Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Börekler ve Hamur İşleri (https://www.forum.medineweb.net/704-borekler-ve-hamur-isleri)
-   -   BULGAR EKMEĞİ (Tereyağlı) (https://www.forum.medineweb.net/borekler-ve-hamur-isleri/31237-bulgar-ekmegi-tereyagli.html)

Allahın kulu_ 13 Şubat 2015 18:12

BULGAR EKMEĞİ (Tereyağlı)
 
BULGAR EKMEĞİ (Tereyağlı)


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bulgar ekmeği bildiğimiz ekmeklerden değil. Adı ekmek ama, tadı tereyağlı çörek gibi. Peynir ve zeytinle beraber nefis bir kahvaltılık. Yanına çay olmazsa olmazlardan tabi ;) Ben emek verilen tarifleri seviyorum. Yemesinden çok yapmasını seviyorum. Bu yüzden bu ekmeğin yapımı da çok eğlenceli geldi bana. Yapmak isteyenler için tarifimiz şöyle:
Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım paket yaş maya
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un (Un çeşidine göre miktar değişebilir)
Arasına sürmek için: 200 gr. tereyağı
Ayrıca üzerine sürmek için: Bir yumurta sarısı
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bulgar Ekmeği Nasıl Yapılır?
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru 4 parçaya bölün. Her parçayı yeniden 4’e bölün. Toplam 16 beze elde edeceksiniz.
  • Her bezeyi unlayarak, merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  • Hafifçe erittiğiniz tereyağını bezelerin üzerine sürün. Her biri 4 bezeden oluşan 4 tane grup olacak. İlk üç bezenin üzerine bolca tereyağı sürün. En üstteki 4. bezeye yağ sürmeyin.
  • İlk hazırladığınız beze grubundan başlayarak merdaneyle çok inceltmeden, dikdörtgen şeklinde açın. (Yani üstüste konmuş 4 beze birden açılacak)
  • Dikdörtgen şekli verdikten sonra üzerine kalan tereyağından sürün ve uzun kısımdan başlayarak rulo yapın.[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
  • Ruloyu geniş kısımları 2-3 cm. olacak şekilde üçgenler halinde kesin.
  • Üçgenleri tepsiye istediğiniz gibi fakat aralıklı olarak dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp üstü kapalı olarak mayalanmaya bırakın.
  • Yeniden mayalanan ekmeği 200 derecelik fırına sürün. Üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet şifa olsun!
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


SAAT: 20:57

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306