![]()  |  

Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü  neden mahallen mansup dedin abladüşünceli000   |  

Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü  ben yine fena uydurdum demigülümseyen000gülümseyen000  neyse olsun böyle böyle öğreneceğim inşaAllahsfhfgshsfhsgh  |  

Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü  Alıntı:  
 Muzafın ileyh , mansubtur. Fakat başına harfi tarif aldığında sonuda esre olur. Yinede irabı esrede olsa mahallen mansub olduğunu bildiğimiz için ismi değişmez. yani esrede olsa mahallen mecrur diyemeyiz, onun irabı mansubtur...  |  

Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü  [QUOTE=zeynepnm;368893]ahaaaa.. işte geldi işin en can alıcı kısmına ağlayan000ağlayan000  muzafun ileyh irabı cer ile mecrurdur :) cümledeki konumu daa ...isim tamlaması muzaf yani mefulü mutlak ise mansuptur  |  

Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü  Bende  Lafzan  mecrurları  hala anlamış  değilim,  ne zaman lafzan  mecrur  olurlar  inşallah  zamanla  onu da  anlayabilirim..   |  

Alıntı:  
  |  

Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü  Nurşen abla bende muzaf cümlenin konumuna göre harekesi değişken ancak muzafun ileyhin ise daima mecrur olduğunu biliyorumdüşünceli000  yani irabı lafzen desek daha doğru olmaz mı?  |  

Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü  [QUOTE=ademsevda;368899]  Alıntı:  
 Lafzan mecrur , isim tamlaması olduğu için mi mansubtur diyorsun Sevda, aradaki farkı anlamaya çalışıyorum...  |  

Yok mu bizi aydınlatacak birileri, aslında bu soruyu FECR hocaya sormamız gerekli, daha ayrıntılı anlatsın...  |  

Cevap: Arapça 3 Dersi Soru-Cevap Bölümü  evet abla bu bir isim tamlaması yani  füze gibi araba ...........araba neye benzetilmiş........füzeye  |  
| SAAT: 16:49 | 
	vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by 
		Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - 
		vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.