|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi: 14 Eylül 2011 (19:04), Konuya Son Cevap : 13 Ocak 2015 (17:00). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
14 Eylül 2011, 19:04 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | domates Ketçap tarifi /medineweb mutfağı domates Ketçap tarifi /medineweb mutfağı 2.5 kg Domates Acılı ketçap için. 6-7 adet kırmızı acı süs biberi Tatlı ketçap için: 3 adet tatlı kırmızı salçalık biber 3 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarmısak 2 yemek kaşığı şeker 2-3 yemek kaşığı üzüm sirkesi 6 yemek kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı kaya tuzu 1 tatlı kaşığı buğday nişastası (eğer 1 haftadan fazla duracaksa nişasta katmayın, kıvamı zamanla sulanabilir) Tane kişniş, tane kimyon, tane karabiber, 3 adet defne yaprağı, 2 adet karanfil, küçük bir parça tarçın Domates, soğan, sarmısak ve biberleri iri parçalar halinde doğrayın, bir tencereye alın Baharatları bir tülbent parçasının içine koyup bağlayın ve doğradığınız sebzelerin ortasına yerleştirin. [IMG]Tencerenin ağzını kapatıp, önce 5 dakika harlı ateşte, sonra 1.5 saat kadar kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Pişen sebzelerin içinden baharatları çıkarın, sebzeleri robottan geçirerek püre haline getirin. Bu püreyi ince delikli bir tel süzekten bastırarak geçirin ki çekirdek ve kabuklar ayrılsın ve ketçabımız pürüzsüz olsun.[/IMG] Süzekten geçirdiğimiz kısmı tekrar tencereye alın ve ocağın altını yakın. İçine zeytinyağını, tuz ve şekerini ekleyin. Kaynarken üzerinde biriken köpükleri alın. Mutlaka arasıra karıştırın. Suyu büyük ölçüde çekilince küçük bir kasede nişastayı sulandırıp ketçaba dökün ve hızlıca karıştırın. Sirkeyide ilave edin. Ketçap kaynarken, artık etrafa sıçrıyor, güçlü ve iri gözenekler çıkıyorsa ketçap hazır demektir. Ketçabı eğer çok yaptıysanız, sıcakken küçük kavanozlara koyup ağzını kapatın ve ters çevirin ki, kışa kalabilsin. Eğer hemen tüketecekseniz bir kavanoza koyun ve soğuyunca ağzını kapatın ve mutlaka buzdolabında muhafaza edin. Cahide’nin notları: Eğer domatesleriniz çok kırmızı değilse içine bir kaşık kadar biber salçası ilave edebilirsiniz. Ketçap için en ideali köy domatesidir. Nişastayı ketçabın görüntüsünü bütünleştirmek ve parlak bir görüntü elde etmek için kullanıyoruz. Bu şekilde hazır ketçaplara daha çok benziyor. Baharat konusunda serbestsiniz fakat bu baharatlar, ketçaba çok lezzet verdi. Bulabilirseniz yeni bahar tohumları da ilave edebilirsin
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Tarifsiz Acımız | Taziye-İlan-Selamlaşma | Vasat | 11 | 170 | 05 Eylül 2024 08:33 |
Yasdayız😭 | Taziye-İlan-Selamlaşma | Vasat | 9 | 183 | 31 Temmuz 2024 12:05 |
TEPKİNİZ NE OLURDU? | Esmanur | Vasat | 3 | 120 | 27 Temmuz 2024 10:42 |
Çekiliş var kaçırmayın :) | Duyurular/Öneriler/Şikayetler | Sükutu-Ezber | 15 | 571 | 15 Temmuz 2024 17:47 |
Çantalarımız Var :) | Duyurular/Öneriler/Şikayetler | Vasat | 24 | 1012 | 23 Mayıs 2024 18:31 |
14 Eylül 2011, 19:07 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Medineweb Mutfağı
2.5 kg Domates Acılı ketçap için. 6-7 adet kırmızı acı süs biberi Tatlı ketçap için: 3 adet tatlı kırmızı salçalık biber 3 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarmısak 2 yemek kaşığı şeker 2-3 yemek kaşığı üzüm sirkesi 6 yemek kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı kaya tuzu 1 tatlı kaşığı buğday nişastası (eğer 1 haftadan fazla duracaksa nişasta katmayın, kıvamı zamanla sulanabilir) Tane kişniş, tane kimyon, tane karabiber, 3 adet defne yaprağı, 2 adet karanfil, küçük bir parça tarçın Domates, soğan, sarmısak ve biberleri iri parçalar halinde doğrayın, bir tencereye alın Baharatları bir tülbent parçasının içine koyup bağlayın ve doğradığınız sebzelerin ortasına yerleştirin. [IMG]Tencerenin ağzını kapatıp, önce 5 dakika harlı ateşte, sonra 1.5 saat kadar kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Pişen sebzelerin içinden baharatları çıkarın, sebzeleri robottan geçirerek püre haline getirin. Bu püreyi ince delikli bir tel süzekten bastırarak geçirin ki çekirdek ve kabuklar ayrılsın ve ketçabımız pürüzsüz olsun.[/IMG] Süzekten geçirdiğimiz kısmı tekrar tencereye alın ve ocağın altını yakın. İçine zeytinyağını, tuz ve şekerini ekleyin. Kaynarken üzerinde biriken köpükleri alın. Mutlaka arasıra karıştırın. Suyu büyük ölçüde çekilince küçük bir kasede nişastayı sulandırıp ketçaba dökün ve hızlıca karıştırın. Sirkeyide ilave edin. Ketçap kaynarken, artık etrafa sıçrıyor, güçlü ve iri gözenekler çıkıyorsa ketçap hazır demektir. Ketçabı eğer çok yaptıysanız, sıcakken küçük kavanozlara koyup ağzını kapatın ve ters çevirin ki, kışa kalabilsin. Eğer hemen tüketecekseniz bir kavanoza koyun ve soğuyunca ağzını kapatın ve mutlaka buzdolabında muhafaza edin. Cahide’nin notları: Eğer domatesleriniz çok kırmızı değilse içine bir kaşık kadar biber salçası ilave edebilirsiniz. Ketçap için en ideali köy domatesidir. Nişastayı ketçabın görüntüsünü bütünleştirmek ve parlak bir görüntü elde etmek için kullanıyoruz. Bu şekilde hazır ketçaplara daha çok benziyor. Baharat konusunda serbestsiniz fakat bu baharatlar, ketçaba çok lezzet verdi. Bulabilirseniz yeni bahar tohumları da ilave edebilirsin aslın baya bir zahmetli ama malum çocuklar çok seviyor katkı maddesiz ürün hazırlamak en güzelidir sanırım AFİYET OLSUN muhteşem hocam sizden başka tariflerde bekliyoruz arkdaslar sizdende
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
13 Ocak 2015, 17:00 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | re: domates Ketçap tarifi /medineweb mutfağı
Ketcap tarifi icin yazi bekliycez:(
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Konuyu değerlendir | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Baklava tarifi-Medineweb Mutfağı | su damlası | Tatlılar | 4 | 30 Aralık 2021 16:19 |
"Çok Pratik Domates Çorbası (Sütlü) "/medineweb mutfağı | su damlası | Çorbalar | 0 | 29 Mayıs 2018 17:23 |
"Şehriyeli Domates Çorbası "/medineweb mutfağı | su damlası | Çorbalar | 0 | 26 Mayıs 2018 14:27 |
Domates Soslu Biber Turşusu-Medineweb Mutfağı | Mihrinaz | Turşular | 4 | 07 Ekim 2017 23:19 |
Dondurucuda Kışlık Domates Püresi/medineweb mutfağı | KardelenGül | Salatalar | 0 | 03 Ağustos 2015 14:10 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|