Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Çorbalar

Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi:  14 Eylül 2011 (19:04), Konuya Son Cevap : 13 Ocak 2015 (17:00). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 14 Eylül 2011, 19:04   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.571
Konular: 580
Beğenildi:4776
Beğendi:6453
Takdirleri:25643
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart domates Ketçap tarifi /medineweb mutfağı

domates Ketçap tarifi /medineweb mutfağı

2.5 kg Domates
Acılı ketçap için. 6-7 adet kırmızı acı süs biberi
Tatlı ketçap için: 3 adet tatlı kırmızı salçalık biber
3 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı şeker
2-3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı buğday nişastası (eğer 1 haftadan fazla duracaksa nişasta katmayın, kıvamı zamanla sulanabilir)
Tane kişniş, tane kimyon, tane karabiber, 3 adet defne yaprağı, 2 adet karanfil, küçük bir parça tarçın

Domates, soğan, sarmısak ve biberleri iri parçalar halinde doğrayın, bir tencereye alın



Baharatları bir tülbent parçasının içine koyup bağlayın ve doğradığınız sebzelerin ortasına yerleştirin.



[IMG]Tencerenin ağzını kapatıp, önce 5 dakika harlı ateşte, sonra 1.5 saat kadar kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Pişen sebzelerin içinden baharatları çıkarın, sebzeleri robottan geçirerek püre haline getirin. Bu püreyi ince delikli bir tel süzekten bastırarak geçirin ki çekirdek ve kabuklar ayrılsın ve ketçabımız pürüzsüz olsun.[/IMG]



Süzekten geçirdiğimiz kısmı tekrar tencereye alın ve ocağın altını yakın.
İçine zeytinyağını, tuz ve şekerini ekleyin.
Kaynarken üzerinde biriken köpükleri alın.
Mutlaka arasıra karıştırın. Suyu büyük ölçüde çekilince küçük bir kasede nişastayı sulandırıp ketçaba dökün ve hızlıca karıştırın.
Sirkeyide ilave edin.
Ketçap kaynarken, artık etrafa sıçrıyor, güçlü ve iri gözenekler çıkıyorsa ketçap hazır demektir.
Ketçabı eğer çok yaptıysanız, sıcakken küçük kavanozlara koyup ağzını kapatın ve ters çevirin ki, kışa kalabilsin.
Eğer hemen tüketecekseniz bir kavanoza koyun ve soğuyunca ağzını kapatın ve mutlaka buzdolabında muhafaza edin.
Cahide’nin notları:

Eğer domatesleriniz çok kırmızı değilse içine bir kaşık kadar biber salçası ilave edebilirsiniz. Ketçap için en ideali köy domatesidir.
Nişastayı ketçabın görüntüsünü bütünleştirmek ve parlak bir görüntü elde etmek için kullanıyoruz. Bu şekilde hazır ketçaplara daha çok benziyor.
Baharat konusunda serbestsiniz fakat bu baharatlar, ketçaba çok lezzet verdi. Bulabilirseniz yeni bahar tohumları da ilave edebilirsin
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Tarifsiz Acımız Taziye-İlan-Selamlaşma Vasat 11 170 05 Eylül 2024 08:33
Yasdayız😭 Taziye-İlan-Selamlaşma Vasat 9 183 31 Temmuz 2024 12:05
TEPKİNİZ NE OLURDU? Esmanur Vasat 3 120 27 Temmuz 2024 10:42
Çekiliş var kaçırmayın :) Duyurular/Öneriler/Şikayetler Sükutu-Ezber 15 571 15 Temmuz 2024 17:47
Çantalarımız Var :) Duyurular/Öneriler/Şikayetler Vasat 24 1012 23 Mayıs 2024 18:31

Alt 14 Eylül 2011, 19:07   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.571
Konular: 580
Beğenildi:4776
Beğendi:6453
Takdirleri:25643
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Medineweb Mutfağı

2.5 kg Domates
Acılı ketçap için. 6-7 adet kırmızı acı süs biberi
Tatlı ketçap için: 3 adet tatlı kırmızı salçalık biber
3 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı şeker
2-3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı buğday nişastası (eğer 1 haftadan fazla duracaksa nişasta katmayın, kıvamı zamanla sulanabilir)
Tane kişniş, tane kimyon, tane karabiber, 3 adet defne yaprağı, 2 adet karanfil, küçük bir parça tarçın

Domates, soğan, sarmısak ve biberleri iri parçalar halinde doğrayın, bir tencereye alın



Baharatları bir tülbent parçasının içine koyup bağlayın ve doğradığınız sebzelerin ortasına yerleştirin.



[IMG]Tencerenin ağzını kapatıp, önce 5 dakika harlı ateşte, sonra 1.5 saat kadar kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Pişen sebzelerin içinden baharatları çıkarın, sebzeleri robottan geçirerek püre haline getirin. Bu püreyi ince delikli bir tel süzekten bastırarak geçirin ki çekirdek ve kabuklar ayrılsın ve ketçabımız pürüzsüz olsun.[/IMG]



Süzekten geçirdiğimiz kısmı tekrar tencereye alın ve ocağın altını yakın.
İçine zeytinyağını, tuz ve şekerini ekleyin.
Kaynarken üzerinde biriken köpükleri alın.
Mutlaka arasıra karıştırın. Suyu büyük ölçüde çekilince küçük bir kasede nişastayı sulandırıp ketçaba dökün ve hızlıca karıştırın.
Sirkeyide ilave edin.
Ketçap kaynarken, artık etrafa sıçrıyor, güçlü ve iri gözenekler çıkıyorsa ketçap hazır demektir.
Ketçabı eğer çok yaptıysanız, sıcakken küçük kavanozlara koyup ağzını kapatın ve ters çevirin ki, kışa kalabilsin.
Eğer hemen tüketecekseniz bir kavanoza koyun ve soğuyunca ağzını kapatın ve mutlaka buzdolabında muhafaza edin.
Cahide’nin notları:

Eğer domatesleriniz çok kırmızı değilse içine bir kaşık kadar biber salçası ilave edebilirsiniz. Ketçap için en ideali köy domatesidir.
Nişastayı ketçabın görüntüsünü bütünleştirmek ve parlak bir görüntü elde etmek için kullanıyoruz. Bu şekilde hazır ketçaplara daha çok benziyor.
Baharat konusunda serbestsiniz fakat bu baharatlar, ketçaba çok lezzet verdi. Bulabilirseniz yeni bahar tohumları da ilave edebilirsin


aslın baya bir zahmetli ama malum çocuklar çok seviyor katkı maddesiz ürün hazırlamak en güzelidir sanırım AFİYET OLSUN muhteşem hocam sizden başka tariflerde bekliyoruz arkdaslar sizdende
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Ocak 2015, 17:00   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1154
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart re: domates Ketçap tarifi /medineweb mutfağı

Ketcap tarifi icin yazi bekliycez:(
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Baklava tarifi-Medineweb Mutfağı su damlası Tatlılar 4 30 Aralık 2021 16:19
"Çok Pratik Domates Çorbası (Sütlü) "/medineweb mutfağı su damlası Çorbalar 0 29 Mayıs 2018 17:23
"Şehriyeli Domates Çorbası "/medineweb mutfağı su damlası Çorbalar 0 26 Mayıs 2018 14:27
Domates Soslu Biber Turşusu-Medineweb Mutfağı Mihrinaz Turşular 4 07 Ekim 2017 23:19
Dondurucuda Kışlık Domates Püresi/medineweb mutfağı KardelenGül Salatalar 0 03 Ağustos 2015 14:10

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.