Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Ağustos 2010, 10:13   Mesaj No:48

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart

Konu güncel ve çok da güzel bir tartışma var, bende düşüncemi yazacaktım fakat Abdulhamit dostum herşeyi yazmış, bana ilave edecek çok fazla birşey kalmamış. Bizlerin günümüzde yaşadığımız İslam ı gerçekten sorgulamamız gereken çok yönleri ile dolu. Rabbim açıkca sizlere rehber olsun diye gönderdim dediği kitabı bir kenara atmışız da, bizlere ulaşan bazı bilgilerin doğru olup olmadığını tartışıyor ve apaçık Rabbin ayetleri karşımızda dururken, beşerin sözlerini daha gerçekçi buluyoruz. Bu bana göre çok üzücü bir olay, üzücü kalmakla bitmiyor, Peygamberimizin söyleyeceği o üzücü sözün gerçekleştiğinide görüyorum. ( Benim ümmetim Kur'anı devre dışı bıraktılar.) Daha önceki Rabbin kitabında recm vardır yada yoktur onu bilemem. Günümüze ulaşan Tevratta var, fakat arada bir kitap daha varki o kitapta yani İncilde bunu göremiyoruz. Bunlarda olması zaten bizleri bağlamaz. Çünkü Allah kitaplar arasında nesh yaptığını daha iyilerini gönderdiğini açıkca söylüyor. Bizleri bağlayan şuanda sorumlu olduğumuz KURANDA OLMASIDIR. Sorumlu olduğumuz kitapta ise asla böyle bir hüküm yoktur. Tam tersine bu suçu işleyenlerin nasıl cezalandırılması gerektiği yazdığı halde üzücüdür ki rabbin sözlerini dikkate bile alan yok.

Anlatılan hikayede recm ayetini keçi yedi onun için kur'ana geçmedi sözlerine inanırsak, çok önemli bir ayeti göz ardı etmekle kalmıyor, Rahmana çok büyük saygısızlıkta yapıyoruz. Allah bu kitabı koruyacağını söylediği halde nasıl olurda bunu unuturuzda keçinin yediğini söyleyenlere inanırız? Sormak isterim buna inananlara acaba kitabı koruyacağı vadinde bulunan Rabbim, keçinin HAŞA yemesini engelleyemedimi? Ne kadar üzücü sözler ve düşünceler.

Ayet örnekleri vermek istemiyorum çünkü Abdulhamit kardeşim gereken herşeyi söylemiş. Bundan sonrası herkezin kendi özgür iradesine, inancına kalmıştır, çünkü herkez kendisinden sorumludur. Tüm Dünya islam alemini bu olay ile ilgili nasıl bir gözle görüyor dersiniz? Nasıl davet ederiz İnsanlığı İslam dinine ben düşünemiyorum. Fuhuş yaptığını söyledikleri kadınlar acaba kiminle fuhuş yapmış, erkek nerede duyanınız varmı? Ben yıllardır bu tür haberleri duyuyorum ama her nedense savunmasız kadınlarımızdan başka recm edilen görmedim. Acaba bunlar kimlerle fuhuş yapmış diyen bir Allah ın kuluda çıkmıyor nedense.

Rabbim bizlere acı ne olur. Artık gözlerimizdeki perdeyi, gönüllerdeki mührümüzü kaldırda senin nurundan ışığından faydalanalım, yoksa öyle bir meçhule gidiyoruz ki karanlık ve acılarla dolu. SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK
Alıntı ile Cevapla