![]() |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Alıntı:
Buysa eğer nasıl olduğunu yine anlamadım ben ağlayan000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü şimdi 135.sayfada öğrenciler sandalyelere oturdular cümlesi var ya işte o cümlede ala harfi ceri var kerasi kürsüler demek ve tullabi öğrenciler o da çoğul olarak gelmiş ancak celese fiili celesuu gibi sonunda cemi vavı alarak gelmemiş uyumluluk yok nedeni işte harfi cer harfi cer olduğunda cümle ister dişil ister tekil veya çoğul ne olursa olsun fiil her zaman müfred ve müzekker olarak gelmesi şart diyor |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü mastardan oluşan naibi faile örnek verir misiniz? |
|
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü peki burada masdar nedir naibi faili belirtiniz? |
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü esra genelde fiilleri masdarlarıyla ezberlememiz şartuzgn same fiilinin masdarı savmundur burada meful masdar olarak gelmiş tabi biz fiili meçhul yapınca masdarı da naibi fail yapmış oluyoruzdüşünceli000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü zaman zarfından oluan naibi faile örnek verebilir misiniz? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü ben bu konuda çok zorlandım ne olacak benim bu halimağlayan000 |
| SAAT: 20:50 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.