Konu Başlıkları: Şirk Nedir ?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Eylül 2010, 01:59   Mesaj No:11

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart

Bildiğimiz şirk kavramı Allahı tanıyorken , Allahı inkar etmiyorken, Allaha inanmışken ona eş veya ortaklar koşulmasıdır..Allahı inkar edenin ilahı bir başka ilah ise o şirk üzerine midir ? Yoksa sadece küfür üzerine midir.

Hem Allahı tanımayıp inkar edeceksin,yaratan , yaratıcı olan bir zat yok diyeceksin . Sadece Yaratan ve yaratıcı maddedir diyeceksin. ve ateistlerin tanrısı Allah değil maddedir diyeceksin , Bir hakikat ki ateistler maddeye de yaratıcı sıfatı yüklemezler.

Onlara göre herşey tesadüftür. Maddeyi oluşturan , maddeyi yaratan dahi tesadüflerdir.Madde bile tesadüfen ortaya çıkıp var olmuştur.. Yaratıcı olan maddedeki TESADÜFLERDİR. VE BU TESADÜFLERE DE TAPMAZLAR. YANİ TANRISIZDIRLAR.

Bir diğer soru: ALLAHI İNKAR EDİP, ALLAHTAN başka ilahları yaratıcı kabul edenler Şirk üzerine midirler ?

Eğer bildiğimiz şirk kavramı şöyle ise: Allahı inkar etmeksizin,( Allahın varlığını kabul ettikleri halde ) Allahın yanında başka ilahlar edinenler ,yaratana eş ve ortak koştukları için şirk kavramı üzerine iseler

Allahı inkar edenin ilahı bir başka ilah ise o da şirk kavramı üzerine midir, değil midir ? Yoksa apaçık küfür üzerine midir.?
__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla