Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Allah(c.c)

Konu Kimliği: Konu Sahibi YaŞuHa,Açılış Tarihi:  17 Kasım 2011 (14:40), Konuya Son Cevap : 29 Ocak 2023 (23:54). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 17 Kasım 2011, 14:40   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
YaŞuHa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YaŞuHa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13867
Üyelik T.: 24 Mayıs 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Yaş:31
Mesaj: 1.005
Konular: 399
Beğenildi:29
Beğendi:5
Takdirleri:53
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Allahım dostlugumu kabul et

Allahım dostlugumu kabul et

Allahım dostlugumu kabul et

Ya Rabbi, seninle dost nasıl olunur diye bir soru okudum gazetemde.Seninle dost olmak... Ne büyük bir lütuf, ne büyük bir şeref! Sen yetersin dost olarak.Bu dostluğu kazanabilene müjdeler olsun! Hem zor hem kolay aslında. Biraz değil çokça düşündüm bu konu üzerinde. Yaşadığım sıkıntılardan dolayı zayıflamış olan hafızamı yokladım durdum günler boyu. Başörtüm yüzünden bana çektirilen onca ezadan sonra konuşmayı unutmuş olan dilimle yalvardım beynime,“ne olur hatırla”, “nasıl Hak aşığı oldun?” “Pek çok insana zor gelen ama senin hiçbir şikayette bulunmadan çektiğin bu zorluklar ne zaman başladı, nasıl ve niçin kaldırabiliyorsun bunları?”,“ne olur hatırla!”

Ama kesin bir tarihi yok bu işin.Yani yıllardır, hatta kendimi bildim bileli vardı bu dostluk aslında. Sanırım kal-u-u belada verdiğimiz sözle başlamıştı.Beni sevdiğini anamdan ve babamdan öğrenmiştim.Ve dediklerini yaparsam daha da seveceğini...

Büyüdükçe değişen sevgi ve dostluk kavramı yaşantımı öyle değiştirdi ki. Küçüklüğümde hayal ettiğim dost, bana cennetinde oyuncaklar, çikolatalar, horoz şekerleri ikram ederken büyüdükçe bunların yerini altından envai çeşit içeceklerin aktığı sırça köşkler; hayal bile edemediğim renklerden oluşmuş ve yine burnumun şu ana kadar almadığı kokuda çiçekler, bahçeler aldı.

Küçkken annem için yaptığım küçücük bir yardımın yerini tüm insanlığı kapsayan kocaman hedefler aldı.fiu an yaşadığımız ortamda Senin dostluğunu kazanabilmek için çok çok çalışmak lazım geldiğini anladım.Sen, “bana bir adım yaklaşana ben on adım yaklaşırım” diyorsun.Kendimce planlar yaptım, küçük de olsa adımlar tasarladım beynimde.Aslında Sen her yerdesin ama kendine mekan olarak gökyüzünü seçmişsin. Gökyüzüne kadar uzanan bir merdiven hayal etmiştim bir zaman.Ve yapacağım her iyilik, bir adım veya basamak olarak çıkaracaktı beni Sana.Ve kararımı uygulamaya başladım.

Neler mi yaptım?Komşumun istediği bir şeyi Senin rızan için verdim; kapıma gelip birşeyler satmak isteyen satıcıya gülümseyerek ihtiyacım olmadığını söyledim ve kapımı onun yüzüne çarpmadan yumuşakça kapadım Senin rızan için; çocuklarıma Sen’i anlattım en güzel şekilde; eşimin, çocuklarımın kıyafetlerini “temizlik imandandır” sözüne dayanarak yıkadım, ütüledim; dul olan komşumu ziyarete gittim, yetimlerine sevdikleri pastalardan götürdüm; hasta olan yakınlarımı, arkadaşlarımı ziyaret ettim; Senin rızan için dostların dost oldum, düşmanlarına buğz ettim; penceremin kenarına ıslak ekmekler koydum kuşlar yesinler diye; suizan edecekken bir durum karşısında, nefsime inat hüsnü zanda bulundum; ve daha hatırlayamadığım pek çok basamak tırmandım hayalimde. fiu an nerelere kadar gelebildim bilemiyorum.

Ama içimde bir huzursuzluk yiyip bitirdi beni. Hala aşamadığım bir şeyler var biliyorum.Başörtüme uzanan kirli ellerle mücadele etmek yerine koydum örtülü kafamı avuçlarımın arasına. Geceleri uyurken avuç avuç dualar gönderdim yıldızlar arasından, her biri inci değerindeki gözyaşlarımla başörtüm usul usul süzülüp ılık ılık uçuştular basamaklardan.Her biri kainatı sarsacak ahlar çıktı şu yüreciğimden.

Tüm İslam alemi, zalimlerin yüzünden acılar içinde kıvranırken, hiç bir şey yapamamanın verdiği en büyük acıları ben çektim dört duvar arasında.Ve izledikçe olan biteni TV kanallarından gözlerimde yaş, boğazımda beni boğan bir yumru, lanetler ettim saatler boyu. Ama yetmedi. Basamaklardan birine eteğim takılmış da yukarıya çıkamıyormuşum gibi bir his oluştu içimde.Kurtulmaya çalıştıkça debelendim, kollarımda derman kalmadı.Çaresizliğime bir Sen şahitsin bir de varlıklarını hissedebildiğim çevremdeki sayısız melekler.

Sen“kün” dersen o iş oluverir, Ya Dost.Kurtar beni bu sıkıntıdan.En azından nerede hata yaptığımı içime ilham et, elimden geleni yaparak tevekkül edeyim.Seni içime sığdıramıyorum; öyle seviyor öyle seviyorum ki seni içimde hissettiğimde tüm kainatın sarsıldığını duyar gibi oluyorum.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi YaŞuHa 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Aile Edep demekti Şiirler ve Şairler YaŞuHa 2 2126 04 Mayıs 2014 21:47
Kardeşimize dua lütfen Dua Bölümü MusabBinumeyr 4 2380 04 Aralık 2013 19:38
Kilonuz mu var? sorun degil artık/Medineweb Diyet/Spor gün ışığı 4 2673 27 Kasım 2013 21:45
Üzüm çekirdeği mucizesi Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp YaŞuHa 2 2324 27 Kasım 2013 21:34
Peki Anne senin yüregini kim sogutacak? Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 7 3119 26 Kasım 2013 20:23

Alt 29 Ocak 2023, 23:54   Mesaj No:2
Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.504
Konular: 412
Beğenildi:3136
Beğendi:3591
Takdirleri:25542
Takdir Et:
Standart

Ya Dost.Kurtar beni bu sıkıntıdan.En azından nerede hata yaptığımı içime ilham et, elimden geleni yaparak tevekkül edeyim.Seni içime sığdıramıyorum; öyle seviyor öyle seviyorum ki seni içimde hissettiğimde tüm kainatın sarsıldığını duyar gibi oluyorum.
__________________
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım.
Çünkü beni sadece onlar incitebilirler
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Rabbim,,,Allahım,,, Sükutu-Ezber Sükutu-Ezber 19 23 Nisan 2021 17:07
Elime bir taş ver Allahım! FECR Şiirler ve Şairler 3 03 Mart 2014 01:26
Üşüyorum Allahım YaŞuHa Dua Bölümü 0 29 Nisan 2013 00:25
Sana Geldim Allahım... Minam Şiirler ve Şairler 4 10 Kasım 2008 14:31
Güzel Allahım _bülbül_ İlahiler/Ezgiler 0 23 Eylül 2008 06:56

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.