Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.PEYGAMBERLER-ASHAB-I KİRAM-ALİMLER.::. > Peygamberler-Ashab-ı Kiram-Alimler > Alimler(Rh)

Konu Kimliği: Konu Sahibi rizwanbara,Açılış Tarihi:  26Haziran 2008 (23:35), Konuya Son Cevap : 29Haziran 2008 (02:10). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 26Haziran 2008, 23:35   Mesaj No:1
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:rizwanbara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2384
Üyelik T.: 25Haziran 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 34
Konular: 3
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Amr Halid

Amr Halid

Bir insan düşünün ki mesleki kariyerine muhasebeci olarak başlasın amabir avcı kulübünde sürdürdüğü dini içerikli sohbetleri sayesinde, kısasayılabilecek bir sürede, çok geniş bir coğrafyanın çok tanınan birismi haline gelsin...

Amru Halid işte öyle bir isim. Bir İslam davetçisi; tabiri caizse birİslam misyoneri... Başta Arap dünyası olmak üzere Avrupa'dan ABD'yedünyanın pek çok yerinde yaşayan Arap Müslümanlar tarafından, özelliklede gençler tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Bugün İslam dünyasının en bilinen simalarından biri haline gelen AmruHalid'in dünyanın pek çok yerinde gerçekleştirdiği konferanslarına,seminerlerine binlerce insan katılıyor. Televizyon programları sonderece ilgi görüyor, izlenme rekorları kırıyor. Kitapları, kaset, VCDve DVD'lere çekilmiş programları en çok satanlar arasında yer alıyor.Arap dünyasının medyası kadar; Time, Newyorker, Economist, SundayTimes'a varıncaya kadar pek çok batı medya kuruluşu bu İslamdavetçisine ilişkin değerlendirmelere sayfalarında yer veriyor,kendisiyle yapılmış röportajları yayınlıyor.

Özellikle gençlerden oluşan çok geniş bir sempatizan grubu varHalid'in. Bu yüzden Arap dünyasının Müslüman gençlerinin son dönemdekiparlayan yıldızı olarak gösteriliyor.










Amru Halid'in ne denli popüler hale geldiğini göstermek açısından şuörnek bilmem yeterli olur mu? İnternetin sihirli arama motoru Google'ınArapça sayfasında Amru Halid hakkında bir araştırma yapmayaçalıştığınız vakit “ayın” harfini yani Amru kelimesinin ilk harfiniyazar yazmaz karşınıza otomatikman Amru Halid ismi geliyor. Hem de tam57 bin doküman olarak.

Bu popülerliği bir başka örnekle daha açıklayalım: Amru Diyap Arapdünyasının en çok dinlenen şarkıcılarından biri. Hatta Türkiye'de detanınan bir isim. Kasetleri bizde de iyi satan bu şarkıcıya Arapdünyasının Tarkan'ı demek mümkün. Google, bu ünlü isme dair sadece 7bin döküman barındırıyor. 2003 yılında Gençlik Dergisi'nin yaptığı birankette Mısır'ın 25 yıldır Cumhurbaşkanı olan Hüsnü Mübarek'ten sonraen çok tanınan isim olarak karşınıza yine Amru Halid çıkıyor.

Evet bir İslam davetçisinin, hem de oldukça kısa bir sürede bu kadarpopüler hale gelmesi gerçekten de alışık olmadığımız bir durum. Baştada ifade ettiğimiz gibi işin ilginç olan tarafı Amru Halid'inkariyerine bir muhasebeci olarak başlamış olması.

Bir Muhasebecinin Sıra Dışı Yükselişi

Amru Halid, 1988 yılında Kahire Üniversitesi Ticaret Fakültesi'nibitirmiş. Okul sonrası 7 yıl boyunca bir muhasebe bürosunda çalışmış.Sonra kendi bürosunu açmış. Ardından İngiltere'de WalesÜniversitesi'nde “Batı'da İslam'ı Yaşamak” üzerine yüksek lisans vedoktorasını tamamlamış. Mısır'a döndükten sonra Dokki semtinde bir avcıkulübünde seminerler vermeye başlamış. Seminerler müthiş bir ilgiuyandırmış. Gösterilen ilgi karşısında kulüp yetersiz kalıncaseminerlerini Acuza semtindeki Huseyri caminin kürsüsüne taşımış AmruHalid. İlgi ve alaka burada da artınca bu camiden daha büyük bir camidedevam ettirmiş o etkili sohbetlerini. Bu arada şöhreti günden günebüyüyüp kendisini dinlemek için Mısır'ın dört bir tarafından insanlarKahire'ye akın etmeye başlayınca Mısır hükümetinin gadrına uğramış.İçişleri Bakanlığı Amru Halid'ten sohbetlerini bırakıp muhasebeciliğegeri dönmesini istemiş; o da anında soluğu yurt dışında almış,İngiltere'ye yerleşmiş ve davetini oradan sürdürmüş. Televizyonprogramlarına ağırlık vermiş. Halid'in Mısır'dan çıkması Arap dünyasıve dünyanın pek çok yerindeki Arap gençleri ile arasındaki mesafeyikısaltmış adeta. Amru Halid, aldığı çeşitli ödüllerle popülerliğiniartırdıkça artırmış ve bugün İslam dünyasında ilgiyle takip edilen birdavetçi olmuş.



Peki, Amru Halid'i bu kadar popüler kılan ne? Halid'in bu denli ilgiuyandırmasının en önemli nedeni klasik bir vaizin dışında bir profilçizmesi. Bu profili oluşturan, kılık kıyafetinden, son derece farklıbir o kadar da etkileyici üslubuna varıncaya kadar birçok faktördenbahsedilebilir. Ama altı çizilmesi gereken en önemli özelliğianlattıklarını, usta bir tiyatrocu gibi mizansen haline getirmesi.Özellikle Peygamber Efendimizin ve Ashabı Kiram'ın hayatlarına dairanlatımlarında bu kabiliyetini oldukça iyi kullanıyor. Bir diğerözelliği de oldukça sakin ve yumuşak bir üslup kullanıyor olması.Hoşgörülü yaklaşımı, halkın anlayabileceği bir dil kullanması AmruHalid'in dinlenilir olmasını artıran nedenlerden.

Halid'e göre dininin öğretilerine sarılmadan bir ülkenin kalkınmasıdüşünülemez. Aynı şekilde bir Müslüman sadece namaz ve oruç gibiibadetleri yerine getirmekle sorumluluktan kurtulamaz. Müslüman’ınsosyal, siyasi, ilmi vs. hayatın her alanında aktif olması gerekir.Özellikle İslam dünyasının bugün içinde bulunduğu duruma bakarak herMüslüman ülkesinin kalkınması noktasında üzerine düşeni yerinegetirmelidir. Amru Halid, bu çerçevede hazırladığı “Hayat Hüneri”isimli programla Arap ve tüm Müslüman gençleri ülkelerininkalkınmasında rol almaya çağırıyor. Bu anlamda bir çok önerileri,projeler halinde takdim ederek gençlerin bunlara katılımını teşvikediyor. Arap dünyası ve batı ülkelerinde yaşayan gençler de adına“Hayat Hüneri” verdikleri kulüpler kurarak Halid'in önerileridoğrultusunda faaliyette bulunuyorlar.

Amru Halid, farklı üslubuyla, Arap dünyasının özellikle gençleri baştaolmak üzere geniş bir kesiminde oldukça etkili oluyor. Tüm İslamdünyasının gençleri arasında çok ciddi bir savruluşun yaşandığıgünümüzde, gençler üzerinde bu denli etkili bir şahsiyetin dahayakından incelenmesi gerekir kanaatindeyiz.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi rizwanbara 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Muhammed Esed Alimler(Rh) rizwanbara 6 2178 30 Temmuz 2008 23:18
Amr Halid Alimler(Rh) rizwanbara 1 2384 26Haziran 2008 23:35
Meczubun Yakarışı Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 3 1816 25Haziran 2008 17:52

Alt 29Haziran 2008, 02:10   Mesaj No:2
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:rizwanbara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2384
Üyelik T.: 25Haziran 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 34
Konular: 3
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: Farklı bir İslam Davetcisi Amr Halid

Ooo kardeşim meslektaşın demek maşaAllah böyle islam davetçilerini araştırmayı çok seviyorum Amr Halid de çok farklı bir davetçi sizlerle paylaşmak istedim beğendiyseniz ne mutlu bana
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kabe İmamı Halid Gamidi Namaz'da Ağlıyor Türkçe Mealli enderhafızım Sesli-Görüntülü-Dinle 1 18 Ocak 2022 08:29
Kaç Tane Askere İhtiyacın Var ? (Halid Bin Velid) Salahaddin_Ayyoubi Videolar/Slaytlar 0 08 Eylül 2013 19:20
Hâlid b. Velid Esadullah Ashab-Kiram(r.a) 0 07 Ekim 2012 17:17
Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Halid İbnu`l-Velid (ra) Belgin Hadis-i Şerif 0 28 Kasım 2008 10:03

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.