Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ağustos 2010, 05:12   Mesaj No:41

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Allah bir ayeti ayet ile nesh ettiği gibi hadis yada sünnet ile de nesh eder işte RECM ile ilgili Peygamberimizin (AS) uygulamalarıda buna örnektir. Nur süresindeki ayetin indirilmesinden sonra bu hüküm kısmen sünnet ile nesh edilmiştir.
ALLAH BİR AYETİ HADİS VEYA SÜNNETLE Mİ NESH EDER ? YOKSA KENDİ KELAMIYLA MI ?

ANLADIĞIM KADARI İLE ZİNA HÜKMÜNÜ AÇIKLAYAN NUR 2 AYETİN HÜKMÜNÜ PEYGAMBER NESH İLE KALDIRMIŞ VE RECMİ TATBİK ETMİŞTİR. YAZILANLARDAN ANLADIĞIM DOĞRU DEĞİL Mİ ?

MADEM Kİ BU HÜKÜM KALDIRILACAK İDİ NEDEN DOĞRUDAN RECM CEZASI KURANDA YER ALMADI VE KURAN AYETİ OLARAK GEÇMEDİ DE HADİS SÖZÜ OLARAK GEÇTİ. KURAN AYETİ OLARAK GEÇMEDİ DE HADİSLE Mİ AÇIKLANIR OLDU.

HADİS Mİ KURANA UYGUNLUK GÖSTERECEK YOKSA AYETLER Mİ HADİSE UYGUNLUK GÖSTERECEK ? KURAN MI HADİSLERİ NESH EDECEK YOKSA HADİS Mİ KURANI NESH EDECEK ?

KURAN AYETLERİ ÖYLE BİR HAZIRLANMIŞ OLMALI Kİ HADİS İLE HÜKMÜ ORTADAN KALDIRILABİLSİN ÖYLE Mİ ?

ÖYLE Mİ OLMALI !

BEN BU GÖRÜŞE ASLA ONAY VERMEM. ASLA BU GÖRÜŞTE DEĞİLİM VE ASLA DA OLAMAM, KURANA HAKARET VE İFTİRA SAYARIM. RABBİMİN KELAMINA SAYGISIZLIK SAYARIM.

BÖYLE BİR DÜŞÜNCE İLE BÖYLE BİR VEBALİ ÜSTLENEN VARSA BUYURSUN ÜSTLENSİN,

BİZİ BU KURANDAN HESABA ÇEKECEĞİNİ SÖYLEYEN ALLAHIN KENDİSİ İSE, KURANA UYAN HADİSLER OLMALIDIR. HADİSE UYAN AYETLER DEĞİL.

29/51 Bu kitabı sana indirmiş olmamız ve kendilerine okunması onlara yetmez mi? Bunda inanan bir toplum için bir rahmet ve öğüt vardır.

Biz Kitab'ı sana herşeyin açıklayıcısı, müslümanlara bir hidayet, bir rahmet ve bir müjde olarak indirdik. (Nahl Suresi, 89)

İşte siz de hesap günü Kuran'dan sorulacağınızı unutmayın. Allah bu gerçeğe;

"Şu halde, sana vahyedilene sımsıkı-tutun; çünkü sen dosdoğru bir yol üzerindesin. Ve şüphesiz o (Kur'an), senin ve kavmin için gerçekten bir zikirdir. Siz (ondan) sorulacaksınız." (Zuhruf Suresi, 43-44) ayetleriyle dikkat çekmiştir.

Unutmayın ki, ancak samimi olarak Kuran'ın içindeki hükümlerini uyguladığınız takdirde sonsuz azaptan kurtulmayı ve cennete kavuşmayı umabilirsiniz.
Alıntı ile Cevapla