Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Börekler ve Hamur İşleri

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi:  13 Aralık 2022 (21:17), Konuya Son Cevap : 13 Aralık 2022 (21:29). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 13 Aralık 2022, 21:17   Mesaj No:1
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.402
Konular: 1269
Beğenildi:11847
Beğendi:8990
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Mısır Unuyla Yapabileceğiniz Tarifler

Mısır Unuyla Yapabileceğiniz Tarifler

Kokusu aroması ve glutensiz içeriği ile sindirime dost mutfağa demirbaş olan bir diğer ürün mısır unu ile neler yapabilir dersiniz? Karadeniz'de balık kizartma, sebze tavaların vazgeçilmezi olan mısır unuyla birbirinden lezzetli tarifler bulduk sizler de denemek isterseniz, kolları sıvayalım!





Mısır Unlu Ağızda Dağılan Eriyen Poğaçalar

Tarifi İçin Malzemeler

150 gr tereyağ veya margarin(oda ısısında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (1 sarısı üzerine)
2 su bardağı mısır unu
2 çay kaşığı tuz
1, 5 paket kabartma tozu
2, 5-3 su bardağı arası un (Kontrollü ekleyin)

İÇ MALZEMESİ :

Beyaz peynir

Ağızda dağılan, eriyen, kıyır, kıyir
mutlaka denenmesi gereken[emoji817][emoji106] lezzetli poğaça tarifi [emoji6][emoji116][emoji116][emoji116][emoji116][emoji116][emoji116]

Yoğurma kabına, oda ısısında yumuşamış tereyağ veya margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurtalar (1 sarısı ayrılmış) karıştırılır.
Mısır unu, tuz, kabartma tozu, azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur yoğrulur.

20 adet mandalinadan biraz küçük bezelere ayrılır.

Elde açılır, iç malzemesi konur poğaça şeklinde kapatılır.

Kapanan kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.

Tüm hamurlar bitinceye kadar aynı işlem uygulanır.

Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.

Sebze soyacağı veya bıçakla orta kısmına çizik atılır.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Ağızda dağılan, kıyır, kıyır uzun süre bayatlamayan lezzetli poğaçalar hazır [emoji817][emoji106][emoji108]
DENEYECEKLERE ŞİMDİDEN AFİYETLER OLSUN



MISIR UNU VE KUYMAĞIN EZELİ DOSTLUĞU[emoji4]



Mısır unuyla yapılan, yemek kadar doyurucu yiyecek Karadeniz'in meşhur kuymak tarifi! Tereyağı, mısır unu ve peynirden oluşan kısa bir malzeme listesi ile hazırlanıyor. Karadeniz mutfağından çıkarak meşhur olmuş bu tadı kendi evinde denemek isteyenler için işte tarif:

Kuymak ( Mıhlama) Yapılışı İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2,5 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı su
1 su bardağı küp küp doğranmış Karadeniz kaşarı

Tereyağını eritin.

Çok kızarmadan mısır ununu ekleyin.

Kavurmaya başlayın.

Sürekli karıştırın.

Un kavrulunca 1 su bardağı suyu ekleyin, koyu kıvam alana kadar karıştırın.

Sonra kaşarı ekleyip kaşar eriyene kadar sürekli karıştırın.

Sıcak olarak hemen servis yapın. Afiyet olsun.


Kuymak Tarifinin Püf Noktası;

Bakır tava ile yapılacak ise mutlaka kısık ateşte hazırlanmalıdır.

Tereyağı miktarını arttırılabilir
Mısır unun rengi dönünceye kadar kavrulmalıdır.

Su yerine tercihe göre süt eklenebilir. Ya da çok süt kullanmak istemeyenler için yarı su ve süt ekleyerek de hazırlanabilir.

Karadeniz kaşarı yok ise eriyebilen çeşitte olan çeçil peyniri, tel peynir ve kaşar peyniri ile hazırlanabilir.

(Karadeniz peynirine göre bu peynirler tuzlu olacağı için tuz oranına dikkat edilmelidir.)

Mıhlama Hangi Peynirle Yapılır?

Mıhlamanızı eğer temin edebiliyorsanız Trabzon mıhlama peyniri ile yapmalısınız. Eğer temin edemiyorsanız telli peynir, kaşar peyniri gibi eriyen peynirlerle yapabilirsiniz.

Mıhlama Kaç Kaloridir?

Yaklaşık 1 yemek kaşığı mıhlama 102 kcal dır. Karadeniz bölgesinde bol tereyağ ve peynir ile yapılan mıhlamanın yağ oranı çok yüksek olduğu için, kilo verenlerin özellikle tüketmekten kaçınmalıdır.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Dört Entrikacı mı Dört Dahi mi? Duhatul Arab İslam/Dinler/Mezhepler Kara Kartal 1 82 09 Nisan 2024 00:40
Fakire Makarna Sadakası Medineweb.net Videolar Kara Kartal 1 68 08 Nisan 2024 17:02
Başörtülü Bacıma Ters Kelepçe İslami Haberler Mihrinaz 1 52 08 Nisan 2024 03:17
Merhemet Duyğusu Sende Yoxdursa Şiirler ve Şairler Mihrinaz 0 76 05 Nisan 2024 15:20
Gazze Perdenin Yırtıldığı Yer Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 0 70 01 Nisan 2024 03:25

Alt 13 Aralık 2022, 21:25   Mesaj No:2
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.402
Konular: 1269
Beğenildi:11847
Beğendi:8990
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Karadeniz'in meşhur mısır ekmeği sebze yemeklerinin yanına, kahvaltılara ve yoğurda çok ama çok yakışır. Farklı farklı tarifleri olan bu ekmeğin tam ölçü tutan tariflerinden birini ise sizler için listemize aldık. İştah açan görünümü ve kokusuyla mısır ekmeği tarifi burada!


Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

10 su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu (elenmiş)
Yarım su bardağı sıvı yağ
5 su bardağı sıcak su


Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

Sıvı yağ ve su hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır, tahta kaşık yardımı ile güzelce karıştırılır.

Unun ortası havuz şeklinde açılır, boşluğa sıvı yağın tamamı ve sıcak sudan 1 su bardağı kadar dökülerek kenarlardaki mısır unundan alınarak kaşıkla karıştırılır. Burada suyun el yakmayacak kadar sıcak olması gerektiğini belirtmek istiyorum.

Yavaş yavaş az miktarda sıcak sudan ilave edilip hamur kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Hamurun kurabiye hamurundan daha cıvık bir kıvamda olması gerekmektedir.

Hamurumuz kıvam almaya başlayınca biraz daha su ilave edilir ve el ile yoğurmaya başlanır. Yaklaşık 4-5 dakika kadar el ile yoğrulur.

Hamur istenilen kıvama gelince 30 cm çapındaki tepsiye pişirme kağıdı serilir, kenar kısımları dışa doğru katlanarak sıkılaştırılır. Eğer pişirme kağıdınız yoksa fırın tepsinizi güzelce yağlayabilirsiniz.

Hamur tepsiye boşaltılır ve el ile bastırılarak yayılır. Ardından bıçak ile istenilen boyutta kesilir.

Üzerine hafif un serpilerek önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat 15 dakika pişirilir.

Güzelce kızaran ve ilk sıcaklığı çıkan mısır ekmeğimizi uygun bir servis tabağına ters çevirerek üzerindeki pişirme kağıdını alalım.

Tekrar keserek servise hazır.

Karedeniz bölgesinde ekmek fırınlarında ve evlerde hazırlanan mısır ekmeği özellikle Rize de çoğunlukla hazırlanıyor.

Miss gibi kokan ve ekmeği böldüğünde arasındaki o güzel rengi ile iştah açan mısır ekmeği tarifini sizlerde çok beğeneceksiniz.

Öğütülen mısır tanelerinden un haline getirildikten sonra hazırlanan, hamurun içinde yoğurulan mısır ekmeğini sizlerde yemeklerinizde veya sade bir şekilde sağlıklı bir ekmek hazırlayabilirsiniz.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Aralık 2022, 21:29   Mesaj No:3
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.402
Konular: 1269
Beğenildi:11847
Beğendi:8990
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Nefis limon aromalı mısır unlu kurabiye, değişik kurabiye ve limon aromasını sevenler için denemeye değer bir tarif,ağızda dağılan kıtır kıtır muhteşem bir lezzet, cam kavanoza koyup gidip gelip yiyeceginiz bir kurabiye...


Limonlu Mısır Unlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

125 gram oda ısında yumuşamış margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 yumurta
1 buçuk su bardağı mısır unu
1 büyük limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2 buçuk su bardağı un


Hamur için, 125 gram oda sıcaklığındaki margarin veya tereyağı, 1 adet yumurta ve 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekerini kabımıza alıp krema kıvamına gelene kadar karıştıralım.
Karışıma 1 çay bardağı sıvı yağ, 1, 5 su bardağı mısır unu, 1 limon kabuğu rendesi ve 1 paket vanilyayı ekleyip karıştıralım.
Son olarak yarım paket kabartma tozu ve 2, 5 su bardağı unu azar azar ilave edip yoğuralım.
Hamurumuzun üzeri streçleyip 10 dk buzdolabında bekletelim.
Beklettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirelim.
Kurabiyemiz hazır.
Üzeri için benmari usulü eritilmiş çikolata ve toz Antep fıstığı ile süslemeyi tercih ettim.. Afiyet olsun.

Nefis yemek tarifleri sitesinden alıntı tarifler.

Poğaça tatlı çok yaparım mısır unuyla. Kurabiyeyi unutmuşum denemeli en kisa zamanda..
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Air Fryer ile Neler Yapabilirsiniz?/Tarifler- Mihrinaz Diğer Tarifler/ Bilgiler 20 26 Aralık 2022 19:29
Medineweb Mutfağından Köfteli Tarifler Allahın kulu_ Köfteler 16 24 Nisan 2022 19:03
Özgürlük Marşı (Mısır) enderhafızım Videolar/Slaytlar 1 31 Temmuz 2016 02:47
*Mısır yaprağından yapılanlar* su damlası Resim/Karikatür 5 04 Ağustos 2014 15:06
Mısır haşlanıyor EyMeN&TaLhA Makale ve Köşe Yazıları 1 30 Temmuz 2013 11:56

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.