Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Ekim 2010, 16:27   Mesaj No:21

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Dikkatimi çeken MAİDE 44 , ENAM 89 Ve BAKARA 87 ayetlerinin birbirleriyle son derece alakalı olduğu ve birbirini tefsir ettiğidir. Paylaşmak isterim.

BAKARA 87.Yemin olsun ki, Musa'ya Kitap'ı verdik.Ve arkasından da resuller gönderdik.Meryem oğlu İsa'ya da açık-seçik deliller verdik ve kendisini Ruhulkudüs'le güçlendirdik.Bir resulün size, nefislerinizin hoşlanmadığı birşey getirdiğinde her seferinde büyüklük taslamadınız mı? Bir kısmını yalanladınız, bir kısmını da öldürüyorsunuz.

SORU: Resul kendisine kitap verilen ise Bakara 87 ayeti hz Musanın arkasından da da resuler gönderilidiği söylüyor. kim bu resuller ? Ve resullere verilen kitaplar hangileridir. Bir tek hz davuta verilen zeburu nisa 163 ayeti ile biliyoruz. Ayrıca her kavme resuller gönderildiğini MU'MİNUN 44 ayeti ile bildirmekte, her kavme ard arda gönderilen ve musanın arkasından da gelen resuller yeni bir kitapla mı gelmişti. Yoksa önceki resul veya nebinin kitabını tebliğ edip onunla mı amel etmiştir.?

MAİDE 44 AYETİ BAKARA 87 AYETİNİ ŞÖYLE TEFSİR EDER.

MAİDE 44:
Şüphesiz Tevrat’ı biz indirdik. İçinde bir hidayet, bir nur vardır. (Allah’a) teslim olmuş nebiler, onunla yahudilere hüküm verirlerdi. Kendilerini Rabb’e adamış kimseler ile âlimler de öylece hükmederlerdi. Çünkü bunlar Allah’ın kitabını korumakla görevlendirilmişlerdi. Onlar Tevrat’ın hak olduğuna da şahit idiler. Şu hâlde, siz de insanlardan korkmayın, benden korkun ve âyetlerimi az bir karşılığa değişmeyin. Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler kâfirlerin ta kendileridir.

TEVRATTAN SONRA NEBİLERE KİTAP VERİLMEMİŞ OLUP, TEVRAT İLE HÜKÜM VERDİKLERİ BU AYETLE AÇIKTIR.

HALBUKİ ENAM 83-89 AYETLERİ DE TEVRATTAN SONRA NEBİLERE KİTAP VERİLDİĞİNİ AÇIK SÖYLEMEKTE.

İki ayet arasında çelişki mi var. Olmayacağına göre resul ve nebinin anlamı nasıl anlaşılmalı, aralarındaki fark nedir. Aralarında fark var mıdır ?

ENAM 83-89 AYETLERİNDE Musadan sonra gönderilen nebiler arasında Hz. Yunus, Hz. Eyüp, Hz. İlyas, Hz. Davud, Hz. Süleyman, Hz. Zekeriya, Hz. Yahya da var . Ve bu sayılan isimlere kitap verildiği söylenmekte

Bakara 87 ayeti ne söylüyordu? ......Musa'ya Kitap'ı verdik.Ve arkasından da resuller gönderdik...

Bakara 87 ayetiyle Musanın arkasından Resullerin gönderildiği kesindir. Şayet Resul kendisine kitap verilen ise nebi de kitap verilmeyen ise ( Yani bu tanım doğru ise ) Musadan sonra gelen resullere kitap indirileceği, resullerin herbirinin yeni bir kitabı olacağıdır.Yani Tevratın haricinde , Tevratı onaylayan bir başka kitapla geleceklerdir.Tevratın haricinde , tevratı onaylayan bir başka kitapla (zebur ile ) gelen hz davuttan bir başka resul olduğunu biliyor muyuz

Musadan sonra gönderilen Resuller Tevratla HÜKÜM VERMEMİŞLER MİYDİ ?..
vermiş iseler bunlar aynı zamanda nebi olmalı..

O HALDE NEDİR ARALARINDAKİ FARK ? İŞTE AYETLERİN BİLDİRİMİ İLE ARALARINDA HİÇBİR YOK.

MAİDE 44:....Allah’a teslim olmuş nebiler, onunla ( Tevratla ) yahudilere hüküm verirlerdi. .

Musadan sonra gönderilen Nebilerin Tevratla hüküm verdikleri ayetle sabittir.

Bakara 87 ......Musa'ya Kitap'ı verdik.Ve arkasından da resuller gönderdik...Musadan sonra gönderilen Resullerin de Tevratla hüküm verdikleri açık.

Bu Nebilerin herbiri aynı zamanda Resul. Her Resul daima yeni bir kitapla gelmez. Nebiye indirilen kitabı doğrulayan onunla amel eden Resuller olduğu gibi Resule indirilen kitabı tasdik eden ve onunla amel eden Nebiler de vardır.

__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla