Konu Başlıkları: Fatiha Suresi-GİRİŞ/Medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ağustos 2010, 19:15   Mesaj No:39

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Yalnız senden yardım dileriz dedikten sonra, birinden bir bardak su istesek bu âyete aykırı mıdır, değil midir? Hangi hususta başkasından yardım istemeyeceğiz ?

Ancak rabbimizden, kullarınından da bize yardımcı olarak bir araç vasıta bir sebeb kılmasını dileyebiliriz ki, bu ayete aykırı bir durum olamaz .
Pek Tabii ki ALLAHIN yardımı genellikle bir vasıta ve araç ile gerçekleşiyor


Allah sebeplere , vesilelere ve vasıtalara mahkum değildir ama, dünyayı bir sebepler kanununa bağlı kılmıştır. Örneğin ders çalışmayan öğrenciye Allah yardım etmez. ve o öğrenci de Allahım bana yardım et diyemez. Sünnetullah dediğimiz Allah’ın evrendeki değişmez kanunları, hep sebep-sonuç ilişkilerine oturtulmuştur.

İyilikler ve güzellikler hususunda birbirimizle yardımlaşalım. Allahın rızasını kazanmak amacı ile her türlü yardımı birbirimizden isteyebilir ve bu yardımın Allahtan da hayırlı olmasını, hayırlara vesile kılmasını isteyebiliriz

Allah’ın Yardımını Bekleyenler, Allah’ın Dinine Yardım Etmelidir!
Nasıl ?

Allahın dinine yardım edenlere Allah ta Müminlere hem Dünyada ve hem de Ahirette Yardım Eder

İnananların tek yardımcısı ve velisi Allah'tır. Müminler her türlü zorlukta, her türlü şartta O'ndan yardım isterler ve Allah da onlara icabet eder.

Yüce Rabbimiz, "...İman edenlere yardım etmek ise, Bizim üzerimizde bir haktır." (Rum Suresi, 47) ayetiyle tüm iman eden kullarına yardım edeceğini bildirmektedir.

Ancak Allah'ın yardımını kazanmak için en önemli şartlardan biri; O'nun dinine yardım etmek, O'nun sınırlarını koruma konusunda titizlik göstermek ve bu uğurda mücadele etmektir.

Şüphesiz dünyada müminleri yalnız ve yardımsız bırakmayan Allah, ahiret hayatlarında da onların tek Velisi ve Yardımcısı olacağını vaat etmiştir.

"Şüphesiz Biz elçilerimize ve iman edenlere dünya hayatında ve şahidlerin (şahitlik için) duracakları gün elbette yardım edeceğiz." (Mümin Suresi, 51)


Muhammed 7: "Ey iman edenler, eğer siz Allah'a (Allah adına İslam'a ve Müslümanlara) yardım ederseniz, O da size yardım eder ve sizin ayaklarınızı sağlamlaştırır."

Aynen böyle, kul, Allah’a, yani O’nun dinine yardım edecektir ki, O da kuluna yardım etsin


HUD 88: ....Başarım Allah'ın yardımına bağlıdır. Yalnız O'na dayanıyor ve sadece O'na yöneliyorum."

RUM 5: Allah dilediğine yardım eder. O güçlüdür (galibdir) esirgeyendir

Âl-i İmrân, 13: ....Allah dilediğini yardımı ile destekler.

Allah’ın yardımı ne zaman?” diye soran Peygamber (S.A.S.) ve Sahabesine Allah : “İyi bilin ki Allah'ın yardımı şüphesiz yakındır.” (Bakara: 214) diye yanıt veriyor.

Hiç kuşkusuz Allah’ın yardımı, Allah’a yakın olanlara, Allah’la beraber olanlara yakındır.

SABIR VE NAMAZ İLE YARDIM DİLEYİNİZ ayetin açılımı ile devam edeceğim.
Alıntı ile Cevapla