Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ekim 2010, 16:58   Mesaj No:5

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Sayın Fahri Bey, sorduğunuz sorunun cevabını önce ben vermek isterim, elbette başka arkadaşlarda cevap verebilir. Siz şöyle bir soru sormuşsunuz.

( Oruç tutamayanlar fidye versinler mi?verebilirler mi? verseler iyi olur mu? ya da vermeyebilir ler mi?) bence bu sorunun cevabını Allah açıkca veriyor zaten.

Bakara 184: Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir.

Burada bahsedilen tutamadığımız orucun fidyesidir. Tutamıyacak kadar sürekli hasta isek, ve gücümüz fidye vermeye yetiyorsa, kesinlikle verilmelidir. Şimdide peki Ramazanda verdiğimiz fitre dediğimiz şey ne anlama geliyor derseniz, bunuda şöyle cevaplayabilirim. Bir kesim var yazımdada söylemiştim, bu ayetten orucu tutanlar fidye vermelidir diye anlamış olmalı geçmişte. Bir başka ihtimal ise, bu güzel bereketli ayı dahada bereketlendirmek için, fakirlere yardımcı olmak ve bunu özendirmek adına yapılan güzel bir gelenek diyebiliriz.

Saygılarımla Halukgta
Alıntı ile Cevapla