Konu Başlıkları: Fatiha Suresi-GİRİŞ/Medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Ağustos 2010, 01:18   Mesaj No:42

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart

الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ الرَّحْمَنِ Rahman’dır الرَّحِيمِ Rahim’dir



Rahman’dır, Rahim’dir


الرَّحٖيمِ اَلرَّحْمٰنُ الرَّحْمٰنِ اَرْحَمُ رُحَمَاءُ


Kur’ani Kerimde 37 Hal ve 339 Hal anlamı ile geçen ayeti kerimeler Allah (c.c.) Rahman sıfatı ile dünyada, mümin kafir ayrımı yapmadan, merhameti ile esirgeyen, acıyan, rızık veren, yaşam sağlayan, nimetler sunandır.


Rahim Sıfatı gereği ise Dünya ve Ahirette muttaki kullarına merhameti sınırsız olan, akıllarını kullanamayıp sapkın yollara gittiklerinde, onları yeniden özlerine döndürmek için vahiy ve peygamberler göndererek doğru olana iletmek, Allah Resulü Hz Muhammed (s.a.a) efendimize Ayeti kerimede Tüm Alemlere Rahmet olduğu söylenmektedir. Bizim buradan anlamamız gereken husus Rahman ve Rahim Olan Rabbimiz bizleri terbiye etmek adına hem dünyada hem ahirette mutluluklar verir. Dünyada yaradılan her şeyi İnsanın emrine vermesi Ahirette ise Cennet vaadi Rahman ve Rahim sıfatının tecellisidir.

Allah resulüne hitaben inen Enbiya/107 ayeti kerimeyi irdelediğimizde dikkat çekici olan husus ‘’Tüm Alemlere’’ hitabı çok önemlidir. Ayeti kerimede eğer yalnız Dünyaya Rahmet olarak denilse idi o zaman Allah Resulünün yalnızca dünyada ‘’Rahmet’’ isminin tecellisi ile Vefatı sonrasında hiçbir fonksiyonunun kalmadığını bizlere telkin edecekti. Amma Allah azze ve celle Tüm alemlere hitabı ile Peygamberimizin ulvi yüceliğinin ne kadar yüksek bir değerde olduğunu bizlere haber vermektedir.Bu yüceliğinin en büyük yansıması Canlı Kur'an Modeli (SÜNNET'İ) olarak her daim her tavır uygulama ve yaşam için gerekli olan her hususta örnek almamız ve dinin özünü Kur'anı onun ve kutlu olan Sahabelerim dediği kişilerin aktarması sonucu anlamaktayız.

Allah'ın sonsuz kudreti muaazam bir güzellikte yaratılan insan sanatı üzerinde düşünülse kafidir.İnşaallah idrak edenlerden oluruz...


وَمَا اَرْسَلْنَاكَ اِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمٖينَ

Ve ma erselnake illa rahmetel lil âlemîn.

Biz seni tüm alemlere rahmet olarak gönderdik. (Enbiya/107)


Va'lemu enne fikum rasulellah…

Ve bilin ki, Allah'ın Elçisi aranızdadır… (Hucurat/7)
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla