Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İMAM HATİP,KURAN KURSU-SEVİYE TESBİT-HACC-YURT DIŞI-DGS-ÖSYM-SINAVLARI.::. > Diyanetin Yeterlilik Sınavları > DGS (Dikey Geçiş Sınavı)

Konu Kimliği: Konu Sahibi Medineweb,Açılış Tarihi:  01 Ağustos 2012 (22:58), Konuya Son Cevap : 01 Ağustos 2012 (22:58). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen Medineweb
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 01 Ağustos 2012, 22:58   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:5
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart DGS Matematik Denemeleri-2 (I. Dereceden Denklemler)

DGS Matematik Denemeleri-2 (I. Dereceden Denklemler)

I.DERECEDEN DENKLEMLER




1. Hangi sayının 4/7 si ile 2/5 inin farkı 12 dir?




A) 35



B) 70



C) 105



D) 140



E) 175





2. Bir sayının 2 fazlasının karekökünün üçte birinin yarısı alındığında 5 bulunuyor. Bu sayının 12 fazlası kaçtır?




A) 886



B) 898



C) 910



D) 1000



E) 1010





3. 1/(x+1) + 2/(x+2) - 3/(x-1) - 4/(x-2) = 7 eşitliğini sağlayan x değeri kaçtır?




A) -2



B) -1



C) 0



D) 1



E) 2





4. (2-x)/(0,18) = 0,3/0,009 ise x kaçtır?




A) -9



B) -5



C) -4



D) -3



E) 3





5. (x+2)/(3) + (x-5)/(6) = (2x-3)/(4) + 15 denkleminin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?




A) Boş Küme



B) R



C) {0}



D) {2}



E) {5}





6. (3/x) + 2y = 6a (3/y) + 2x = 3a ise y/x kaçtır?




A) 1/4



B) 1/2



C) 1



D) 2



E) 4





7. (0,04x/7) = (0,0018/0,21) ise x kaçtır?




A) 1/12



B) 2/3



C) 3/4



D) 4/3



E) 3/2





8. x,y,z Reel sayı olmak üzere;



2x + y - 3z = 2



2x + y + 9z = 8



4x + 5y + 6z = 16 sistemini sağlayan y aşağıdakilerden hangisidir?




A) 1/2



B) 1



C) 1/3



D) 2



E) 3/2





9. (a+2b)/4a = 5/4



7 - (6b/2a) = c ise, c değeri aşağıdakilerden hangisine eşittir?




A) 1



B) 2



C) 3



D) 4



E) 6





10. 2x - 3y = 4



x + 2y = 9 sistemini doğrulayan (x,y) ikilisi aşağıdakilerden hangisidir?




A) (1,-1)



B) (3,3)



C) (5,2)




D) (7,1)



E) (7,3)





11. (1/x) + (3/y) = 13



(2/x) - (1/y) = 19 sistemini sağlayan y aşağıdakilerden hangisidir?




A) 1



B) 5/7



C) 7



D) 10



E) 13





YANITLAR : 1-B 2-C 3-C 4-C 5-A 6-A 7-E 8-D 9-A 10-C 11-A



alıntıdır.
Esma_Nur beğendi.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Medineweb 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Medinewebli önlisans İlahiyat 1.sınıf öğrencileri... İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar nurşen35 87 30459 23 Mayıs 2015 20:53
Gülmek isteyenler tıklasın :))) Videolar/Slaytlar Kara Kartal 3 3952 10 Mayıs 2015 15:16
Cumartesi Anneleri’nin ahı/Can Dündar İslami Haberler Medineweb 0 2611 10 Mayıs 2015 15:13
Ayın Üyesi ''zeynepnm'' Ayın Üyesi 9Esra 13 8455 30 Nisan 2015 13:29
Müzemmil suresi bize ne anlatıyor Tefsir Çalışmaları Medineweb 0 3183 19 Nisan 2015 14:45

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Matematik Yalan Söylemez Emekdar Üye Fıkralar-Hikayeler 12 04 Şubat 2021 18:07
Kpss Matematik 2020 nurşen35 Matematik 0 06 Ekim 2020 17:22
Doğadaki matematik NİSAREYYAN Bilgi Dağarcığı 2 01 Aralık 2017 12:52
DGS Matematik Denemeleri-1 ( Bölünebilme Kuralları) Medineweb DGS (Dikey Geçiş Sınavı) 0 01 Ağustos 2012 22:57
Denklemler Kurmak Ve DENGEDE KALMAK ... AŞK'ÜL İSLAM Makale ve Köşe Yazıları 0 26Haziran 2008 19:50

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.