![]() |
Cevap: Bati Avrupa Acikögretim - Ilahiyat - Sorular allah razi olsun hayir bulamadim ariyorum ama turkiyenin sorulari cikiyor hep karsima... |
Cevap: Bati Avrupa Acikögretim - Ilahiyat - Sorular Tamam işte Türkiyenin sorularını soruyorlar hep.Bizm ilahiyat sorularıda Türkiyede sorulanlardan çıkıyor. Onlara çalış yeter. |
Cevap: Bati Avrupa Acikögretim - Ilahiyat - Sorular giris sinavindadami ilahiyat sorulari geliyor. sayisal ve turkce hakkinda soyleniyorya o yuzden soruyorum |
Cevap: Bati Avrupa Acikögretim - Ilahiyat - Sorular Giriş sınavında Türkiye üniversite giriş sınavı sorularından geliyor,Ve yanlış doruyu götürmüyor,yani boş bırakma şıkları hepsini doldur. |
Batı avrupa açık öğretim ilahiyat soruları-2 Batı avrupada (9-10 haziranda)ilahiyat imtihanına girecek öğrencilere; İlahiyat soruları Türkiye sorularından (2-3 haziran) çıkıyor bende İstişare bölümünde arkadaşların hatırladıkları soruları buraya alıyorum,Lakin cevapları yanlış olanlar var o yüzden doğrusunu bulup çalışın... kolay gelsin.... asee´isimli üyeden alıntı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1-Maddi Kültürün en önemlisi-cevap-Teknoloji 2-Medeniyet ilk kullanımı-cevap Fransa 3-siyasilerin görüşlerini bildirdikleri-cevap siyasetname?olabilir 4-İslam düşünce kültür medeniyetin özü? Kuran 5-Muallim –i Sani? Cevap Farabi 6-Hz.Osman ile ilgili doğru görüş? Cevap şura tarafından seçildi 7-Hangisi K.sitte den-Tirmizi-Nesai-Buhari cevap Hepsi 8-Hz.Hasan ile Muaviye arasındaki sözleşmede yer alan?cevap Muaviyeden sonra halifeyi şura seçecek 9-Vakıf işleyişini tutan defter? Cevap Vakfiye 10-İmaret hangisi ile eşanlamlı? Aşevi 11-Ribat ile ilgli soru seçenekler I-Askeri görünüm II-Ticaret kervanlarının uğrak yeri III-yoksulların konağı IV-hastaların karantina alındığı yer V-kervan yolları üzerinde inşa edildi Bu seçeneklerden hangisi doğru? Cevap: 12-Ösür? Cevap Zirai verdi 13-Osmanlı da mali Teşkilatın başı? Cevap:Defterdar 14-Maarifi Ulumu Nizam cevap:1870 15-osmanlıda medrese talebesi Cevap Muid 16-Osmanlıda ilk müderris? Cevap Davud el-Kayseri 17-Şuhudu Hal cevap Bilirkişi şahit ekibi 18-Yalancı şahitliğin sonunu getiren? Cevap Kadı Gavs 19-Kadıların ilk bilmesi gereken ilimlerden değil? Cevap Edebiyat 20-Kalbül ceyş? Orduda ortada yer alan birlik 21-Mancınık ilk kullanımı? Cevap:Hz Peygamber Dönemi Kitab syf-216 22-Kırımın Fetheden?cevap:Hüsamettin çoban 23-Osmanlıda ilk kadı? Cevap Dursun Fakih 24-Hz.Peygamber müşrikleri,Yahudi ve putperetleri vatandaşlık çerçevesinde birleştirdi gibi bir şık vardı hangisi doğru bilmiyorum 25-Emevilerde daimi muvazzaf asker cevap Mütezika Bağlayıcılık yönünden Fıkıh cevap.Tecviz emir vs.gibi cevap şıkları vardı 2-Farazi Fıkıh cevap Hanefi 3-Osmanlı zamanı fetva kitabı olmayan cevap fetevayı hindiyye syf-56 4-İcmanın işlevleri? I-.Meşruiyet kazandırma II-Cesaret verme III-Bağlayıcı kararlar alma IV-Kamu otoritesini sınırlandırma Hangileri cevap: 5-Geniş zamanlı vacip mutlak niyet ile geçerlidir şıkkı doğruydu sayf-104 6-Varlığı hükmün varlığı yokluğu yokluğuna cevap İllet 7-Miktar belli cevap Mukadder 8-İbadet niteliği taşıyan ceza? Cevap Keffaret 9-Rey kıyas yolunu kapatıp ictihad kapısını ümmete açan? Cevap Zahiri 10-Tek kişinin doğruyu tutturduğu düşüncesi? Cevap Muhattie 11-4 mezheple ilgili soru?cevap Kurucu mezhep 12-Şia nın içtihadı geç kalması? Cevap Masum imam telakkisi 13-Kitabul hacr ve mefkud hangi konuyla ilgili? Cevap aile hukuku olabilir 14-Misli ile malı karşılama?cevap 15-19 yy Ahvali Şahsiye –cevap Aile borç miras olabilir 16-Muamelat temel başlıklarından değil?cevap Mecazir 17-Eşyadan istifade cevap Menfaat 18-Kefalet akdi cevap 19-Nişan evllilik vadidir 20-Sürekli evlenme engeli Süt emme 21-Kocanın hakim yetkisi ile nafaka temini ile ilgli bir soru vardı 22-Ric i Talak nikahtan sonra zifaftan önce 23-Evrensel ceza hukununda geç geçilen?Şahsilik 24-Ceza düşüren durum cevap:mağdurun yaralanması konusunda ki doğru sayfa 256 25-Had cezası gerekmez cevap.Kısas ayrıca bir bölümdür sayfa 261 26-İrade ile ilgili bir soru vardı –Nafiz Lazım vs cevap şıkları olan hatırlayan yazsın |
Cevap: Batı avrupa açık öğretim ilahiyat soruları-2 muallime bizim burda çıkan sorular orda aynısı mı çıkıyor sen de yurtdışındaydın sen sınava girmedin değil mi |
Cevap: Batı avrupa açık öğretim ilahiyat soruları-2 Her dersten en az 5 soru aynı.İmtihanımız haftaya cumartesi pazar oyüzden hatırladıklarınız bizim için önemli! |
Cevap: Batı avrupa açık öğretim ilahiyat soruları-2 asee´isimli üyeden alıntı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] İSLAM KURUMLARI 1-Maddi Kültürün en önemlisi-cevap-Teknoloji 2-Medeniyet ilk kullanımı-cevap Fransa 3-siyasilerin görüşlerini bildirdikleri-cevap siyasetname?olabilir 4-İslam düşünce kültür medeniyetin özü? Kuran 5-Muallim –i Sani? Cevap Farabi 6-Hz.Osman ile ilgili doğru görüş? Cevap şura tarafından seçildi 7-Hangisi K.sitte den-Tirmizi-Nesai-Buhari cevap Hepsi 8-Hz.Hasan ile Muaviye arasındaki sözleşmede yer alan?cevap Muaviyeden sonra halifeyi şura seçecek 9-Vakıf işleyişini tutan defter? Cevap Vakfiye 10-İmaret hangisi ile eşanlamlı? Aşevi 11-Ribat ile ilgli soru seçenekler I-Askeri görünüm II-Ticaret kervanlarının uğrak yeri III-yoksulların konağı IV-hastaların karantina alındığı yer V-kervan yolları üzerinde inşa edildi Bu seçeneklerden hangisi doğru? Cevap: 12-Ösür? Cevap Zirai verdi 13-Osmanlı da mali Teşkilatın başı? Cevap:Defterdar 14-Maarifi Ulumu Nizam cevap:1870 15-osmanlıda medrese talebesi Cevap Muid 16-Osmanlıda ilk müderris? Cevap Davud el-Kayseri 17-Şuhudu Hal cevap Bilirkişi şahit ekibi 18-Yalancı şahitliğin sonunu getiren? Cevap Kadı Gavs 19-Kadıların ilk bilmesi gereken ilimlerden değil? Cevap Edebiyat 20-Kalbül ceyş? Orduda ortada yer alan birlik 21-Mancınık ilk kullanımı? Cevap:Hz Peygamber Dönemi Kitab syf-216 22-Kırımın Fetheden?cevap:Hüsamettin çoban 23-Osmanlıda ilk kadı? Cevap Dursun Fakih 24-Hz.Peygamber müşrikleri,Yahudi ve putperetleri vatandaşlık çerçevesinde birleştirdi gibi bir şık vardı hangisi doğru bilmiyorum 25-Emevilerde daimi muvazzaf asker cevap Mütezika İslam kurumları::: 11. soru: I-II-V 14. soru : 1869 15.soru : danişment şeklinde olmalı.. 22.soru: düşünceli000 ve 24.soru: düşünceli000 sorular hakkında bi fikrim yok. |
Cevap: Batı avrupa açık öğretim ilahiyat soruları-2 hacıysk gerisi hepsi doğrumu? |
Cevap: Batı avrupa açık öğretim ilahiyat soruları-2 Alıntı:
|
Cevap: Batı avrupa açık öğretim ilahiyat soruları-2 tmm.sağol. |
Cevap: Batı avrupa açık öğretim ilahiyat soruları-2 HADİS TARİHİ 1SINIF FİNAL SORU VE CEVAPLAR not:avrupada 5 gün sonra bu imtihana girecek arkadaşlar, soruların bazıları aynı olduğundan faydalı olacağını umuyorum. NOT..Bu soru ve cevaplar Sınavdan 4-5 saat sonra arkadaşların hatırlamasıyla tertib edildiği için soru ve cevaplarda yanlışlar olabilir,Katkıda bulunabilirsiniz! 1-Sayfadan hadis riveyet edenler C-Sahafi 2-Hadis öğrenme sistemi C-sema kıraat 3-Hadis öğrenme fitnesi ne zaman başladıC-Sahabe döneminin sonunda 4-Gıyas b.ibrahimin Hadise sonradan eklediği kelime nedir? c- Kuş 5-Maklub hadis işaretler iC-Adalet ve zabtsıfatı 6-Rivayet metodlarının hepsine delalet eden lafızlar C-An,enne fülan kane,kale 7-İlk akademik hadis çalışması C-bosnalı Tayyip Okiç 8-Osmanlıda hadis hangi dönemi yaşadı C-hazım ve özümseme musannef yazarları C-Abdurrezzak,Şeybe 9-Osmanlıda ilk darül hadis nerede? C-? 10-Hangisi hadis ihtilafı giderme yöntemidir?a-cem ve telif,b-nesh,c-tercih,d-tevakkuf 11-Zayıf hadisin çeşitli olmasın sebepleri a-ravinin tenkid edilmesindeki sebeplerin farklılığı b-seneddeki ravi düşmesinin az veya çok olması c-ravi eksikliğinin senedin değişik yerlerinde olması d-hadis metnindeki kusurun onun şahitliğine zarar verme derecesinde ki değişiklikler 12-tergib ve terhib? 13.Buhari hakkında tez yazan? 14.hadisi uygulamalı öğrenme? 15. 2,3 ravisi bulunan tevatür derecesine ulaşmayan hadis hangisidir?C-haberi vahid 16.sahabiliği tesbit yolu olmayan ? __________________ |
Cevap: Anadolu üniversitesi Bati Avrupa ilahiyat Alıntı:
bende paristen katiliyorum ilahiyata yazilmak icin lise diplosinin denkligini istiyorlar onun icinde konsolosluga gidiyorsun nufus cuzdaninla diplomanin asliyla ve form dolduruyorsun ondan sonra aninda denlik yapip veriyorlar onu aldiktan sonrada ilahiyata yazilabiliyorsun ok sa |
Cevap: Anadolu üniversitesi Bati Avrupa ilahiyat ALLAH razi olsun kardesim. Yani denklik aldiktan sonra ÖSS sinavina girmeden kayit yapabiliyomuyum yoksa sinavi vermem gerekiyormu? Sen su an Ilahiyata kayitlimisin? Derslere nasil calismak lazim,ders kitaplarini nerden aliyorsun,sinavlari nasil veriyorsun?Ön lisansi bitirdikten sonra neler yapabiliyorsun? Fi Emanillah. |
Cevap: Batı avrupa açık öğretim ilahiyat soruları-2 s.a arkadaslar sız bahar donemı butunleme sınavına gırdınızmı bır arkadasım avrupadakıler bahar donemınden butunleme oldular dedı bılgı verebılırmısınız? |
Cevap: Batı avrupa açık öğretim ilahiyat soruları-2 burda bahar dönemi bütünleme sınavı 13-14 ekim arası olacak bazı arkadaşlar 8-9 eylülde güz dönemi bütünleme sınavına girdiler |
Cevap: Bati Avrupa Acikögretim - Ilahiyat - Sorular MErhaba lilior sinavi geçebildinmi? kazandinmi? |
Cevap: Bati Avrupa Acikögretim - Ilahiyat - Sorular sa arkadaslar ben hollandada ikamet ediyorum uc cocuk annesiyim bi kac yil sonra acikogretim okumak istiyorum bunun icin tabiki sinavi gecmem gerekiyo benim size sorum su sinavda matematik soruyolardir mutlaka, matematik sorulari lise kacinci siniftan itibaren soruyolar ben anaokulu ogretmeniyim turkcem iyi ama hic matematigim yok bana yardimci olabilecek kimsem yok yardimci olursaniz cok sevinirim lutfen okumayi cok istiyorum matematige nerden nasil baslycagimi bilmiyorum simdiden sagolun (okumaya hemen baslamak isterim aslinda ama matematigi ogrenmek bi kac yilimi alir duusncesiyle bi kac yil sonra yazdim) |
Cevap: Bati Avrupa Acikögretim - Ilahiyat - Sorular s.a gazel ben Viyanadan ilahiyat ikinci sınıftayım.Bence hemen başla vakit kaybetme. sorular okadar zor değil. |
Cevap: Bati Avrupa Acikögretim - Ilahiyat - Sorular tsk ederim soyle bisey var ben burda ortaokul matematiginden sonra matematik dersi almadim cunki anaokulu meslek lisesinde matematik dersi yoktu oyuzden oyuzden bu endisem. ornek sinavda cikmis sorular varmidir acaba biliyomusunuz |
Cevap: Bati Avrupa Acikögretim - Ilahiyat - Sorular çıkmış sorular var ama sanırım türkiye mat. sorularını tekrar soruyorlar.geçmiş soruları inceleyin .batı avrupa giriş imtihanı kolay bir imtihan nisanda başvurun vakit kaybatmeyin ,hepimiz çocuklu kişileriz. |
Cevap: Bati Avrupa Acikögretim - Ilahiyat - Sorular Selamun aleyküm hakan kardesim.Almanyada ön lisan ilahiyat okuyormussunuz.Kacinci siniftasiniz?Yardimci kitaplari temin edebilme imkaniniz oldumu,merak ettim. |
Cevap: Bati Avrupa Acikögretim - Ilahiyat - Sorular Selamun aleyküm hakan kardesim.Almanyada ön lisan ilahiyat okuyormussunuz.Kacinci siniftasiniz?Yardimci kitaplari temin edebilme imkaniniz oldumu,merak ettim. |
Cevap: Bati Avrupa Acikögretim - Ilahiyat - Sorular Selamun aleyküm Aranizda Köln de yasayan arkadaslar varmi. |
Cevap: batı avrupa açık öğretim öğrencileri merhaba sinava girenler varmi bendne baska? Ben almanya stuttgartta girdim |
Cevap: batı avrupa açık öğretim öğrencileri Alıntı:
|
Cevap: batı avrupa açık öğretim öğrencileri selamün aleyküm arkadaslar bu sitede yeniyim ve biraz sorum olacak, yas 35 (((ama ögrenmeninde yasi yok sanirim))) 1995 imam hatip lisesi kredili sistemden mezun oldum ((( 4 sene degilde 3 senede bitirdim))) mezun olduktan sonra, biraz calisma hayati, askerlik, evlilik derken, üniversite sinavina cesitli sebeplerden dolayi katilamadim, suan almanya da ikamet ediyorum ve bir is yerinde calisiyorum, bundan 5-6 sene önce üniversite sinavina girmek istedim fakat ögrendiklerimin cogunu unuttugumdan kendime güvenemedim ve bu aralar gene 1-2 sene icinde (((tabiki ders calismak kaydiyla))) sinavlara girmeyi düsünüyorum, almanya da ilahiyat önlisans olabilir, yada türk dili edebiyati varmi yokmu bilmiyorum, ben simdi sinava katilmak icin ne yapmam, sinava nasil hazirlanmam, dersleri ögrenmem icin okula gitmem mi lazim, bu yasta da kolay degil okula git gel... nasil yol haritasi izlemem lazim, ders kitaplarini nasil ve nereden temin edebilirim, hangi tür sorulara calismam lazim,evde sinavi hazirlanip, okula gitmeden, kazandigim taktirde önlisans mezunu mu oluyorum. bu aralar bayagi okuma hevesim geri geldi hevesim gitmeden lütfen yardim arkadaslar. Allaha emanet olunuz. |
|
Açıköğretim Avrupada okumak okadar zor değil.Ama bununda bir sistemi var eğer o sistemi anlarsanız.Başarılı olmamanız için bir sebep yok. geçen sene açıköğreim ilahiyat için Kölndeydik. İmtihana girerken gördümki,çoğu yaşını başını almış imamlar hocahanımlar ,türkçe öğretmeni olmak isteyen kişiler işyerinde çalışıp maaş arttırmakisteyen Büro çalışanları ...Ve yaş ortalaması hayli yüksekti.. 1-giriş imtihanı gayet kolay okula gitmenize gerek yok bence çıkmış sorulara bakın. 2-4 yıllık okursanız lisans mezunu olursunuz ki almanyada ki bir üni ile işbirliği yapıltı ,yüksek yapıp mag.bile olabilirsiniz. 3-Ders kitapları a.ö.f. adresinize gönderiyor zaten. 4-nisanda sanırım kayıt var,haziranda seçme sınavı. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu linkten bakabilirsiniz daha ayrınılı Bilgi Burda.Kolay gelsin. |
Cevap: batı avrupa açık öğretim öğrencileri Imam hatip mezunlari sinavsiz ilahiyat önlisansa basvurabilir.anadolu uni.de den bilgi alabilirsiniz. |
siz hangi bolumsunuz? ben ilahiyat okuyorum |
|
|
|
Cevap: batı avrupa açık öğretim öğrencileri Arkadaşlar, Batı avrupada ilahiyat okuyan arkadaşlar sorularını başka başlık açmadan burada sorarlarsa daha kolay cevap alabilirler. |
Cevap: batı avrupa açık öğretim öğrencileri selam arkadaslar bati avrupa programinda Ilahiyat önlisans (2 yillik) mezunu olmak icin kac net yapmak gerekiyor ve kac soru cikiyor, cevaplarsaniz sevinirim. |
Cevap: batı avrupa açık öğretim öğrencileri Soruların sayısını azalttılar.Her dersten 20 soru var.Lakin çan eğrisi diye bir sistem olduğu için ,illa bu Kadar yaparsanız geçersiniz diye bir şey yok .Nt ortalamanız 2den yüksekse zayıf olan dersi geçersiniz sanırım. . Açıköğretim Kredili Sistem Not Hesaplama HARF _____ KATSAYI ____ NOT ________ DURUM AA _______ 4.00 _______ 84 - 100 ____ Başarılı AB _______ 3.70 _______ 77 - 83 _____ Başarılı BA _______ 3.30 _______ 71 - 76 _____ Başarılı BB _______ 3.00 _______ 66 - 70 _____ Başarılı BC _______ 2.70 _______ 61 - 65 _____ Başarılı CB _______ 2.30 _______ 56 - 60 _____ Başarılı CC _______ 2.00 _______ 50 - 55 _____ Başarılı CD _______ 1.70 _______ 46 - 49 _____ ? DC _______ 1.30 _______ 40 - 45 _____ ? DD _______ 1.00 _______ 33 - 39 _____ ? FF ________0.00 ________ 0 - 32 _____ Başarısız Açıklama: ? işaretli olan durumda; ORTALAMANIZ 2.00'den fazla ise BAŞARILI'sınız... ORTALAMANIZ 2.00'den düşük ise BAŞARISIZ'sınız... O aralıktaki derslerinizin durumu ORTALAMANIZA bağlıdır... ÇAN EĞRİSİ NEDİR? Sınav sonucunda herkesin aldığı notların ortalaması alınır. Buradan istatistiksel işlemlerle (standart sapma) değişim aralığı belirlenir ve artış-azalış miktarı belli olur. Örneğin 4 kişilik bir sınıfta vize ve finallerin ortalaması şunlar olsun; 40, 50, 60, 70. Buradan sınıf ortalaması 55 olarak belirlenir. Yani 55 CC olur. Aa bb gibi diğer notlarda standart sapmaya ve cc ye (yani ortalamaya) göre yeniden hesaplanır, yukarıdaki not sistemi tablosu değişir. Çan eğrisi not sistemi budur. |
Almanyada ilahiyat okumak... S.A Arkadaslar Almanyada ilahiyat okumak istiyorum Gerekli olan sartlar nelerdir? 1. imam hatip lisesi mezunuyum sinavsiz gecis yapabilrmiyim? 2. türkiye ve almanya ile sorulan sorular aynu mi? 3.insallah baslayipta bitirince ne gibi avantajlari var? ( yani hangi meslekleri yapabilirim. 4.Türkiyede gecerliligi var mi? SIMDIDEN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN:::: |
Bati Avrupa ilahiyat sinav sonuclari Bati Avrupa ilahiyat okuyan ögrenciler sinav sonuclari aciklanmis. |
Cevap: Bati Avrupa ilahiyat sinav sonuclari Açıköğretim Öğrencileri [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] yad burdan ögrenebilirsiniz. |
SAAT: 18:06 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.