Konu Başlıkları: Şirk Nedir ?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Eylül 2010, 00:48   Mesaj No:24

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart

Bedii Hamit Abim Allah Razı olsun Şirk kavramını Kuran'dan çok güzel açmışsınız Allah ecrinizi arttırsın,Katkı olarak İnsanların birçoğu Farkında olmadan Şirke götüren yollara meyil etmektedirler.Vereceğim örneklerde kimseye Şirke düşmüş ithamı yapmadığımı belirterek katkı yapmaya çalışacağım. Ama bu belirteceğim hususlar ''ŞİRKE'' götüren vesilelerdir bilinmesi lazım.Teşekkürler Abim.

Putlaştırmanın had safhada yaşandığı asrımızın Atalar inancı, putçuluk, falcılık, müneccimlik, her şeyi örnek alınıp taklit edilen beşerler, dünyevi menfaatler, makamlar, kabirler, türbeler, kutsanan çörekler (Mayası Peygamber zamanından kaldığı iddia edilen çörekler) şeyhler, aracılar, vesileler, şifa verdiğine inanılan eller, rabıtalar (şeyh efendilerinin resimleri hayal edilerek yapılan sapkınlıklar) kutsanan taşlar, iftira, asabiyet, kavimcilik, ırkçılık vb kavramlar Putlaştırılma sureti ile şirke götüren vesileler haline dönüştürülmüştür.

Allah’a inandık diyenlerin çoğunluğu onu yalnızca yağmur yağdıran, güneşi, ayı, dünyayı hareket ettiren yerlere karışmasını istemeyerek kendi heva ve hevesleri ile oluşturmuş oldukları ideolojilerini Allah’ın uyulmasını emrettiği (Farz kıldığı) Kuran ve Peygamberin örnekliğini görmek istemeyerek dinselleştirdikleri hurafe, bidat ve yozlaştırma usulleri ile kendilerini hakk gösteren batıl anlayışlar.

Tasavvuf anlayışında, İnsanlardan kimilerini Allah’ın ötesinde görerek kainatın kaderinde tasarruf hakkı vermektedirler, kimilerini de kapıkulu, şeyhin hizmetçisi ve eşiğinde kölesi haline getirerek körü körüne itaati kula kulluğu sağlamışlardır.

Halk dilinde Farkında olmadan sarf edilen ve şirke düşmeye neden olabilecek şu anlayışlardan uzak durmak lazım.

Riya, Allah’a mekan isnat etme, Allah’ı sever gibi başkalarına karşı duyulan sevgi, Allah’ı kula benzetme, çocuklara öğretilen yanlış telaffuzlar (Allah baba vb gibi),Allah seni benim elimden kurtaramaz gibi Allah’ın gücünü küçümseme kendini o güçte görme, Allah adına yemin ederek Allah’a iftira atma, Allah’ın en güzel yaratmasına karşın keşkeler ile şunu şöyle yaratsaydı vb kelimeler, Gaybın anahtarları Allah’ın indinde iken Gaybı bildiklerini iddia eden sömürücüler, Allah’tan başkasından yardım dilemek medet ummak gibi çoğaltılabiliriz...

Günümüzde, tek teslimiyetin Allah'a olması gerekir iken. İnsanların çok az bir kısmı Kuran'daki Allah'ın İslamı ile yaşamlarını devam ettirmektedirler. Geriye kalan toplulukların büyük bir kısmı farkında olarak veya olmayarak sapkın anlayışların yaşam tarzlarını dinselleştirerek yaşamaktadırlar. Allah'ın İndinde tek din olan İslam dini dışında bir yaşam sarf etmektedirler. Mana itibari ile İslam katıksız saf bir teslimiyet, Başka hiç bir şeye yönelmeden tapmadan, putlaştırmadan, vesile kılmadan, bu tür sapkınlıklardan kendini alıkoyarak yapılacak yaşamın adıdır. Allaha teslim olma dini İslam’dır başkada bir din olamaz batıl ve geçersizdir asla kabul görmeyecektir.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla