![]() |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü arkadaşlar hafe fiili aslına dönüşmüyor yani elif vava dönüşmüyor diyorduk ya aslına muzari de dönüşüyor hani diye..gavele..... gale....yegulu bakın mazide vav kayboldu muzari de orrtaya çıktı ancak bu babta yani hafe de böyle birşey olmadı kural dışı kaldı çünkü 4.bab feile yefalu babından geldiği için... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü ben çok zorlandım bu konudaağlayan000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü 103 .sayfa vavlı ecvef fiilinin emri nasıl yapılır? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Alıntı:
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü peki gul fiilinde vav neden düşmüş ? |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü evet kendinden sonraki hareke cezimli olunca illet harfi düşüyordüşünceli000 kendinden sonraki cezimli olan harf illet harfine sen git biraz dinlen ben buradayım diyorçay-kahve000 |
haf şeklinde üstün okunmasının sebebi aslının dördüncü bab dan olmasıdır. yehvef dan ihvef şeklindedir. Vavın üstün harekesi bir önceki ha ya aktarılmıştır. kural vav elife dönüşmüştür. haf emrin sonu uzatılmadan cezm yapılır. |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü nakıs fillerin çekiminde illet harfinden önce fetha varsa nasıl bir kural oluşur? |
|
SAAT: 20:00 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.