Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Börekler ve Hamur İşleri (https://www.forum.medineweb.net/704-borekler-ve-hamur-isleri)
-   -   Kayseri Yağlaması/medineweb mutfağı (https://www.forum.medineweb.net/borekler-ve-hamur-isleri/33712-kayseri-yaglamasi-medineweb-mutfagi.html)

Allahın kulu_ 21 Nisan 2017 19:14

Kayseri Yağlaması/medineweb mutfağı
 
Malzeme Listesi

Yarım kg az yağlı kıyma
2 orta boy kuru soğan
4-5 adet sivri biber
3-4 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik, kimyon
Hamur için:
1 paket instant maya
Un, su, tuz
Yemeğin Yapılışı

Adım1
Öncelikle hamuru hazırlıyoruz. Karıştırma kabına unu alıyoruz (yaklaşık yarım kg kadar) ortasını havuz şeklinde açıyoruz su, tuz ve mayayı ekliyoruz yavaş yavaş karıştırmaya başlıyoruz hamuru kıvama gelene kadar un ve su ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur mayalanırken iç harcını hazırlıyoruz.

Adım2
Tencereye kıymayı alıyoruz biraz sıvı yağ ile kavuruyoruz soğanları ince ince kıyıp kıymaya ekliyoruz biberleri de çok ince şekilde doğrayıp ekliyoruz biraz kavurduktan sonra salçayı ve kabukları soyulup ince doğranmış domatesleri ekliyoruz. Kavrulan iç harcımıza biraz su ekleyip baharatlarını da ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.

Adım3

Hamur iyice mayalandıktan sonra küçük bezelere ayırıyoruz ve çok ince olmayacak şekilde açıyoruz geniş bir tavada alt üst pişiriyoruz. Daha sonra geniş bir servis tabağına sırayla olacak şekilde önce lavaşı sonra da bir kepçe kadar iç harcını döküyoruz kaşık yardımıyla her tarafına eşit şekilde yayıyoruz(kenarlarını ıslatmayın)bu şekilde kat kat diziyoruz dilerseniz en üst kata yoğurt da dökebilirsiniz üçgen şekilde dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun;)
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Mihrinaz 21 Nisan 2017 20:50

Üçgen kesilerek servis ediliyor,dürüm gibi yaparak, lahmancun gibide olabilir o şekilde yenilecekmiş gibi geldiydi bana..

Kayseri yöreside bir başka güzel mutfaklarımızdan..Emeğine sağlık Allhın kulu.Pratik bir tarif deneyebiliriz.ewet000


SAAT: 14:20

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306