Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Ekim 2010, 00:32   Mesaj No:18

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

SORU: Peygamberimiz, Cinlere de gönderilen bir resul muydu ? Eğer Cinlerin de Resulu ise peygamberimiz aynı zamanda cinlerin de peygamberi olmalı

“De ki; Cinlerden bir topluluk Kuran’ı dinleyip şöyle dedikleri bana vahyolundu: ‘Biz hârukulâde bir Kuran dinledik. O doğru yola iletiyor. Ona inandık. Artık Rabbimize hiçbir şeyi ortak koşmayacağız.” (Cin, 1-3.)

SORU: Peygamberimiz Resullah Muhammed ( as ) cinlerin de peygamberi miydi ? Yani onlara da gönderilen bir Resul elçi miydi ?

Cinlerden bir grup topluluğun kurana dinlemeye sevkedildiklerinin Allah tarafından peygambere vahiyle bildirilmiştir.

"Hani cinlerden bir gurubu, Kur'an'i dinlemeleri için sana yöneltmistik. Kur'an'i dinlemeye hazir olunca (birbirlerine) "Susun" demisler, Kur'an'in okunmasi bitince uyaricilar olarak kavimlerine dönmüslerdi. Ey kavmimiz! dediler, dogrusu biz Musa'dan sonra indirilen, kendinden öncekini dogrulayan, hakka ve dogru yola ileten bir kitap dinledik. Ey kavmimiz! Allah'in davetçisine uyun. Ona iman edin ki Allah da sizin günahlarinizi kismen bagislasin ve sizi aci bir azaptan korusun."(Ahkam Suresi 29-31)

Soru: Cinler arapça biliyorlar mıydı ? Cinler kuran dinlediğine göre arapça biliyorlar mıydı ?

Soru: Cinler de kurandan sorumlu mudur ? Yani kuranın içindeki emir ve yasaklarından sorumlu mudur ? Kuran hem insanlara ve hem de cinlere de mi inmiştir?

Ey kavmimiz! Allah'in davetçisine uyun. Ona iman edin ki Allah da sizin günahlarinizi kismen bagislasin ve sizi aci bir azaptan korusun.

SORU: Cin topluluğu Allahın davetçisine nasıl uyacak ? Mesela günde 5 vakit namaz mı kılacaklar veya Ramazan ayında oruç mu tutacaklar yoksa kabeyi hac mı edecekler ? Kurban mı kesecekler ?

Ey kavmimiz! dediler, dogrusu biz Musa'dan sonra indirilen, kendinden öncekini dogrulayan, hakka ve dogru yola ileten bir kitap dinledik.

SORU: Ayette Neden Musadan sonra indirilen diyor da İsadan sonra indirilen demiyor ? Bu ayet ifadesi cinlerin daha evvel Tevratı dinleyip, incili dinlemedikleri, Tevrattan sonrada pek harika bir kuran dinlediklerini ortaya koyar mı ?
__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla