Konu Başlıkları: Şirk Nedir ?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Eylül 2010, 16:52   Mesaj No:18

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart

O halde kuran ayetleri incelendiğinde İki çeşit şirk veya Allaha ortak koşma var.

1- Allahı kabullenirken , Allah inancı ile birlikte ona eş ve ortakların koşulması
2- Allah inancı olmaksızın (Allahı inkar edip ,kabullenmeyip redederken onun dışında ) ilah edinme durumuyla da
Ateistlerin şirki de bu sınıfa girer. Neden ?


Çünkü ateist denilen zümre her ne kadar bizim tanrımız yoktur deseler dahi nefislerini ilah edinmişlerdir.. Ve öyle ki, kendi nefislerini ilah edindiklerinin farkında bile değillerdir. Nefislerini ilah edinip ,Nefislerine taptıkları halde bizim ilahımız yok derler. zaten nefsilerini ilah edinenlerin ortak özelliği olarak hiç kimse ben nefsimi ilah edindim ve ona tapıyorum demez ki. İşte atesitlerin nefislerini ilah edinme durumu , Allahın varlığını her türlü delillere rağmen kabullenmeyip kibirle kendi nefislerini Allaha ortak koşmadır . ve bu aşağıdaki ayetlere de çok uygundur.

TUR 43: Yoksa onların Allah'tan başka bir ilâhı mı var? ( Evet var kendi nefisleri ) Allah, onların ortak koştukları şeylerden uzaktır.

Fussilet 9: De ki: «Hakikaten siz mi yeri iki günde yaratmış olan zâtı inkâr ediyorsunuz? Ve ( Kendi nefislerini ilah edinerekten )onun için ortaklar ediniyorsunuz? . İşte O, âlemlerin Rabbidir.»

Kuran'da bahsedilen, insanların ilah edindikleri kavramlardan biri de Hevasını ilah edinenler
dir. Çok açık ve net belirtilir ki,


Furkan Suresi, 43-44 :Kendi istek ve tutkularını (hevasını) ilah edineni gördün mü? Şimdi ona karşı sen mi vekil olacaksın? Yoksa sen, onların çoğunu (söz) işitir ya da aklını kullanır mı sayıyorsun? Onlar, ancak hayvanlar gibidirler; hayır, onlar yol bakımından daha şaşkın (ve aşağı) dırlar.

O HALDE NEFİSLERİNİ İLAH EDİNEN ATESİTLER O KADAR ŞAŞKIN VE AŞAĞILIK MAHLUKLAR Kİ, BİR HAYVAN KADAR DAHİ OLAMIYORLAR.

Casiye Suresi, 23: Şimdi sen, kendi hevasını ilah edinen ve Allah'ın bir ilim üzere kendisini saptırdığı, kulağını ve kalbini mühürlediği ve gözü üstüne bir perde çektiği kimseyi gördün mü? Artık Allah'tan sonra ona kim hidayet verecektir? Siz yine de öğüt alıp-düşünmüyor musunuz?

AYET MÜTHİŞ AYETTİR.

Heva ve hevesini tanrı edineni gördün mü"
Gördün mü böyle birini? Böyle biri, şaşkınlık uyandıran, hayret edilen tuhaf bir varlık değil midir !

Allah bir bilgiye dayalı olarak onu şaşırtmıştır."
Allah onları bir ilim üzerine saptırmış oluyor .İşte tabiat ilmi, asrtonomi ilmi fizik biyoloji vs
O, hakkı ( Yaratanı- Allahı ) her türlü delillerle bildiği halde nefsin arzularına karşı koymamış, nefsini Allah yerine tapılan bir ilah konumuna gelmesine engel olamamıştır.

Kur'an-ı Kerîm'de: "Dediler ki: o (hayat dedikleri) şey, dünya hayatımızdan başkası değildir; ölürüz, diriliriz, Ve bizi ancak dehr (zaman) helâk etmektedir.' Halbuki onların bu sözlerinde hiçbir ilimleri yoktur.( İlimden sapmış-İlim üzerine olduklarını zanedenlerdir. ) Onlar ancak zanda bulunuyorlar." (Câsiye: 45/24) haberiyle bildirilen cahiliyye dehriliği, yaratılmayı inkârla, zaman ve maddenin ebediliğini öne süren ATEİZİM bir inançtır.

İşte
Müşrikler akıl ve vicdan kullanmadıkları için belli temel gerçekler hakkında sağlıklı değerlendirme yapacak yetenekleri kaybolmuştur. Hevanın ilah edinilmesi gerçekte bütün müşriklerin içinde bulunduğu bir sapkınlıktır.
__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla