Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Eylül 2010, 19:12   Mesaj No:12

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Sayın arkadaşım siz gerçekten çok kızmışsınız, cevabınızın ilk cümleleri bunu gösteriyor. Belki haklısınızdır beni gale almamış ve ondan cevap vermemiş olabilirler bunu hiç birimiz bilemeyiz, ama bunu sizin ağzınızdan bir eğitimci olarak, bu şekilde duymak beni üzdü. En azından yazımı okuyan arkadaşlarım benim kalbimi kırmaktansa cevap vermeyelim daha iyidir demişte olabilirler. Allah onlardan razı olsun.

Gelelim ayetle ilgili cevabınıza. Siz benim anlatmak istediğimi iyi anlamadığınızı şimdi daha iyi anladım. Bakın benim yazdıklarımdan ne anlamışsınız.


(SİZİN AYETTEN ANLADIKLARINIZA GÖRE DEMEK Kİ, TÜM İNSANLAR İSTİSNASIZ MUMİNİ İLE BİRLİKTE KÂFİRİ İLE ( BUNLARA PEYGAMBERLER DE DÂHİL ) ÖNCE CEHENNEME GİRECEKLER, ORADA BİR GÜZEL YANACAKLAR, DAHA SONRA AMELLERİ ÖLÇÜSÜNDE ORADAN KURTARILACAKLAR.)

Benim yazdıklarımdan eğer anladığınız buysa ya ben anlatmasını beceremiyorum, ya da siz anlamasını bilmiyorsunuz. Ben tekrar açıklama getireyim.

Allah her insanın cehenneme uğrayacağı konusunda kesin hükmü olduğunu söylüyor bizlere, burası kesin. Buraya gelmeden yani ceza mahalline gelmeden Rabbim hesabı göreceğini ve sevabı ağır basanın kitabı sağından verileceği ve bunların cennetlik müjdesini aldıklarını da ayetlerden biliyoruz. Solundan verilenlerin ise ebedi cehennemlik olacakları da açıklanıyor. Buradan sonrasını düşünelim. Cehennemde ebedi kalacakları bir tarafa bıraktık, Allah inşallah bizleri onların arasından uzak kullarından eylesin. Gelelim cennet müjdesini alanlara. Bu insanlarda buradan hep birlikte cehenneme gidiyorlar peki ne için gidiyorlar? İşte burada Allah geniş ve detaylı açıklama yapmıyor. Eğer açıklama yapmıyorsa bir bildiği var demektir, Rabbin yerine açıklama yapmak ve de kendi adalet anlayışımızı Rahmana yakıştırmak çok büyük yanılgıdır yanlıştır bana göre. Şimdi sizin bana isnat ettiğiniz sözlere gelince. Tekrar hatırlayalım sözlerinizi.

( BUNLARA PEYGAMBERLER DE DÂHİL ) ÖNCE CEHENNEME GİRECEKLER, ORADA BİR GÜZEL YANACAKLAR, DAHA SONRA AMELLERİ ÖLÇÜSÜNDE ORADAN KURTARILACAKLAR.)

Allah ben dilediğimin günahlarını bağışlarım der bizlere. Dikkat edin dilediğimin diyor, herkesin tüm günahlarını bağışlarım gibi bir garantiyi hiç vermemiştir. Bu düşünceden devam edelim. Rabbim iman edenleri de cehennemde konaklamaya aldı. İşte bizler Rabbin adaletine hiç açıklamadığı halde tam burada müdahale ettiğimizin farkında bile değiliz. Buradan kurtaracağını söylüyor iman edenleri, ama hiçbir zaman hepinizi aynı anda kurtaracağım, ya da bir kısmınız acı çekecek bir kısmınız çekmeyecek diye bir detay asla vermiyor Rabbim. Peki, bizler Allah böyle bir hüküm vermediyse, bizler nasıl veririz?

Şimdi Abdülhamit kardeşim bana serzenişte bulunuyor ve diyor ki, peygamberler demi diğer insanlarla cehennemde yanacakta, daha sonra cennete gidecek? Ben böyle bir şey ne zaman söyledim? Benim söylediklerimi anlamadığınız bu sözlerinizden anlaşılıyor. Allah bizleri cehenneme boşuna uğratıp konaklatmıyor, bunun nedenini ne yazık ki hala anlayamamışız. İşte burada ben iman ettim diyenler arasında Yüce Rabbim adaletini gösterecekte ondan. Dilediğini direk cennete gönderecek, dilediğine yaptıklarının hesabını soracak. Bunu konuşmak, söylemek bize düşmez. Rabbim katımdan açıklamadığım konularda konuşmanızı HARAN kılıyorum diye bizleri ikaz etiğini unutmayalım.


Şimdi düşünün çevremizdeki bazı insanları, ben Müslüman’ım, ben iman ettim diyenleri. Yaptıkları onca adaletsizlikler ve zulümler bir kenara bırakılacağını ve gerçekten Allahın rızasını kazanmak adına elinden geleni yapan insanlarla birlikte hep beraber buradan hiçbir ayrım yapılmadan ayrı bir konumda olmadan, hep birlikte cennete gideceklerini nasıl düşünebiliriz ve söyleriz? Elbette Yüceler yücesi rabbim, bu kötü konaklama yerinde, cehennemi sırf görmek ve şükretmelerini sağlamak için buradan hiçbir eza ve cefa çekmeden cennetine alacakları elbette olacaktır. Fakat bunun hesabını tutmak bu ayrımı bizler kendi adalet anlayışımızla kendimizce şekillendirmek çok ama çok büyük yanlıştır. Daha açıkçası bunları söylemek HARAN dır. İşte benim yaptığım ve yazımda anlatmak istediğimde budur.

Siz bana isnat ettiğiniz sözlerin sonunda bir cümleniz var size bu cümlenin üzerinde düşünmeye davet ediyorum. Bakın ne diyorsunuz bana(DAHA SONRA AMELLERİ ÖLÇÜSÜNDE ORADAN KURTARILACAKLAR ) Sizce amelleri ölçü olarak hiç mi göz önüne alınmayacak? Hani terazi vardı Rabbin ölçtüğü, acaba bu ölçü boşuna mı? Böyle bir adalet anlayışını nasıl olurda rahmana isnat ederiz? Hardal tanesi kadar yapılan karşılığını görecekse bunu göz ardı etmemiz düşünülemez.


Bizler Rabbin açıklamadığı bir konuda yorum yapmayalım, hükümler vermeyelim diyorum, daha açıkçası rabbin söylediği gibi, kendinizi temize çıkarmayın diye ikaz ediyorsa, bizlere düşen rehavete kapılmadan insan gibi bir insan olmanın çabası içinde olmak için, uğraş vermeliyiz.

Siz yazınızın sonunda bana şu sözleri söylemişsiniz.

(DİKKAT Kİ, RABBİMİN PEK AÇIK VE KOLAYLAŞTIRDIĞIM DEDİĞİ KURANI YA SİZ YA DA BİZ ANLAYAMADIK VE HALA ANLAYAMIYORUZ.)

Allah kur’anı kolaylaştırdım diyor ve en çok üzerinde durduğu da adaletten bahsediyor. Bir şey kolay olunca sanırım gevşeklikte onunla geliyor olmalı ki, insanlar kolay kitabı bir kenara koymuş beşerin zorlaştırdığı kitaplara sarılmışlar. İşte Rabbim kolaylaştırdığını söylediği kitapta bizleri uyarıyor ve ADALETİNDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİNİDE, GÖZLERİMİZİN İÇİNE SOKA SOKA SÖYLÜYOR.

Şimdi biz tüm rabbin ayetlerini düşündüğümüzde, ben her gün lailahe illallah, Muhammed en resul Allah diyorum diyen, ama adaletten sapmış, insanların hakkını hukukunu gözetmeyen bir insanla, elinden geldiğince adaleti sağlamaya çalışan, hak için çaba gösterip bazen istemeden de olsa nefsine yenik düşen bir insanla, aynı kefeye koyup, hiçbir ceza almadan birlikte cennete gideceğini nasıl söyleriz ve bunu adaletli bir iş olarak ta kabul ederiz? Lütfen arkadaşım bu sizin mantığınıza uyuyor mu? Benim mantığına uymuyor zaten kur’anın mantığına da uymuyor. Peki, bu mantık nereden çıktı o zaman? İşte en önemli konu burada, bende bunu anlayamıyorum zaten, sanırım nefsimize hitap ettiği için işimize gelmiş olmalı.

Değerli arkadaşım sıkmayın canınızı sinirlenmeyin, diyelimki ben ayetleri yanlış anlıyorum, herşeyin doğrusunu nasıl olsa bir gün göreceğiz.

SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK

NOT: Tüm arkadaşlarımın Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar sağlık, esenlik, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ederim. Dilerim önümüzdeki yıl hepimiz sevdiklerimizle yine Ramazana kavuşuruz.
Alıntı ile Cevapla