Konu Başlıkları: Tavla oynamak günahmıdır ?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Ağustos 2010, 19:04   Mesaj No:4

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Allahın sözünden doğru söz yoktur güzel abim ,birde haram ve helaller belli ve bu belli olan helal ve haramlar üzerinde kıyas ,içtihad yapılarak ama kuranın ayetleri ışığında ve kuranla çelişmeyecek şekilde haram deskte herhalde uygun olmazmı, olur mu bu ayette muhkem bi uyarı var çünkü.
Evet haklısınız kardeşim. Haram ve helaller çok hassas ve narin konudur. Çünkü ayete göre Herhangi birşeye Haram veya helal demek vebal gerektirir. Kuranda açıkca yazılan haram ve helaller olduğu gibi açık olmayan Haram ve helaller kuran ayetleri ışığında ayetlere uygun ve çelişmeyecek şekilde belirlenmeli. Zaten bunun için kıyas ve içtihat yapılmaktadır ve şarttır da.


Alıntı:
tavlaya gelince oda bi şans oyunu olduğu için maide 90,91 şans oyunlarının şeytani olduğundan buda şeytandan olduğu için haram desek yanılırmıyız

Ayete tekrar bakalım.

NAHL 116: Dillerinizin uydurduğu yalana dayanarak "Bu helâldir, şu da haramdır" demeyin, çünkü Allah'a karşı yalan uydurmuş oluyorsunuz. Kuşkusuz Allah'a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa eremezler.

Şimdi bu ayet hükmüne göre tavla oynamak günah ve haramdır demek nasıl bir anlam kazanır


devamı var

Alıntı ile Cevapla