Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Ekim 2010, 11:43   Mesaj No:11

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart

Bu yazılardan şu sonuç çıkıyor.

1. Allah kur'anı Araplara anlayacağı dilden göndermiş ama tüm aleme, tüm cihana, tüm kainatın diline çevrilemeyeceği, çevrildiğinde eksikler oluşacağı bir rehber, bir gönül gözü, bir güneş göndermiş.

2. Kur'anı anlayıp müslüman olabilmeleri için, Arap olmayan, Rabbin diğer kullarını mutlaka Arapça öğrenmeye muhtaç etmiş.

3. Arapça öğrenemeyecek yada öğrenmek istemeyenleride, Arapların söylediklerine muhtaç bırakmış. Madem yanlız Arap olanlar kur'anın ne söylediğini anlayabiliyor ve yanlız Arapça bilen onu bir başkasına anlatabiliyor, acaba kendimize hiç sordukmu, o anladığını BİR BAŞKA DİLDE NEDEN YAZAMIYOR? ACABA KUTSALLIK ARAPÇANIN DİLİNDEMİ, YOKSA RABBİN SÖZLERİNDE, ANLATMAK İSTEDİĞİ MANASINDAMI?

4. Şimdi soralım kendimize Allah diğer kitapları neden Arapça göndermemiştir? Allah Araplara anlayasınız diye size arapça gönderdim demesinin hiç önemi yokmu? Allah kaldırmayacağınız bir yük asla size yüklemem dediği halde, Arapça bilmeyen bir insanı kur'anı kendi dili ile okumasına imkan vermeyen, başka bir dile çevrildiğinde tam anlaşılmayan, bir kitap gönderirmi? İşin daha da ilginci, Allah kendi dillerine çevrilmesi mümkün olmayan bir kitap gönderirde, DAHA SONRA HESAP SORARMI BU KİTAPTAN?

Bu soruların cevabını herkez kendi nefsine vermelidir. Kendisine vereceği cevabı, hiç bir etki altında kalmadan aklı ve mantığı ile verdiğinde doğru sonucu mutlaka bulacaktır. Çünkü rabbimin adaletinden asla sual olunmaz. Onun adaletinden asla kuşku duyulmaz, çünkü aklın ve mantığın adaleti RABBİN ADALETİDİR.

SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK
Alıntı ile Cevapla