![]() |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü neden mahallen mansup dedin abladüşünceli000 |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü ben yine fena uydurdum demigülümseyen000gülümseyen000 neyse olsun böyle böyle öğreneceğim inşaAllahsfhfgshsfhsgh |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Alıntı:
Muzafın ileyh , mansubtur. Fakat başına harfi tarif aldığında sonuda esre olur. Yinede irabı esrede olsa mahallen mansub olduğunu bildiğimiz için ismi değişmez. yani esrede olsa mahallen mecrur diyemeyiz, onun irabı mansubtur... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü [QUOTE=zeynepnm;368893]ahaaaa.. işte geldi işin en can alıcı kısmına ağlayan000ağlayan000 muzafun ileyh irabı cer ile mecrurdur :) cümledeki konumu daa ...isim tamlaması muzaf yani mefulü mutlak ise mansuptur |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Bende Lafzan mecrurları hala anlamış değilim, ne zaman lafzan mecrur olurlar inşallah zamanla onu da anlayabilirim.. |
Alıntı:
|
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü Nurşen abla bende muzaf cümlenin konumuna göre harekesi değişken ancak muzafun ileyhin ise daima mecrur olduğunu biliyorumdüşünceli000 yani irabı lafzen desek daha doğru olmaz mı? |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü [QUOTE=ademsevda;368899] Alıntı:
Lafzan mecrur , isim tamlaması olduğu için mi mansubtur diyorsun Sevda, aradaki farkı anlamaya çalışıyorum... |
Yok mu bizi aydınlatacak birileri, aslında bu soruyu FECR hocaya sormamız gerekli, daha ayrıntılı anlatsın... |
Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü evet abla bu bir isim tamlaması yani füze gibi araba ...........araba neye benzetilmiş........füzeye |
SAAT: 03:57 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.