Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Eylül 2010, 19:43   Mesaj No:6

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Değerli arkadaşım bu söyledikleriniz dikkat ederseniz hepsi bir yorumdur. Rabbin asla açıkça söylemediği bir konuda yorumda bulunmaktır. Allah onlarca ayetinde hiçbir şeyin karşılıksız kalmayacağını söylediği halde, bizler sırf Müslüman olduğumuzu söylediğimiz için, hiçbir azap ve ceza çekmeyeceğimizi söylememiz, kur’anın özüne de uymaz. Allah kendinizi temize çıkarmayın diye ikaz ediyorsa, bu tür sözler ancak bizleri oyalar ve kendimizi kandırmaktan öte gidemez. Daha doğrusu bizi doğruya iletmekten alıkoyar, rahatlatır ve rehavete kapılmamızı sağlar.

Allah Enbiya 47. de ne diyordu? (Biz ise, kıyamet gününe ait duyarlı teraziler koyarız da artık, hiç bir nefis hiç bir şeyle haksızlığa uğramaz. Bir hardal tanesi bile olsa ona (teraziye) getiririz.) diyen Rabbimin sözlerini duymazdan gelip kendi nefsimizin arzu ettiği şeyler söylememiz, ya da Allah aslında bunu söylüyor dememiz, ne kur’ana uyar nede adalete. Allah hicr 93 de onların muhakkak bütün yaptıklarını soracağız diyorsa, herhalde hiç bir şey sözde kalacak değildir.

Allah Furkan suresi 66. ayetinde (Ne kötü bir durak yeridir o (KARARGÂH), ne kötü bir dinlenme( KONAKLAMA) yeri.) diyorsa, lütfen bu sözleri doğru anlayalım. Allah cehennemde sürekli kalacakları ve kötü bir konaklama yani geçici kalacaklar diye ayırmış ise, burada geçici kalacakların hakkında da bir açıklama yapmamış ise, bizlere düşen orada çok uzun kalmamak için, nelerin yapılması gerektiğini araştırmak ve ona göre yaşamak olmalıdır. Eğer nasıl olsa biz iman ettik onun için hep beraber orada ateş bize dokunmayacak, görüp geçeceğiz diye inanırsak, en büyük hatayı yapmış oluruz. Allahın adaletini bu kadar basite almak, bana göre çok büyük bir yanlıştır, günahtır. Buna inanmak bizleri doğruya değil yanlışa götürür.

Lütfen düşünün çevremizdeki insanları hayalinizde, bir hatırlayın. Yapılan onca yalanları yanlışları, ezayı, cefayı çektirenleri düşünün ve hepside ben Müslüman ım dediğini hatırlayın. Sizce hiçbir ceza almadan hepsinin cennete gideceğine sizin adaletiniz, sizin aklınız normal karşılıyor mu? Eğer hayır diyorsanız bu adaleti rabbimin yapacağını söylemenin de o kadar günah ve yanlış olduğunu bilmeliyiz.

Değerli dostlarım bizler kur’anın ayetlerinin açıkça ne anlattığını anlamaya çalışalım, birilerinin geçmişte anlattıklarına takılı kalmadan, kendi aklımızla yapalım bunu önce. Çünkü rabbim de bizlere bu yolu öneriyor ve diyor ki, hala düşünmüyor musunuz? Demek ki her insan kendi aklıyla önce düşünecek, mantığına uymayan bir konuyu Allah a asla nispet etmeyecektir yakıştırmayacaktır.

Ben kur’an bütünlüğünde bu ayetleri böyle anladım. Bir başka arkadaşım başka anladıysa ve bu anlayış ona daha mantıklı geliyorsa, ona da saygı duymaktan başka sözüm olamaz. Çünkü her insan yaptıklarından, söylediklerinden sorumludur.
Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK
Alıntı ile Cevapla