Konu Başlıkları: Şirk Nedir ?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Eylül 2010, 02:06   Mesaj No:17

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart

Allahı inkar edenin ilahı bir başka ilah ise o hem şirk kavramı üzerinedir ve hem de apaçık küfür üzerinedir. Hinduların ilahı BRAHMA gibi

Evet, Tanınmayan, varlığı inkar edilen ALLAHA eşler ve ortaklar da isnat edilebilir , bunun adı da şirk olur. ALLAH BUNU DA ŞİRK KABUL EDİYOR. Elimizde bununla ilgili ayetler var.

Zümer 64: De ki: Ey câhiller! Bana Allah’tan başkasına kulluk etmemi mi emrediyorsunuz? ( Dikkat ! Allah istenmiyor ,Allah devre dışı bırakılmak isteniyor. Allah ile beraber değil- Allahtan başkasına - Allah dışında- Allahtan ayrı olana )

Zümer 65:Andolsun, sana ve senden öncekilere şöyle vahyedildi: “Eğer Allah’a ortak koşarsan elbette amelin boşa çıkar ve elbette ziyana uğrayanlardan olursun.”

Zümer 66: Hayır; yalnız Allah'a kulluk et ve şukredenlerden ol.'

Ey câhiller! Bana Allah’tan başkasına kulluk etmemi mi emrediyorsunuz?

( Dikkat ! Yapılması istenen kulluk şekli Allah ile birlikte bir başkasına kul olmak şekli değil, Allah ile beraber değil.- Allahtan başkasına - Allahın dışında Allahtan ayrı bir başkasına)

Allahtan ayrı bir başkasına edilen kulluk Allah yerine sadece onu ilah edinmedir. Allahı red ve inkarla yeni bir ilah edinmedir. Ey cahiller bana böyle mi emrediyorsunuz ! )

İşte Allahtan ayrı ilah edinmek de şirktir ve Allaha ortak koşmadır.

Halbuki ister Allah ile birlikte olsun veya Allahtan ayrı bir başka ilah edinmek olsun Allahın zatına, sıfatlarına ve fiillerine bir başkasını ortak etmek demektir, ki o ortak tutulanlar Allaha denk tutulanlardır.

Ayetin devamında zaten bunun apaçık bir ortak koşma ( Şirk ) olduğu bildiriliyor.

Ey Muhammed! And olsun ki sana da, senden önceki peygamberlere de vahyolunmuşıur. And olsun, eğer Allah’a ortak koşarsan işlerin şüphesiz boşa gider ve hüsrana uğrayanlardan olursun. Hayır, yalnız Allah’a kulluk et ve şükredenlerden ol.”

Şirkin sadece Allah inancı ile birlikte olmayacağını belirten diğer ayetler de var.

Fussilet 9: De ki: «Hakikaten siz mi yeri iki günde yaratmış olan zâtı inkâr ediyorsunuz? Ve onun için ortaklar ediniyorsunuz? İşte O, âlemlerin Rabbidir.»

ALLAHI İNKAR İLE BİRLİKTE YENİ ORTAKLAR EDİNME VAR

De ki: "Siz, arzı iki evrede yaratmış olan Allah'ı gerçekten inkar mı ediyorsunuz? Ve O'na, alemlerin Rabbine rakip güçlerin ( Ortakların )bulunduğunu mu iddia ediyorsunuz?"

De ki: «Siz yeri iki günde yaratanı gerçekten inkâr edip duracak mısınız? Bir de O'na eşler koşuyorsunuz ha? O bütün âlemlerin Rabbidir.»

TUR 43: Yoksa onların Allah'tan başka bir ilâhı mı var? Allah, onların ortak koştukları şeylerden uzaktır.

Evet bu ayette de apaçık ve net ifade ediliyor ki şirk sadece Allah inancı ile birlikte Allahın yanında bir başka ilaha tapma değildir. Allah dışında ilah veya ilahlara tapma , onları ilah edinmekte bir şirktir.

O halde İki çeşit şirk veya Allaha ortak koşma var.

1- Allahı kabullenirken , Allah inancı ile birlikte ona eş ve ortaklar koşma
2- Allah inancı olmaksızın (Allahı inkar edip ,kabullenmeyip redederken onun dışında ) ilah edinme
( Ateistlerin şirki de bu sınıfa girer. Neden ? Nedenini açıklayacağım )
__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla