Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Eylül 2010, 14:27   Mesaj No:12

KARAKÖSE

Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:14
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Standart

Hadislerden hüküm çıkarma konusu uzun zaman benimde kafamı karıştırmıştı. İslama saldıranların hadisler üzerinden saldırdığı bir gerçektir. mesela Prof. İlhan Arsel in kitaplarına bakın, turan dursun un kitaplarına bakın, Muazzez İlmiye Çığ kitaplarına bakın, en çok hadisler üzerinden, ikinci olarak islam düşünürleri üzerinden yorum yapmışlardır.
Şu bir gerçek ki, hadise inanmayan biri peygambere inanmamış değildir. Hadisi kendisine ulaştırana inanmamıştır. Yani hadis konusu ile peygamber sorgulanmıyor, buhari, muslim ve onların hadis silsileleri sorgulanıyor. Bir insanın buhariyi sorguluyor olması onun kafir olduğuna delil olamaz. buhari nasıl anasının oğluysa her müslümanda aynı şekilde anasının oğludur.Buhariyi, müslimi eleştirmek onları küçümsemek demekte değildir. kavramları karıştırmadan incelememiz gerekir.

Ben şu sonuca vardım. hadisler islam kültürü için önemlidir ama hukuk için delil teşkil edemezler. düşünsenize hadis alimleri peygamberden 200 yıl sonra yaşamışlardır. sizde kalkın 200 yıl önce yaşamış II mahmut yada Abdulmecit in sözlerini toplamaya kalkın ne derece sağlıklı toplayabilirsiniz, üstelik yazılı belge olmadan sadece kulaktan kulağa iletme ile.
Alıntı ile Cevapla