Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.PEYGAMBERLER-ASHAB-I KİRAM-ALİMLER.::. > Peygamberler-Ashab-ı Kiram-Alimler > Alimler(Rh)

Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi:  24 Temmuz 2009 (22:15), Konuya Son Cevap : 26 Temmuz 2009 (01:06). Konuya 20 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 26 Temmuz 2009, 01:06   Mesaj No:21
Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:nuryuzlum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5807
Üyelik T.: 24 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 153
Konular: 68
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Cemaleddin Afgani kimdir?

[quote=muhammed can]
Alıntı:
Hasdadaş Üyemizden Alıntı
Alıntı:
Ecrin Üyemizden Alıntı
ali şeriati, cemaleddin afgani, ibni teymiyye, muhammed abduh gibi fakihlere/imamlara/müctehitlere kafir yaftalamasının yapılması cahil cesaretidir.eleştirme neysede tekfir edecek tarzda mason diyecek kadar ileriye götürenler var açıklamalarını Allah ıslah etsin.
Yukarıda adı geçen kişilere, müslümanlar hep şüphe ile bakmışlar...Bunun sebeplerinden biri, yukarıda adı geçen ve sizin fakih, imam, müctehid gibi isimler taktığınız o kişiler, Tasavvufa hep sırt dönmüşler bununlada kalmamış bu yolun büyüklerini açıktan olmasada ıslıkla ! kafir dahi ilan etmişlerdir...

Halbuki Tasavvufun gayesi, kötü ahlaktan, maddi-manevi düşük vasıflardan arınmak, iyi ve güzel ahlak ile ahlaklanmaktır...Bütün bunları yaparkende tek örnek sevgili peygamberimizdir...

Hayretle müşahade edilmiştirki, yukarıda adı geçen insanlar bu yolu tıkamak, hatta fırsatını bulsa yok etmek istemişler ama başarılı olamamışlar...
Allah'ın islamından uzak atalar yolu anlayışı üzerine inşa edilen bir yaşam biçimine dönüştürülen tasavuf ve bu güzergah üzerinden dini nesneleştiren kendini bilmezler bugün vahiyle yol alınmasını ve yeniden Allah'ın islamına yani öze dönüşe sürükleyen ve bizat bunu + ve eksisiyle yaşamanın gayretini verenlere karşı başlatılan tekfir furyası gösterdi ki bu tekfir nefislerini tezkiye edememişler islam ahlakına sahip olamamışlardır. bugün ehli sünnet diye bir kavram ortaya atmışlar ancak hiç biri çıkıpta bu ehli sünnet kimdir ve kur'an kimleri ehli sünnet kavramında değerlendirir diye bir açıklamada yapmazlar yapamıyorlar.
müslümanlara iftira atan müfteri ilan eden sözde ilim sahibi adamları sıfatına sahip hasta kalpliler tasavvufu katletmişlerdir ve ne yazık ki hala sürüler halinde onları dinleyen bilinçsiz insanlar vardır.
bir taraftan kur'an eksenli bir hayat diyenler
diğer taraftan atalar yolu islamını topluma dayatanlar.


[quote=nuryuzlum]
Alıntı:
Hasdadaş Üyemizden Alıntı
Alıntı:
Ecrin Üyemizden Alıntı

hasdadaş kardeşim ALLAH razı olsun senden.öle güzel özetlenmişsinki.sonunda bu kişilerin gerçek niyetini anlayan bir kardeşimle karşılaştım burada.çok sevindim.
nur yuzlum al kardeşin sana mübarek olsun sizin kardeş anlaşyışınızda bu kadardır kendiniz gibi düşününce kardeş düşünmeyince tukaka öylemi demek ki bize kardeşim deyişin hep suniydi öylemi hala kin ve nefretle donanmış inanç felsefesinden sıyrılamıyacak kadarda asabiyet sahibisiniz.
bu ne şimdi muhammed bey neden bu kadar sinirlendiniz.asıl kin ve nefretle donanan sensin.sen öle düşlünyosan ben napayım.demmekki sen karşındakine senin görüşlerinden olmadığı için kardeşim derken sunisinki herkeside öle sanıyon.asabiyet sahibi falanda değilim.size karşıda asabi bir tavrım olmadı bugune kadar.anlamadım birden bu kadar sinirlenmeni.kimin kiminle kardeş olduğu burasının nasıl bir kardeşlik anlayışına sahip olduğunu gösterdiniz sağolasınız.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kimdir? Nebevi Sevda Nebevi Sevda/Kişisel 1 01Haziran 2023 15:26
Fakir kimdir? Nebevi Sevda Nebevi Sevda/Kişisel 1 01 Nisan 2021 11:36
KIMDIR? Nebevi Sevda İlk Dönem İslam Tarihi 0 29 Ocak 2020 18:01
--- bu kimdir? --- KardelenGül Tasavvuf-Tarikat 0 04Haziran 2015 02:20
Modernist entellerin öncüleri... Afgani mi? nuryuzlum Makale ve Köşe Yazıları 0 25 Temmuz 2009 01:29

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.