Konu Başlıkları: Tavla oynamak günahmıdır ?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Ağustos 2010, 16:50   Mesaj No:13

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
islamda AS OLAN,RUHSAT MI yoksa AZİMET Mİ..
Değerli Müslümanlardan kardeşim, Takvada as olan Azimettir. Ancak bu ayrı bir konu başlığı altında değerlendirilir.

Alıntı:
fetva mı takva mı?

Takva sahibi bir muminin yapacağı işler bellidir. Kuranda takva sahiplerinin özellikleri apaçık belirtilir ki, onlar Allahın emirlerine sımsıkı bağlıdırlar. Onların yaşamları ve ölümleri hepsi Allah içindir ve Allah rızası uğrunadır.

De ki: Benim namazım, ibadetim, hayatım ve ölümüm hep âlemlerin Rabbi Allah içindir. (EN'AM/162).

Allah'a itaat hayatımızın merkezidir. O'nun rızası çabalarımızın merkezidir. ... hayatım ve ölümüm hepsi âlemlerin Rabb'i Allah için olsun. Kim bu duaya amin demez. ?

‘‘ Ey iman edenler, ALLAH’ tan nasıl korkup sakınmak gerekiyorsa öylece korkun-sakının ve siz ancak Müslüman olmaktan başka ( bir tutum üzerinde ) ölmeyin.

Nur 36:Allah'ın, içinde İsmi'nin yükseltilmesine ve zikredilmesine izin verdiği evlerin içinde (Allah'ın nuru) vardır. Orada O'nu, sabah akşam tesbih ederler.

Nur 37:Onlar, ne ticaret ne de alışverişin kendilerini Allah'ı anmaktan, namaz kılmaktan ve zekât vermekten alıkoyamadığı insanlardır. Onlar, kalplerin ve gözlerin allak bullak olduğu bir günden korkarlar.

cuma 11: Onlar bir ticaret ve eğlence gördükleri zaman hemen dağılıp ona giderler ve seni ayakta bırakırlar. De ki: Allah'ın yanında bulunan, eğlenceden ve ticaretten daha yararlıdır. Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır.

(Oysa onlar (kendilerini tümüyle Allah'a ve İslam'a teslim etmeyenler) bir ticaret ya da bir eğlence gördükleri zaman, (hemen) ona sökün ettiler ve seni ayakta bıraktılar. De ki: "Allah'ın katında bulunan, eğlenceden ve ticaretten daha hayırlıdır. Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır." )

AYET ALLAH KATINDA BULUNANIN EĞLENCEDEN VE TİCARETTEN DAHA HAYIRLI OLDUĞUNU SÖYLEMEKTEDİR. PEKİ ALLAH KATINDA EĞLENCEDEN VE TİCARETTEN DAHA HAYIRLI OLDUĞU SÖYLENEN ŞEY NEDİR ?

TAKVA Olduğu söylenemez mi ? O takva ki, Yaşantımızı Allahın emir ve istekleri üzerine kurduğumuzda her türlü eğlence ve ticaretten, zevk alınacak ,teselli olunacak her işten daha hayırlı olmaz mı ? İşte olur. Ayet bunu izah etmektedir zaten

...Allah katinda en hayırlı olanız ( En iyi olanız, en üstün veya en serefli olanız ) Ondan en çok korkanınızdır.”
(Hucurat suresi, 13)

Yani Allahın emir ve isteklerine en çok sarılanızdır.
Alıntı ile Cevapla