Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ağustos 2010, 20:52   Mesaj No:46

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart

Hakkın geldiği anlamlardan biriside Kur'andır.Şüphesiz Kur'an her şeyi Haktır.Onu indiren haktır kendisine inen Peygamber haktır Kuran şüphesiz hakkın yegane ölçüsü hakkı batıldan ayıran insanları dalaletten batıldan küfürden şirkten zalimlikten nankörlükten kurtaran nur üstüne nurdur.

İnsanlara hakkın ne olduğu haktan inen ayetler ile öğreten mükemmel hayatı ile yaşayan en büyük insan hiç bir şüpheye yer bırakmayacak açıklıkta Allah Resulü Hz Muhammed (s.a.a) dir.


Odur, dinini bütün (batıl) dinlere karşı üstün kılmak üzere hidayeti ve hak dini (yaymak göreviyle) Elçisini gönderen; Allahtan başkalarına tanrılık yakıştıranlar bundan hoşlanmasalar da.
(Tevbe-33)


Ey insanlar! Elçi size Rabbinizden hakikati getirdi: o halde kendi iyiliğiniz için inanın! Ve eğer hakikati inkar ederseniz, bilin ki göklerde ve yerde olan her şey Allaha aittir ve Allah her şeyi bilendir, hikmet sahibidir!
(Nisa-170)



Abdulmelik abi Allah Resulü hususunda tüm fikirlerinize canı gönülden katılıyorum,İlmi münazara adına bu hususların her daim gereksiz olduğunu beyan etmişimdir .Sanalda Alleme-i Cihan kesilip sokaklarda evlerde zerre emaresi olmayan Google Alimlerinide biliriz Tek sıkıntı noktam Allah Resulüne atfedilen ve hiç bir elemeye tabi tutulmayan her sözü ve rivayeti insaflıca Adalet ölçüsünü elden bırakmadan irdelemek gerektiğine inanıyorum .Kuran hususunda Abdulhamit abi ile aynı fikri paylaşmaktayım.Gereksiz tartışmalara girmeyeceğim Allah'ın ''El Adl' ismi her hususuta adaleti şüphesiz en iyi belirleyeci güçtür Allah hakimlerin hakimidir...
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla