Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > 2.SINIF*Bahar Dönemİ* > Arapça 4

Konu Kimliği: Konu Sahibi Medineweb,Açılış Tarihi:  03 Şubat 2013 (21:40), Konuya Son Cevap : 10 Temmuz 2014 (17:06). Konuya 26 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı4Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 2 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 3,00 puandır.
Alt 15 Şubat 2013, 21:08   Mesaj No:11
Medineweb Emekdarı
makbergülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:makbergülü isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17068
Üyelik T.: 03 Mart 2012
Arkadaşları:26
Cinsiyet:anne
Memleket:arz
Yaş:45
Mesaj: 1.078
Konular: 171
Beğenildi:211
Beğendi:27
Takdirleri:246
Takdir Et:
Standart Cevap: Arapça 4 (1-10) ünite eş anlamlı zıt anlamlı kelimeler

Alıntı:
Medineweb Üyemizden Alıntı Mesajı göster
makber gülü ben konuyu açmıştım 1-10 tüm üniteleri..konularu birleştirdim karışıklık olmasın diye..emeğinize bereket teşekkürler
sağolasın kardeşim ben konuyu açtıktan sonra farkettim aynı konu olduğunu .amaç aynı olunca konularda aynı olsun.ben eklemelere bu konudan devam ederim zaten.rabbim hepimizden razı olur inşaAllah .fiemanillah :-)
__________________
لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا

"Allah hiç kimseye taşıyabileceğinden daha fazlasını yüklemez."

|| BAKARA 286. ||


MAZARET insanın kendine söylediği en büyük ''YALAN''dır !! ..

Velhasıl-ı kelâm.
Namaz, duâ, gayret, nâsip. . .
Alıntı ile Cevapla
Alt 15 Şubat 2013, 21:57   Mesaj No:12
Avatar Otomotik
Durumu:aysebal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14776
Üyelik T.: 26 Kasım 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Arapça 4 (1-10) ünite eş anlamlı zıt anlamlı kelimeler

1.Konu
İster İnan İster İnanma
…..1705 yılında İngiltere’de West Hartlepool kıyılarında küçük bir sandalda maymun geldi, Fransa hesabına casusluk yaptığı şüphesiyle asılarak idam edilmesi için askeri mahkeme kuruldu.
…. İnek 425 gram tereyağı üretmek için 75 kilogram su ve yem tüketiyor.
….Baykuş başını her yöne 270 derece döndürebiliyor.
…. Medine’de Marakeş’in batısında 80 yıl önce yapılan minare yapımında 900 torba misk kullanıldı. Şunun için ki devamlı koksun diye.
….Yeni Zellanda’da köpek sahiplerinin köpeklerine eşlik ederek 24 saatte en az bir kere geziye çıkarmaları kanun oldu.
….Dişi ahtapot 60 bin yumurta yumurtladı sonra açlıktan ölene kadar sığınağından ayrılmadı.
….Afrika’nın doğusunda beyaz kraliçe karınca 50 yıl yaşıyor beyaz karıncaların sayısı her gün 1043 adede ulaşıyordu.
….Deve kuşunun ağırlığı küçük ötücü kuşlardan 48 bin tanesine denk.
….1990 senesinde Wyoming vilayetinde bilim adamları kedi büyüklüğünde önceden yaşayan küçük otlara ait taşlaşmış kemik kalıntıları bulunudu.
….Etyopya’nın dili Etopyaca, Etopya alfabesi 267 harften oluşmaktadır.
….Charlie Chaplin’in ( limelight) göz kamaştırıcı ışık 1952 yılında en iyi film müziği dalında oskar kazandı. İlk gösteriminin üzerinden 21 yıl geçtikten sonra…
….Kenedi John Torman kendini çeşitli seçimlerde 41 kere aday gösterdi ve hepsinde de kaybetti.
….Uranüs gezegeninde kuzey kutbunun üstünde güneş doğduğunda 42 yıl gündüz oluyor, 42 yılın sonunda güneş battığında karanlık oluyor.

2. Konu
DOST

Dostluk ne güzel ! Çünkü o güçlü bir bağdır.Seven iki insanı bir araya getirir. Biri diğerinde kendini görür. Olayların yoğunluğu ve zorluklarla beraber ilerleyen günlerde dostluk artar. Cübran Halil Cübran der ki: Dostluk sorumluluktur, sonsuz tattır. Dostluk egoistlik ve bencillik fırsatı değildir. Hakiki arkadaş ne mükemmeldir. Çünkü öyle bir aynadır ki ,onda kendini görürsün. Sana nasihat edendir. Sevgide içtendir. Ona ihtiyaç duyduğunda barınacağın sığınağındır. O sunulmuş bir çiçektir. Onun balı kolay yutulur, lezzizdir. Bal arısı için elverişlidir. Cübran aynen şöyle der : Muhakkak arkadaşın o senin için yeterlidir. O senin tarlandır. Öyle tarla ki, sen onu sevgiyle ekiyorsun, şükürle hasadını yapıyorsun, o senin sofran ve ocağın, çünkü sen ona aç gelirsin, ısınmak için ona koşarsın. Şüphe yok ki olaylarda onu tecrübe edersin. Bu hakiki dostluk için bir ölçüdür. O zaman arkadaş bilinmez ancak şiddet anında bilinir. O sıkıntıdaki o arkadaş orada yanındadır. Üzüntünde de sana destektir. İhtiyaç anında yardım elini sana uzatır. Seni darlıktan çıkarır. Evini senin evin, malını senin malın yapar. Arkadaşın zengin olduğunda ona tüccarın ticari mala baktığı gibi bakma,

Kaça satıyorsun, ne kadar kazanıyorsun?

Ona geçimini sağlayan çiftçi gözüyle bakma ! Besili olduğunda onu keser veya satar en yüksek fiyata mı? Bilakis yanında durur, yardım ve nasihat eder , sırrını saklar ve sağlam bir destek olur.
Mustafa Lütfi der ki: Arkadaşı hayatımızda bulunuz. O, bitkinlik ve yorgunluktan , uzun yolculuktan, gece yolculuğundan sonra , yaslandığımız ve gölgesinde sakince uyuduğumuz yeşil uzun dallı bir ağaca benzer.
Riyakar arkadaştan sakın! O etrafında yaltanarak dolaşır. Davranışlarına, kaprislerine göz yumar, ama bilakis malının yok olmasına ve planlarının bozulmasına yardımcı olur. Sonra da sana zarar vermek için fırsat kollar. Senin şanını düşürmek için. Eğer sana kötülük isabet ederse , sevinir , bu senin için daima acı ve üzüntüdür. Sana hayır isabet ederse kederlenir. Riyakarlığıyla bin maskenin altında kendini gizler. Burda şair doğru söyler. Düşmanından bir kere sakın, dostundan bin kere sakın dostun senden vazgeçtiğinde nasıl zarar vereceğini bilir. Hakiki arkadaş senin ona koştuğun gibi sana koşandır. Zararı ona değse bile aldırmaz sana yardım eder.
Ebu Atahiyye der ki : Senin gerçek kardeşin seninle beraber koşandır. O sana fayda vermek için kendine zarar verir. Hakiki dostluklar ne kadar az. Onlar senin için sana dost olurlar. Senin için severler.
Onları imkansız say
Onların varolması imkansızdır
Üç tane imkansız şey
- Şekilden şekile giren göl yatağı
- Anka kuşu
- Vefalı dost
Ey vefalı dost ! Eğer hayatında ona rastlarsan ona sarıl, iyilik et, ona karşı duygularını koru , arzularından vazgeç, onun için mazeret bul, Emin reyhani der ki : Hatalarından dolayı arkadaşını hesaba çekme, onun sevgisini arzu ediyorsan eğer. Onunla tartışmaktan, ayıbını yüzüne vurmaktan mümkün olduğunca uzak dur. Çünkü o da senin gibi bir insan , senin hata ettiğin gibi o da hata edebilir. Senin isabet ettiğin gibi isabet edebilir.
Son olarak insan için bu cidden zordur. Arkadaşı olmadan yaşamak, onlara ilgi göstermek, onları kaybedinceye kadar onlara yardımcı olmak, işte bu hakiki dostluktur , işte bu sadık arkadaştır.
3.Ünite
İslami Dönemde Kütüphanelerin Yapılması
Kitaplar matbaanın bulunmasından önce pahalıydı. Ona ancak zenginler yaklaşabiliyordu. Çünkü el yazması kitaplar çok pahalı idi. Bunun için ilim sevenlerden gücü yetenler kütüphane yapmaya başladı. Orada kitapları topluyorlardı. Kütüphanenin kitaplarını okumayı ve araştırmayı isteyen herkese açıyorlardı. İşte bu vakitte kütüphaneler ilim enstitülerinin yapmadığını yapıyordu. Öyle ki, geleceğin büyüklerini hazırlayan kütüphanelere Müslümanlar önem veriyorlardı. Binalar birçok donanmış odadan oluşuyorlardı geniş revaklarla birbirlerine bağlanıyorlardı. Kitap koyulması için duvara raflar sabitlenmişti. Burada kitaplar için düzenlenmiş fihristler bulunuyordu. Yazarların ve kitabın adına ulaşabiliyordu. Ödünç kitap alınabiliyordu. Kahire kütüphanesi yalnızca Kahire’de oturanlara ödünç kitap veriyordu. Bazen ödünç alanlardan kefaret ödenmesi isteniyordu. Fakat alimler kefaret alınmasını ve teminat istenmesini kaldırdılar. Dışarıdan alanlara iki aydan olmamak şartıyla sınır koyuldu. İslam’da ilk bilinen kütüphane sahibi Halid b. Yazid’dir. Çok eski kitapların çıkarılmasına özen gösteriyordu. Yunan felsefecilerinden bir topluluk hazırlandı ve onlara kitapları Arapça’ya çevirme işi verildi. İslam aleminde ilk Halk kütüphanesini Harun Reşid inşa etti. Beytü’l- Hikme olarak anıldı. İlmin merkeziydi. Talebeler oraya gelir ders ve araştırma yaparlardı. Alimler oraya toplanırdı. Halife Memun en parlak yılların Beytü’l- Hikmesine saygı gösterirdi. Şöyle ki: Hintçe, Farsça, Yunanca kitaplardan birçok kitabı mürtecimlere tercüme ettirerek oraya nakletmiştir. Darul Hikmet meşhur kütüphanelerdendir. Kahire’de hicretin 4. Yılının sonunda inşa edilmiştir. Sarayların hazinelerinden de kitaplar oraya taşınmıştır. Halkın oraya girmesine izin veriliyordu. Onlardan ders için , kopya için, kitap okumak için gelenlere.. Kütüphane için cidden büyük bir bina tahsis edilmişti. 40 kütüphaneye 18.000 kitap sığdırılmıştı. Nadir kitaplar haricinde raflar açıktı. Köylü kendine kitap alabiliyordu. İşte böyle İslam’ın ve Müslümanların nazarında kütüphaneleri aklın gıdası,ilmin mekanı, araştırma merkezi idi.
4. Ünite
Vefalı Kişilik

Hira’nın Meliki Numan b. Münzir avlanmak için çıktı. Ava atına binerek gitti. Arkadaşlarından uzaklaştı. Sahra’da kayboldu. Uzun bir süre arada sığınacak yer aradı. Sonunda Hanzala adında eşiyle beraber bir adam buldu. Onlardan yiyecek ve içecek istedi. Onların bir koyunu vardı. Hanzala onun sütünden ona içirdi. Onu kesti, onun etinden ona yedirdi. Sabah olunca Numan elbisesini giydi ve atına bindi. Sonra Hanzala’ya şöyle dedi: Karşılığını iste, ben Melik Numan’ım dedi. Hanzala: İnşaAllah yakında isteyeceğim dedi. Sonra Numan Hira’ya doğru acele gitti. Bu zamandan sonra Hanzala bekledi. Taki ona şiddetli fakirlik gelinceye dek. Hali kötüleşti. Karısı ona şöyle dedi: Eğer Melike gidersen sana elbette iyilik yapar. Hanzala Hira’ya doğru yola çıktı. İşte bu günde Numan’ın sıkıntılı gününe rast geldi. Uzak bir yere ordusuyla beraber gidiyordu. Orada karşısına çıkan ilk adamı öldürmeyi bekledi. İlk öldüreceği adam orada ona rastladı. Numan ona baktığında onu tanıdı. Orada kötü oldu. Hanzala Numan’ın önünde durdu. Numan ona dedi ki: Sen yanında bir gün kaldığım kişisin? Dedi ki evet. Numan. Gelecek başka bir gün bulamadın mı?
Dedi ki: Bugünün ne olduğunu nerden bileyim?
Numan: Allah’a yemin olsun ki güzel yüzlü oğlum önce sen bana rastladığın için seni öldürmekten başka seçeneğim yok. Dünyadan dilediğini iste, istemediğin şeyi iste çünkü öleceksin. Hanzala dedi ki: Öldükten sonra dünyayı ne yapayım. Numan: Oraya gidemeyeceksin. Hanzala dedi ki: Benim burada ölmem lazımsa ailemi ziyaret edip onlar için hazırlık yapmalıyım ondan sonra dönerim , dedi. Numan: Bana döneceğine dair kefil lazım. Hanzala yanındaki amra baktı. Numan’ın yardımcısı yanında duruyordu. Ondan kefil olmasını istedi. Kefil olmayı reddetti. İsmi Kurad İbn Ucdağ olan bir adam koşup geldi. O ben olurum dedi. Numan Hanzala’ya 500 dişi deve verilmesini emretti. Alıp ailesine götürdü. Sene geçti. Bugün cel günü tamam oldu. Numan Kurad’a dedi ki: Biliyor musun yarın öleceksin. Sabah olunca Numan atına bindi. Hanzala ile karşılaştığı yere gitti. Kurad’ın öldürülmesini cellada emretti. Vezirleri ona dedi ki: gün tamamlanıncaya kadar onu öldürmen gerekmiyor. Ölümden Hanzala’yı kurtardığı için Kurad’ın ölmesini istiyordu. Güneşin batmasına az bir zaman kaldı ki uzaktan bir adam gözüktü. Numan cellada onu öldürmesini emretti. Adam gelene kadar beklediler. O Hanzala idi. Numan onu görünce bu onu çok üzdü. Ölümden kurtulduktan sonra seni buraya döndüren nedir? dedi. Hanzala dedi ki: VEFA. Numan, Hanzala’nın sözünden ve yaptığından etkilendi. Kurad’ı ve onu affetti. Bu günden sonra öldürmeyi bıraktı.


ARAPÇA- 4
5. Konu
Baba Nasihati

Yaşlı adamın 3 oğlu vardı.Ne zamanki, buluğ çağına geldiler, babalarının malını israf ettiler.Kendileri için kazanç elde edecekleri hayırlı bir meslekleri olmadı. Onları kınayan babası onlara şöyle nasihat etti : Ey Oğullarım ! Hayatınızda başarılı olmak istiyorsanız üç şey için çalışın. Ona da ancak dört şeyle ulaşabilirsiniz. O üç şey; rızıkta bolluk ( zenginlik ) , insanlar içinde mevki, ahirette azıktır.
Bu üç şeye kavuşmak için şu dört şeye ihtiyaç vardır:
En helalinden mal kazanmak
Ondan kazandığın ile güzelce yaşamak
Sonra onu infak etmek
Kardeşlerin ve aileni razı edecek güzel bir geçim. Bunun faidesi ahirette sana geri döner kazanırsın. Eğer bu nasihatle amel edersen, tutarsan kazanırsın. Eğer tutamazsanız hüsran olanlardan olursunuz. Kim bu halleri zayi ederse muradını kaçırmış olur. Çünkü kim çalışmaktan yüz çevirirse yaşamı için lazım olan maldan mahrum olur. Eğer malını tasarruf edip tutarsa az bir infaktan kaçarsa ona fayda vermez. Eğer kazanır ama kazancından infak etmekten kaçınırsa evi fakir olur. Sonra o malı ona fayda vermez.Sıkıntılarla telef olur gider. Akması için suyu bırakmayan baraj gibidir. Eğer onun taşacak yeri nefes alacak deliği olmazsa her taraftan akıp gider. Büyük bir taşmayla taşar. Mal zayi olur gider.
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Mart 2013, 18:40   Mesaj No:13
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Arapça 4 (1-10) ünite eş anlamlı zıt anlamlı kelimeler

özellikle mihrinaz abla diye hitapla başlıyorum ama tüm üyelerimiz için geçerlidir ))

bu konu eş anlamlı zıt anlamlı kelimeler için yeterlimi yoksa arapça 3 de yaptığım gibi tekrar eş anlamlı zıt anlamlıları yazayımmı?
Alıntı ile Cevapla
Alt 03 Nisan 2013, 09:44   Mesaj No:14
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11844
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart Cevap: Arapça 4 (1-10) ünite eş anlamlı zıt anlamlı kelimeler

kardeşim,ben paylaştığın tüm ünitelerdeki eş ve zıt anlamlı kelimeleri kaydettim...

sen,bu kelimeler yeterli değil daha fazlası var dersen itiraz etmem..ama bu kadarı kafidir dersen,hoca sensin derimarkadaşlarla soru cevap yaparken bunlardanda sorucam inşallah...
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 03 Nisan 2013, 11:22   Mesaj No:15
Medineweb Üyesi
verayy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:verayy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 24898
Üyelik T.: 16 Ocak 2013
Arkadaşları:6
Cinsiyet:bayan
Yaş:42
Mesaj: 136
Konular: 11
Beğenildi:5
Beğendi:19
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Arapça 4 (1-10) ünite eş anlamlı zıt anlamlı kelimeler

bunlar okuma parçalarının tercümesi mi aceba bir de arapça eş anlamlı zıt anlamlı olarak yazarsanız sevinirim ben arapça 2 den de sınava giricem o yüzden sadece eş ve zıt anlamlı kelimelere bari bakıyım istiyorum ilginize şimdiden teşekkürler
Alıntı ile Cevapla
Alt 03 Nisan 2013, 12:48   Mesaj No:16
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Arapça 4 (1-10) ünite eş anlamlı zıt anlamlı kelimeler

Alıntı:
mihrinaz Üyemizden Alıntı Mesajı göster
kardeşim,ben paylaştığın tüm ünitelerdeki eş ve zıt anlamlı kelimeleri kaydettim...

sen,bu kelimeler yeterli değil daha fazlası var dersen itiraz etmem..ama bu kadarı kafidir dersen,hoca sensin derimarkadaşlarla soru cevap yaparken bunlardanda sorucam inşallah...

bi bakayım eksik olan varsa tamamlarım o zaman.. abla ben nerde hocalık nerde
Alıntı:
verayy Üyemizden Alıntı Mesajı göster
bunlar okuma parçalarının tercümesi mi aceba bir de arapça eş anlamlı zıt anlamlı olarak yazarsanız sevinirim ben arapça 2 den de sınava giricem o yüzden sadece eş ve zıt anlamlı kelimelere bari bakıyım istiyorum ilginize şimdiden teşekkürler
tmm inş. bakayım bi kitaba göre eksikleri tamamlar ayrı bi cevapla cevaplarım
Alıntı ile Cevapla
Alt 05 Nisan 2013, 22:09   Mesaj No:17
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Arapça 4 (1-10) ünite eş anlamlı zıt anlamlı kelimeler

Alıntı:
verayy Üyemizden Alıntı Mesajı göster
bunlar okuma parçalarının tercümesi mi aceba bir de arapça eş anlamlı zıt anlamlı olarak yazarsanız sevinirim ben arapça 2 den de sınava giricem o yüzden sadece eş ve zıt anlamlı kelimelere bari bakıyım istiyorum ilginize şimdiden teşekkürler

baktım ben kelimeler gayet güzel ayrılmış..benim paylaştığım konudakiler alıştırma olan bölümler varya okuma parçasından sonra onlar..eğer sizin için yeterli değilse bir fikir verin ona göre düzenleyelim


aysebal kardeşin paylaştığı okum aparçalarının tercümesi
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Nisan 2013, 18:59   Mesaj No:18
Avatar Otomotik
Durumu:beka73 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27704
Üyelik T.: 26 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 1
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Arapça 4 (1-10) ünite eş anlamlı zıt anlamlı kelimeler

allah razı olsun,emeğinize , elinize amanınıza sağlık.
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Ekim 2013, 13:24   Mesaj No:19
Avatar Otomotik
Durumu:conanx38 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 31899
Üyelik T.: 08 Ekim 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 1
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Arapça 4 (1-10) ünite eş anlamlı zıt anlamlı kelimeler

Alıntı:
Medineweb Üyemizden Alıntı Mesajı göster
makber gülü ben konuyu açmıştım 1-10 tüm üniteleri..konularu birleştirdim karışıklık olmasın diye..emeğinize bereket teşekkürler
çok tşk ederim
Alıntı ile Cevapla
Alt 19 Nisan 2014, 19:35   Mesaj No:20
Avatar Otomotik
Durumu:ömürlü isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36698
Üyelik T.: 21 Aralık 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 8
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Arapça 4 (1-10) ünite eş anlamlı zıt anlamlı kelimeler

13.سُرٌّ / فَرِحٌ_sevimsiz (İkinci ünitenin eş anlamlı kelimeleri)
Sevinçli olacaktı yanılmıyorsam. Bir bakabilirmisiniz?
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Arapça 3 kitabının eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri (tüm üniteler-medineweb Medineweb Arapça 3 90 17 Aralık 2021 12:10
Arapça 3 Eş Anlamlı ve Zıt Anlamlı Kelimeler Tüm Üniteler-Medineweb nurşen35 Arapça 3 2 16 Kasım 2017 21:32
Arapça 2 Ünite Konu Tercümeleri ve Eş Anlamlı -Zıt Anlamlı Kelimeler nurşen35 Arapça2 10 24 Ocak 2016 00:37
Arapça Eş Anlamlı-Zıt Anlamlı Kelimeler(sakarya ilitam ) Medineweb SAKARYA İlitam 1 18 Mart 2015 20:17
Arapça 2 (1-10) ünite eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeler Medineweb Arapça2 1 03 Nisan 2013 16:57

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.