Konu Başlıkları: Haram aylar, hac ve oruç .....
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Ekim 2010, 10:55   Mesaj No:5

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Değerli Fecr kardeşim yazdığınız sözlerin tamamına katılıyorum ve diyorum ki; Peygamberimiz ve yakınındaki ashabı kur'anı en iyi anlayan ve yaşayanlardı. Bundan asla şüphem olmaz. İşte burada gelin düşünelim acaba 1400 yıl öncesinden günümüze kadar rivayetler yoluyla gelen bilgilerin içinde, değişikliğe uğramış, eksiltilmiş, ilaveler yapılmış yada art niyetli İslam düşmanları tarafından yalan yanlış sözlerle din sulandırılmamıştır diyebilirmiyiz? Bunu söylersek kur'ana şirk koşmuş oluruz, çünkü tüm saydıklarımdan münezzeh arındırılmış, korunan yanlız KUR'ANDIR. Fakat şunuda söylemeliyim ki hadislerin tamamının, Allah tarafından tıpkı kur'an gibi korunduğunu söyleyen, birçok kardeşimin olduğunu biliyorum. Bunun bir şirk olduğunu keşke ahhh bilselerdi.

Şimdi tekrar düşünelim. O gün peygamberimiz ve ashabı neye ve nasıl iman edileceği kur'anda anlatılıyordu? KUR'ANIN İPİNE SARILIN deniyor ve ondan başka hüküm veren yoktur diyede kur'anda üstüne basa basa söyleniyordu. Acaba peygamberimiz rehber olarak bir kısım kur'anı bir kısım kendi hükümleri ile mi tanıttı insanlara bu dini? İşte sorunda buradan kaynaklanıyor, bir kısım inanan kardeşlerimiz hayır yanlız dinde hüküm veren Allah değildir, peygamberimizde dine hükümler koyma yetkisine sahiptir dendiğinde yol ikiye ayrılıyor. Kur'an dışı bilgiler, hükümler, KUR'ani bilgiler hükümler. Sanırım eğer bu sorunu çözemezsek hiç bir sorunu çözemeyiz. Buna inandığımızda kur'anda onlarca hatta yüzlerce ayetide görmezden gelmiş oluyoruz.

Allah emin olmadığınız bilginin ardı sıra gitmeyin, sizleri sorumlu tutarım diyor. Bu soruyu kendimize soralım. Hadis rivayetlerinin doğruluğunu neyle kontrol etmeliyiz? kur'an ile diyorsak ve buna inanıyorsak sorun yok demektir. Yok eğer her hüküm kur'anda yoktur diyorsak, kur'anı kontrol makamı olarak kullanmaktan çıkardığımızıda bilmeliyiz. Peki bu bilgileri neyle kontrol edceğiz bu durumda? İşte Allah korusun bu durumda hiç bir şeyle kontrol edemeyiz buda bizi nereye götürür dersiniz? Söylemek ve düşünmek bile istemiyorum.

Benim yaptığımda, bizlere ulaştırılan hadis bilgilerini yine peygamberimizin söylediği yöntemle kontrol etmemizi önermemdir. Peygamberimiz benim sözüm olduğunu anlamak istiyorsanız, KUR'AN İLE KONTROL EDİNİZ diyor. Buna inanıyorsanız, peygamberimizin kur'an dışından hükümler vereceğine inanmanız asla doğru olmaz.

Ben dine ne ilave yapmaya çaılışıyorum, nede kafamdan tek bir söz söylüyorum. Tam tersine kafasından söyleyenlerin yanlışını, yine kur'ana göre anlatmaya çalışıyorum. Rabbim yanıltmasın.

Rabbim yardımcımız olsun. Gerçekleri sanırım Rabbin huzurunda göreceğiz, tabi iş işten geçmiş olacak. SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK
Alıntı ile Cevapla