda evlendiğini ilan etmektir tüm şüpheleri ortadan kaldırmaktır.


Emri Bil Maruf Nehyi Anil Münker esastır.İslamın esası güzeli iyiye teşviktir ve İslamın bu emrine uygun olan tavır ve davranışlar kabul edilir. Bu kabul Kitap ve Sünnete aykırı olmaması şartı ile benimsenir. Böyle uygulamaları akıl ve din güzel bilgi ve davranış sayar. Günümüz şartlarında imam nikahı olsun resmi nikah olsun insanların temel hak ve hürriyetlerini koruyor ise ismi ne olursa olsun fark etmez asla ŞİRK olarak algılamamak lazım.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla