![]() |
DHBT soru-cevap bölümü selamun aleykum arkadaşlar..soru cevap yapmak isterseniz bu başlık altında yapabilirsiniz..başarılar dilerim |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü ............Bismillah....... 1) aşağıdaki ekollerden hangisine göre peygamberlikte erkek olma şartı yoktur a) maturidiyye b)mutezile c)eşariyye 2) Kuran ı kerim kaç harf üzerine inmiştir a)5 b)7 c)8 3)nefesi kesmeden sesi kesmeye ne denir a) işmam b)sekte c)revm 4)ifk hadisesine aşağıdaki gazvelerden hangisinde gerçekleşmiştir a) bedir b)beni lihyan c)beni mustalik 5) dünya da en yaygın olan din hangisidir a)Hristiyanlık b)islam c) yahudilik 6)şafilere göre hangisi ezanın şartlarından değildir a)erkek olmak b)kadın olmak c)mümeyyiz olmak 7) mufdidatı salat ne demektir????? 8)aşağıdakilerden hangisi oruç kefareti değildir a)iki ay oruç tutmak b)1 köle azat etmek c) otuz fakiri doyurmak 9) fizilalil kuran kitabının yazarı kimdir ???? karışık sordum genel Bi başlangıç olsun diye inşallah dersler rayına oturduğunda hergune Bi dersi soru cevap olarak yaparız :) |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü 1 eşariyye 2- 7 harf uzerine indi 3-sektemiydi 4-beni mustalik 5-hristiyanlik 6-kadin olmak 7-.... 8-c şıkkı 9- seyyid kutub |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü Alıntı:
|
|
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü dhbt sınavına girecek olan arkadaşlar soru cevap yapalımmı katılan olurmu ? |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü nede güzel olur...hiç bi yerdende eksik kalmıyorum..soru cevap başlığı görünce dayanamıyorumgülümseyen000hyyyyyneyse ben takipçi olurum artıkın .....:)mahcup000 |
katılım olsada seyirci olabilsen abla uzgn |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü editörüm sizide azıcık tefsir -meal dersinde görebilseydikmahcup000bu haftada kayıpsınız maşallah... gözümden kaçmıyor ona göresfhfgshsfhsghgülümseyen000 |
dgs sınavı bitsin yeterlilik ve kpss sınavına çalışacağım |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü 1.terahi nedemektir? 2.fevri ne demektir? 3.ikinci ayeti hurufu mukatta olan sure hangisidir? 4.ma lufe olan hayvanlardan ne kadar zekat verilir? 5.hangi mezhebe göre sadece üzüm ve hurmadan öşür verilir? 6. mültezem neresidir? |
ben müsaitken sen soru sormamış oluyon abla yada sorular cevaplanmış oluyor.cevaplanmış sorularıda tekrardan cevaplamıyorum bende ne yapayım mahcup000 fırsat olmuyo :):) |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü son kaç yılın yeterlilik çıkmış sınav sorularına bakmamız gerekiyor bilen arkadaşlar lütfen acil |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü sadece çıkmış sorulara bakmaya güvenmeyin.bu kez ters köşe sorular geleceğini düşündüğümüz için ayrıca ilmihal kitaplarını ince ayrıntı ezberleyin deriz.. |
|
Konu çalışmak gerek; ama öyle yüzeysel değil kapsamlı olmalı Yoksa bu sınavı geçmek zoruzgn Ben son yeterlilikte 4soruyla kaçırdım malesef:) |
|
diploma notu belli mülakat kısmı şimdilik muamma(testi geçince hak kazanacağımız için) en iyisi; testi en doğru şekilde cevaplamak allah yardımcımız olsun |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü [QUOTE=GÜLNİHAL2;343670]aöf gibi nokta atıışı sorular olmaz, o anlamda söyledim ben diploma notu belli mülakat kısmı şimdilik muamma(testi geçince hak kazanacağımız için) en iyisi; testi en doğru şekilde cevaplamak allah yardımcımız olsun[/QUOTE diploma etkili derken sanırım notu değil çünkü hafızlık belgesi vs olarak geçiyo yani lisans önlisans lisan olarak mı ayrılıyo tam olarak biliyo musunuz ben hiç girmediğimden bilmiyorum |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü bir cismin gölge uzunluğunun, kendi uzunluğuna veya kendi uzunluğunun iki katına ulaşıp ulaşmadığı hesaplanırken, güneşin tam tepe noktada iken cismin yere düşen gölge uzunluğu (fey-i zeval) hariç tutulur, yani toplam uzunluğa dahil edilmez............... bunu anlayan var mı bir cismin gölge uzunluğu kendi uzunluğu filan.... |
Hadis-i şerifde buyuruldu ki; ''Cebrail aleyhisselam Kabe kapısında iki gün bana imam oldu. İkimiz fecr doğarken sabah namazını , güneş tepeden ayrılırken öğleyi, herşeyin gölgesi kendi boyu uzayınca ikindiyi, güneş batarken ( üst kenarı kaybolunca) akşamı ve şafak kararınca yatsıyı kıldık. İkinci günü de, sabah namazını , hava aydınlanınca öğleyi, herşeyin gölgesi kendi boyunun iki katı uzayınca ikindiyi, bundan hemen sonra akşamı, oruç bozulduğu zaman yatsıyı gecenin üçde biri olunca kıldık. Sonra ya Muhammed (sav) senin ve geçmiş Peygamberlerin namaz vakitleri budur. Ümmetin, beş vakit namazın herbirini bu kıldığımız iki vaktin arasında kılsınlar dedi.'' Bu hadise Mirac'ın ertesi günü hicretten de iki sene önce vuku bulmuştur. Namaz sayısınında beş vakit olduğunu bu hadis-i şerifden anlaşılmaktadır. Namaz vakitlerini bulabilmek için Güneşin arz derecelerinden yararlanılmıştır. Güneşin ve yıldızların hareket ettiklerini zannettiğimiz küreye '' Sema küresi'' denir. Güneş hareket etmez fakat Dünya döndüğü için Güneş hareket ediyor sanıyoruz. Etrafımıza bakınca yer ile gök büyük bir dairenin kavsi üzerinde birleşmiş gibi görünüyor. Bu daireye '' Üfk-ı zahiri hattı'' denir. Güneş sabahları bu hattın şark tarafından doğuyor. Semanın ortasına kadar yükseliyor. Öğle vakti tepeye kadar yükselip, tekrar alçalmaya başlıyor. Sonra Üfk-ı zahiri hattın garb tarafında bir noktadan batıyor. Güneşin en yüksek olduğu vakte '' zeval vakti'' denir. Bir mahalde sabah namazının vakti dört mezhepde de fecr-i sadık denilen ufuktaki beyazlığın bir noktada görülmesiyle başlar. Güneşin en yüksek olduğu zamana zahiri zeval zamanı demiştik. Zahiri zeval zamanı biterken, gölgenin uzamaya başladığı görülür ( yere dik olan bir çubuğun gölgesi) bu durum boyunun iki misli uzamasına kadar devam eder. Gölge boyunun değişmediği zamana '' Hakiki zeval vakti'' denir. En kısa gölge uzunluğuna '' Fey-i zeval'' denir. Fey-i zeval yalnız öğle ve ikindi namazlarının vakitlerini bulmak için kullanılır. Diğer vakitlerde Fey-i zeval kullanılmaz. Bu konu çok ayrıntılıdır. Daha çok bilgi almak için ilim ve fıkıh kitaplarını araştırın. Bildiğim ve öğrendiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım. Ne kadar faydalı oldum bilemiyorum. Dediğim gibi sizde araştırabilirsiniz. Rabbim yolunuzu açık etsin.. |
1. Dini anlam olarak ibadetlerde üşenme, sonraya bırakma, gevşek davranmaya terahi denir. 2. Dini anlam olarak emredilen bir işi ilk imkan anında acele ederek eda etmeye fevri denir. 3. İkinci ayeti hurufu mukattaa olan sure Şura Suresidir. ilk ayeti HA , MİM İkinci ayeti AYN , SİN , KAF 4. Koyun ve keçi için Zekat; 40 - 120 'ye kadar 1 koyun 121- 200 'e kadar 2 koyun 201 -400'e kadar 3 koyun 400'den sonra 4 koyun Daha sonra her 100 koyunda 1 koyun Bir yaşını doldurmamış kuzuların zekatı verilmez. 5. Şafii mezhebine göre öşür olarak üzüm ve hurma verilir. 6. Hacer-i Esved ile Kabe duvarının arasında kalan kısma mültezem denir. |
|
Evet öğle namazı vakti girmediği için |
|
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü veda hutbesinde münadi yapan sahabi? |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü ilk islam tarihini kim yazmıştır |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü İmtihan esnasında hocanın herhangi bir kişinin kıraat bilgisini ölçmek için yaptırdığı vakıfa ne denir? A)ızdırari vakıf B)ihtiyari vakıf C)ihtibari vakıf... D)intizari vakıf E)intibari vakıf |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü Tabii ihtiyaçlarından başka, artıcı olsun yada olmasın nisaba ulaşan malı olan kimseye zekat verilmez. Görüşünü benimseyen mezhep aşağıdakilerden hangisidir? A)Şafii B)Maliki ... C)Hanefi D)Hanbeli E)Caferi |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü Mekke'de ilk ezanı kim okumuştur? |
Rebia bin Ümeyye |
Ebu Musel Eş'ari |
C) ihtibari vakf Kur'anın vakf ve vasl yapılacak olan yerleri ilgili olan birisini imtihan etme ve sınama maksatlı yapılan vakıfdır. |
C) Hanefi Bu cevaptan emin değilim |
Habib b. Abdurrahman Mekke'de ilk ezan okuyan sahabi Bilali Habeşi Medine'de ilk ezan okuyan sahabidir... |
diğer cevaplarının hepsi doğrumsl*evet000c*c*c* |
Çok güzel ve bilgilenmemiz gereken sorular seçmişsin. Sende çok sağol mehmet akif evet000 |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü maşallah barekallah arkadaşlar... bence kendi adıma baya baya endişelenmeliyimafrn*sopa000 |
İnan ki daha yolun başındayız benim bilmediğim daha çok şeyler var. mahcup000 |
Cevap: DHBT soru-cevap bölümü arkadaşlar istişare konusunda da söyledim face'de tüm diyanet personeli sitesi var orada dhbt'ye hazırlık için günboyu soru soruyorlar bilenler cevabı yazıyor bu sene dhbt sınavına ilk defa gireceğiz ösym sitesinde örnek soruları baz alıp benzer sorular da soruyorlar bir soru da bu “Mahallede bir hırsızlık olayı yaşanmıştı. Evine hırsız giren Murat Dede çok içerlemiş, gelen konuklarına bir yandan geldikleri için teşekkür ediyor, bir yandan da “Allah biliyor, nasıl olsa?” diye konuşuyordu. Ancak bu sözü gelenlere mi söylüyordu, kendine teselli olarak mı söylüyordu, orasını Allah bilir.” Yukarıdaki örnek hikayede üzerinde durulan Allah’ın sıfatı aşağıdakilerden hangisidir? a) Hayat b) Bekâ c) Muhalefetül lil havâdis... d) Kıdem e) İlim |
SAAT: 13:08 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.