Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Ağustos 2010, 23:46   Mesaj No:2

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart

İnsan, başıboş bırakılacağını ve dilediği gibi hareket edebileceğini mi sanır?
(Kıyamet-36)

Kendimizle,ailemizle,komşumuzla,arkadaşımızla,tüm çevremiz ile barışık ve dostça yaşamanın ilk ve temel şartı Ahlaktır.Güzel ahlak sahibi olmaktan geçer.Adaleti gözetmesi,haksızlıktan uzak durması,emanete riayet,yalan ve dolandan uzak durmak,iş ve çevresinde dürüst davranması,İnsan Vampir olmaktan uzak durmak (Gıybet),Riyadan uzak durması,İkiyüzlü davranışlardan arınması Dosdoğru bir yol üzere hareket edebilmesi için öncelikli olarak İslam ahlakı ile ahlaklanmak zorundadır.

Dürüstlük,doğruluk,emniyet,huzur,adalet,ölçü ve tartıda adaletli davranma ve benzeri hususlar İslamın emridir Bunları fiil ile yaşamak müslümanların temel ilkesi iken ! Günümüzde yalan dolan emanete hıyanet ölçü ve tartıda çalma ,adaletsizlik vb fiiller Müslümanım diyen şahıslarda had safhadadır .Örneğin bir ürün almak istediğimizde Müslüman bir firmanın malı çok kalitesiz ve çürük olabiliyor ve sözde Yahudi Hristiyan olan bir firmanın aynı ürününü aldığımızda sağlamlık ve kalite had safhada bu Ahlakın Müslümanda olması gerekir iken onlarda olması düşündürücüdür..

Almanların çok güzel bir sözü var bu hususta ..

Şöyle diyorlar. Asfaltı biz Bulduk Yamayı Türkler demek bizler herşeyin fason olanını bulmada hüner sahibiyiz bu Müminin ahlakının ne denli dejenere olduğunu göstermekte İnşaallah aklımızı başımıza alarak Ahlaki esaslara riayet edelerden oluruz...
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla